Výpověď v době nemocenské na DPČ
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Výpověď v době nemocenské na DPČ
Ahojte děvčata, mám dotaz, možná bude některá z Vás vědět a zareaguje…Jsem na nemocenské a zaměstnavatel mi poslal výpověď, smlouva je na dobu určitou každým rokem jí prodlužovali…Problém je ten, že je to jen Dohoda a pracovní činnosti, otázka zní, zda je to vůbec možné, ukončit pracovní poměr, když jsem na nemocenské, dopis jsem nevyzvedla je stále na poště ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@sladkare píše:
Ahojte děvčata, mám dotaz, možná bude některá z Vás vědět a zareaguje…Jsem na nemocenské a zaměstnavatel mi poslal výpověď, smlouva je na dobu určitou každým rokem jí prodlužovali…Problém je ten, že je to jen Dohoda a pracovní činnosti, otázka zní, zda je to vůbec možné, ukončit pracovní poměr, když jsem na nemocenské, dopis jsem nevyzvedla je stále na poště
No, ale to není výpověď, ne? Prostě ti skončila pracovní smlouva ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@sladkare a kdy ti končí stávající smlouva? teď a oni to neprodloužili? je to poněkud zmatené. pokud skončí smlouva na dobu určitou a zaměstnavatel ji neprodlouží, nejedná se o výpověď.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@sladkare na DPČ se žádná ochrana proti výovědi nevztahuje, může ji ukončit bez udání důvodu kdykoliv se 14 denní výpovědní lhůtou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1
ale nemocenská mi půjde dál normálně ne? Teď už mi jí bude platit normálně ČSZZ…a potom nastoupim na rodičák, rozumím tomu dobře?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@sladkare Jojo, nemocenská ti půjde dál, od 15 dne ji platí OSSZ.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@sladkare píše: … zaměstnavatel mi poslal výpověď, smlouva je na dobu určitou …
Pracovní smlouvu na dobu určitou nelze ukončit výpovědí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše:
@sladkare na DPČ se žádná ochrana proti výovědi nevztahuje, může ji ukončit bez udání důvodu kdykoliv se 14 denní výpovědní lhůtou.
Ale ne smlouvu na dobu určitou. Nebo ano?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ale ano, i smlouvu na dobu určitou..můžou jí ukončit obě strany kdykoli, s 15denní výpov. lhůtou..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@sladkare @berunk @j.a.n.i1
Aha, pardon, mystifikoval jsem, takže opravuju: Je to možné. Zde jsem našel analogický dotaz a odpověď: http://flek.cz/…ojisteni-dpc
Markéta 27.06 08:53
Dobrý den,
mám DPČ na dobu určitou do 31.12.2013. Nyní jsem v neschopnosti - rizikové těhotenství. Může mi zaměstnavatel dát výpověď.
Děkuji za odpověď.
Admin 27.06 09:35
Dobrý den,
bohužel, pravidla pro skončení pracovního poměru se na DPČ nevztahují.
Markéta 27.06 11:11
Dobrý den,
asi jsem se špatně vyjádřila. Myslela jsem jestli mohu dostat výpověď v době trvání pracovní neschopnosti.
Děkuji za odpověď.
Admin 27.06 11:14
Dobrý den,
vyjádřila jste se dobře, to my jsme asi dali špatně srozumitelnou odpověď.Chtěli jsme tím říct, že se zákaz výpovědi v pracovní neschopnosti na DPČ bohužel nevztahuje, tudíž výpověď dostat můžete.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@eumedon Si mě znejistěl natolik, že jsem taky hledala
a koukám, že si byl rychlejší http://finance.idnes.cz/…dnikani.aspx?…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 Zajímal by mě tvůj názor na tohle: https://www.emimino.cz/…acak-200718/.
Opět náš oblíbený problém, záměna právnických termínů. Rodičovská dovolená verzus rodičovský příspěvek a moje specialita, „výpověď“ jako domnělé synonymum „rozvázání pracovního poměru“. Prý „výpověď jakože ve zkušební době“.
Právní úkony se hodnotí podle jejich obsahu, nikoli podle názvu, ale stejně: Napíše-li „Dávám výpověď ve zkušební době“, tak dala výpověď (pokud teda neuvede §, odst a písm. ZP -ale když uvede, tak z něj snad i správně opíše termín), protože ve i zkušební době lze dát výpověď, a na konec pracovního poměru tedy bude muset čekat do konce výpovědní doby. Že je to tak?
Je to sice OT, ale když tě mám na drátě…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@eumedon No, řekla bych že teoreticky máš pravdu, ale prakticky bych tipla, že zaměstnavatel zareaguje tak, že to vezme jako zrušení pracovního poměru a nebude vůbec řešit, že tam bylo napsáno výpověď.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit