Výpověď v době nemocenské na DPČ

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
497
23.8.14 15:33

Výpověď v době nemocenské na DPČ

Ahojte děvčata, mám dotaz, možná bude některá z Vás vědět a zareaguje…Jsem na nemocenské a zaměstnavatel mi poslal výpověď, smlouva je na dobu určitou každým rokem jí prodlužovali…Problém je ten, že je to jen Dohoda a pracovní činnosti, otázka zní, zda je to vůbec možné, ukončit pracovní poměr, když jsem na nemocenské, dopis jsem nevyzvedla je stále na poště :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
36556
23.8.14 15:43
@sladkare píše:
Ahojte děvčata, mám dotaz, možná bude některá z Vás vědět a zareaguje…Jsem na nemocenské a zaměstnavatel mi poslal výpověď, smlouva je na dobu určitou každým rokem jí prodlužovali…Problém je ten, že je to jen Dohoda a pracovní činnosti, otázka zní, zda je to vůbec možné, ukončit pracovní poměr, když jsem na nemocenské, dopis jsem nevyzvedla je stále na poště :(

No, ale to není výpověď, ne? Prostě ti skončila pracovní smlouva :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21502
23.8.14 15:54

@sladkare a kdy ti končí stávající smlouva? teď a oni to neprodloužili? je to poněkud zmatené. pokud skončí smlouva na dobu určitou a zaměstnavatel ji neprodlouží, nejedná se o výpověď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
497
23.8.14 16:41

Holky smlouva mi končí 31.12.2014

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101515
23.8.14 16:58

@sladkare na DPČ se žádná ochrana proti výovědi nevztahuje, může ji ukončit bez udání důvodu kdykoliv se 14 denní výpovědní lhůtou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
497
23.8.14 17:39

@j.a.n.i1 :( ale nemocenská mi půjde dál normálně ne? Teď už mi jí bude platit normálně ČSZZ…a potom nastoupim na rodičák, rozumím tomu dobře?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101515
23.8.14 17:45

@sladkare Jojo, nemocenská ti půjde dál, od 15 dne ji platí OSSZ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
497
23.8.14 17:54

@j.a.n.i1 Děkují moc ;) tak jsem se uklidnila :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19784
24.8.14 18:43
@sladkare píše: … zaměstnavatel mi poslal výpověď, smlouva je na dobu určitou …

Pracovní smlouvu na dobu určitou nelze ukončit výpovědí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19784
24.8.14 18:44
@j.a.n.i1 píše:
@sladkare na DPČ se žádná ochrana proti výovědi nevztahuje, může ji ukončit bez udání důvodu kdykoliv se 14 denní výpovědní lhůtou.

Ale ne smlouvu na dobu určitou. Nebo ano?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
104
24.8.14 18:55

Ale ano, i smlouvu na dobu určitou..můžou jí ukončit obě strany kdykoli, s 15denní výpov. lhůtou..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19784
24.8.14 18:55

@sladkare @berunk @j.a.n.i1

Aha, pardon, mystifikoval jsem, takže opravuju: Je to možné. Zde jsem našel analogický dotaz a odpověď: http://flek.cz/…ojisteni-dpc

Markéta 27.06 08:53

Dobrý den,

mám DPČ na dobu určitou do 31.12.2013. Nyní jsem v neschopnosti - rizikové těhotenství. Může mi zaměstnavatel dát výpověď.

Děkuji za odpověď.

Admin 27.06 09:35

Dobrý den,

bohužel, pravidla pro skončení pracovního poměru se na DPČ nevztahují.

Markéta 27.06 11:11

Dobrý den,

asi jsem se špatně vyjádřila. Myslela jsem jestli mohu dostat výpověď v době trvání pracovní neschopnosti.

Děkuji za odpověď.

Admin 27.06 11:14

Dobrý den,

vyjádřila jste se dobře, to my jsme asi dali špatně srozumitelnou odpověď. :-) Chtěli jsme tím říct, že se zákaz výpovědi v pracovní neschopnosti na DPČ bohužel nevztahuje, tudíž výpověď dostat můžete.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101515
24.8.14 19:04

@eumedon Si mě znejistěl natolik, že jsem taky hledala :-) a koukám, že si byl rychlejší http://finance.idnes.cz/…dnikani.aspx?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19784
24.8.14 19:20

@j.a.n.i1 Zajímal by mě tvůj názor na tohle: https://www.emimino.cz/…acak-200718/.

Opět náš oblíbený problém, záměna právnických termínů. Rodičovská dovolená verzus rodičovský příspěvek a moje specialita, „výpověď“ jako domnělé synonymum „rozvázání pracovního poměru“. Prý „výpověď jakože ve zkušební době“.

Právní úkony se hodnotí podle jejich obsahu, nikoli podle názvu, ale stejně: Napíše-li „Dávám výpověď ve zkušební době“, tak dala výpověď (pokud teda neuvede §, odst a písm. ZP -ale když uvede, tak z něj snad i správně opíše termín), protože ve i zkušební době lze dát výpověď, a na konec pracovního poměru tedy bude muset čekat do konce výpovědní doby. Že je to tak? :lol: Je to sice OT, ale když tě mám na drátě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101515
24.8.14 19:34

@eumedon No, řekla bych že teoreticky máš pravdu, ale prakticky bych tipla, že zaměstnavatel zareaguje tak, že to vezme jako zrušení pracovního poměru a nebude vůbec řešit, že tam bylo napsáno výpověď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat