Životopis po sté a znovu:(
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Životopis posté a znovu:(
Ahoj všem, na netu je sice dost informací, ale já spíš potřebuji poradit a znát názor někoho jiného. Všude se píše, že RD neuvádět do CV ale já jelikož mi nebyla v zaměstnání při zjištění mého těhotenství prodloužena smlouva, takže jsem 4měsíce před porodem skončila na ÚP. Takže se ptám, uvádět poslední zaměstnátní před RD? Mě to přijde, že pokud to tam nenapíšu, bude jim divné, co jsem ty 3roky dělala a stejně si to z toho vyvodí, že mám dítě, neb věk už na to mám. Zase když to tam napíšu, dost lidí mi říkalo, že mě automaticky vyřadí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Já bych to napsala. Co jako? To se máš stydět za to, že máš dítě? Říká se, že mámy mají nejlepší time management, protože se prostě musely naučit zkloubit domácnost, dítě, všecko. A jak píšeš, tak ta mezera by byla vidět, určitě byste na to při pohovoru narazili. Držím palčáky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@feliss píše:
Co je cv?
„Curriculum vitae“ - volně přeloženo jako životopis
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja to pisu takhle(data a zamestnavatel jen jako priklad nedelala jsem tam, ale nic jinyho me nenapadlo
od 03/2000 do 03/2005 Tesco pokladni z toho 2002-2005 rodicovska dovolena.
Proc bych mela tajit ze mam male dite? stejne se na to ptaji i kdyz nesmi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@MinkaD píšu to narovinu - ono se to stejně provalí. A tam, kde mají problém, tak by ho měli i při osobním pohovoru.
i když se na to ptát nemají, tak se ptají ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@martina.se právě si myslím totéž, stejně se to provalí, sice si řeknou, nenapsala to tam, ale určitě dítě má.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ono je kolikrát horší, když ženská dítě nemá, to si personalista řekne, že okamžitě bude chtít otěhotnět.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@MinkaD Nechapu, proc chces to, ze jsi byla na materske a mas dite zatajovat? co az ti treba onemocni chripkou apod. a budes s nim muset byt doma na co se jako vymluvis? nebo ti ze skolky zavola ucitelka, ze ma prujem (napr.) a ze si pro ditko mas dojit? co jako v praci reknes? a proste to tam uved a hotovo…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak já Ti můžu poradit podle nejnovějších zkušeností - vyřazují se hlavně holky, které děti nemají
Já jsem si tam mateřskou napsala, práci jsem našla, dokonce několik pozic, jen se mě ptali, jestli chci druhé, případně kdy
Zatajení je jako lhaní, budeš nedůvěryhodná
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Úplně nejlepší je dle mýho napsat, že jsi sice hnila na RD, ale že jsi při tom makala, aspoň jako dobrovolník a dělala jsi něco z topho, co požadují na dané pozici. Pokud nechtěj matky, tak na to stejnak přijdou a vylejou tě ve zkušebce tak jako tak. Oni toho napindaj na netu, jak psát CV, ale skutečnost je jiná.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Keyllah píše:
„Curriculum vitae“ - volně přeloženo jako životopis
Přesně přeloženo - shrnutí/sesumírování života
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@MinkaD píše:
Ahoj všem, na netu je sice dost informací, ale já spíš potřebuji poradit a znát názor někoho jiného. Všude se píše, že RD neuvádět do CV ale já jelikož mi nebyla v zaměstnání při zjištění mého těhotenství prodloužena smlouva, takže jsem 4měsíce před porodem skončila na ÚP. Takže se ptám, uvádět poslední zaměstnátní před RD? Mě to přijde, že pokud to tam nenapíšu, bude jim divné, co jsem ty 3roky dělala a stejně si to z toho vyvodí, že mám dítě, neb věk už na to mám. Zase když to tam napíšu, dost lidí mi říkalo, že mě automaticky vyřadí.
Klidně to uveď, to by za chvíli nebylo koho nabírat. Mladé holky otěhotní, ty co mají děti budou s nimi na OČR, ty starší nejsou dost výkonné (a taky můžou otěhotnět, já jsem na MD ve čtyřiceti
ty vzdělané budou dělat chytré, ty nevzdělané budou… Takže jedině chlapy a to by tě při pohovoru odhalili. Automaticky se vyřazuje z jiného důvodu, třeba když z tebe u pohovoru táhne alkohol.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@MinkaD píše:
@martina.se právě si myslím totéž, stejně se to provalí, sice si řeknou, nenapsala to tam, ale určitě dítě má.
právě - proto je lepší to narovinu napsat. Ano, možná tím snížíš svoje šance, ovšem když Tě přijmou i s dítětem, tak to nebude bráno jako podraz ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@MinkaD Nechapu, kam by jsi to chtela psat, do vyctu zamestnani ci kam? Nepsala bych to. Ano, budes tam mit v tvem pripade diru, na kterou se te mohou zeptat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit