Výpověď: Udělat si volno

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
11
1.3.24 09:13

Výpověď: Udělat si volno

Dostala jsem po 4 letech výpověď z důvodu rušení firmy. Je to první práce po RD, v pro mne v novém oboru. V odvětví je teď výrazně méně nabídek, než např. před rokem. Mám tři děti na prvním stupni, pracovala jsem od necelých tří let nejmladšího, zvládla jsem pracovat celou dobu bez OČR (včetně covidu). Mám obrovské pnutí udělat si volno, a nastoupit až od září. Přemýšlela jsem nad nějakým volnem už cca rok. Výpověď mi vlastně hraje do karet. Mám nějaké mimopracovní povinností, které pytlíkuju po víkendech. Ale!!! mám strach, jak na to budou koukat HR, jestli se sama nezvrhnu v gaučového poléhavače. Máte někdo zkušenost? Šly byste do toho?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
76182
1.3.24 09:17
@Non_Sigrid píše:
Dostala jsem po 4 letech výpověď z důvodu rušení firmy. Je to první práce po RD, v pro mne v novém oboru. V odvětví je teď výrazně méně nabídek, než např. před rokem. Mám tři děti na prvním stupni, pracovala jsem od necelých tří let nejmladšího, zvládla jsem pracovat celou dobu bez OČR (včetně covidu). Mám obrovské pnutí udělat si volno, a nastoupit až od září. Přemýšlela jsem nad nějakým volnem už cca rok. Výpověď mi vlastně hraje do karet. Mám nějaké mimopracovní povinností, které pytlíkuju po víkendech. Ale!!! mám strach, jak na to budou koukat HR, jestli se sama nezvrhnu v gaučového poléhavače. Máte někdo zkušenost? Šly byste do toho?

pokud tě netíží finanční situace, proč ne?
akorát si musíš na zdravotní pojišťovně vyřídit placení zdravotního pojištění

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
1.3.24 09:45

Ne nešla. Měla bych strach, že si tím uzavřu cestu a potenciální nový zaměstnavatel bude nahlížet negativně. Maximálně na dobu hledání nové práce. Rozhodně ne dlouhodobě.
Ty si to udělej, jak potřebuješ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
1.3.24 09:49

Naši tři známí nedávno dostali výpověď. Jedna rodina. Jeden zaměstnavatel. Asi krachuje. Takže se zbavuje zaměstnanců. Jeden šel okamžitě ke konkurenci. Znají ho, chtěli ho stejně přetáhnout k sobě. Dva další tam zatím nechtějí. Tak hledají jinde. Pokud nebude jiné východisko. Tak se přidají k tomu prvnímu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7689
1.3.24 09:52

Nemám zkušenost, bohužel asi nikdy nebudu v takové finanční situaci, abych si to mohla dovolit :lol: ale nemám nic proti, pokud to tak cítíš tak proč ne, znám lidi, co si takové volno vzali. Nevím teda, jak na to pohlížejí personalisté, já osobně bych takového člověka neodsuzovala a dala mu šanci, kdybych viděla, že už nějakou pracovní historii má nebo byl na pohovoru prostě dobrý a vlastně každý koho znám, že si takovou pauzu dal už novou práci má, tak to asi takoý problém nebyl :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3680
1.3.24 10:00

Nech si napsat od současného zaměstnavatele reference (předpokládám, že budou pozitivní) a pak v CV můžeš ten „prázdný čas“ vyplnit nějakou seberozvojovou aktivitou (nebo co ty tvoje mimopracovní víkendové činnosti jsou). Byla bych úplně v klidu. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6636
1.3.24 10:14

Pokud bych nepotřebovala peníze, udělala bych si s dětma krásné léto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
1.3.24 10:16

Klidně bych do toho šla. Pokud by ti někdo z HR dělal potíže kvůli několika mesicnimu volnu, pak je to stejne blb, který by si našel neco jiného, do čeho při pohovoru rýpat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6363
1.3.24 10:30

@stinga, řekla bych, že zakladatelka půjde na ÚP a bude brát podporu v nezaměstnanosti. Když půjde od dubna, tak to má podporu do konce srpna. Zdravotní uhradí stát.

@Non_Sigrid proč ne, když to finančně ustojíte. Mám takto známou, která je už přes rok doma. Do práce se nežene. Je spokojená, věnuje se svým koníčkům. :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2453
1.3.24 10:41

V pohodě. Já si do toho volna tedy dala nějaké kurzy. Doma by mě to nebavilo :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21209
1.3.24 11:03
@Non_Sigrid píše:
Dostala jsem po 4 letech výpověď z důvodu rušení firmy. Je to první práce po RD, v pro mne v novém oboru. V odvětví je teď výrazně méně nabídek, než např. před rokem. Mám tři děti na prvním stupni, pracovala jsem od necelých tří let nejmladšího, zvládla jsem pracovat celou dobu bez OČR (včetně covidu). Mám obrovské pnutí udělat si volno, a nastoupit až od září. Přemýšlela jsem nad nějakým volnem už cca rok. Výpověď mi vlastně hraje do karet. Mám nějaké mimopracovní povinností, které pytlíkuju po víkendech. Ale!!! mám strach, jak na to budou koukat HR, jestli se sama nezvrhnu v gaučového poléhavače. Máte někdo zkušenost? Šly byste do toho?

Jak ve kterem oboru :nevim: Nekde se na to uz vubec nediva jako na neco spatneho, kdyz clovek zresetuje hlavu.

Vetsinou ty firmy nerady slysi, ze nemas velke zavazky typu hypoteka, co by ti davaly nuz na krk. Maji rady vystrasene zamestnance, protoze taci moc neodporuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3793
1.3.24 11:13

Nechápu, co se tady pořád řeší, že bude vadit půlroční nebo i roční přestávka v životopisu. Tak byla jsem nemocná, měla jsem nemocné dítě, byla jsem v cizině. Mám zkušenost, že to nikdy nevadilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9275
1.3.24 11:19

@Non_Sigrid jasně že jo :palec: Já jsem to tak udělala po práci ve které jsem byla 8 let. Cítila jsem se trochu vyhořelá a taky jsem chtěla změnit obor. Byla jsem doma od března a do nové práce nastupovala v září. Na pohovoru se nad tím nikdo nepozastavil. Vůbec na to nepřišla řeč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31274
1.3.24 11:20

Ono asi záleží. Kdy končíš? Dvou tri mesicni dira neni nic proti nicemu, pulrok uz muze leckoho zarazit a bude se ptát :nevim: ztrata pracovních návyků, zamysli se nad tim, jestli sis nemusela dat volno treba z vyhoření, nebo jestli nemuzes sehnat praci a budou přemýšlet proc te nikde nechtějí.
Pokud mas nejaky vlastni projekt, klidně bych ho do CV pak uvedla, bude to vypadat lip nez jen ze ses valela na tom gauči ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7844
1.3.24 11:58

@Non_Sigrid udělala jsem to už 2×. Pokaždé jsem byla v situaci, kdy jsem měla školkové dítě, z předchozí práce utahaná až vyhořelá…potřebovala jsem pauzu a nadechnout se, abych mohla zase zabrat. Většinou jsem se víc opřela do jazyků, do cvičení… Obojí bylo myslím 5 měsíců pauza.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat