Zapřít dítě u pohovoru do zaměstnání?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Dítě bych vyloženě nezapírala a nelhala bych. Slušný zaměstnavatel by se totiž na děti neměl ptát vůbec. A když už, tak bych přiznala, že děti/dítě mám, ale taky mám zajištěné hlídání po dobu nemoci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Hm, já jsem nezapírala a z druhé strany, taky bych nebyla nadšená, kdyby zájemce vyloženě lhal. Mě stačilo vědět, že má dítko zajištěné, je schopen a ochoten dalšího vzdělávání, služební cesty atd. Měla jsem s matkami dobré zkušenosti, většinou si práce vážily a byly odpovědné, pečlivé až na jednu. Ta si brala paragraf pravidelně, když potřebovala uklidit doma a dítě mělo dva pupínky ekzému. Tam se to pak řešilo neprodloužením smlouvy, ale bylo to nepříjemné, poslouchat řeči o diskriminaci matek.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tento pristup zamestnavatelu me moc mrzi. Oni delaji, jako kdyby sami doma deti nemeli.
Pokud by ti opravdu neslo lhat, tak bych odpovedela, ze ano, mam, ale nevidim v tom v souvislosti s nabizanym zamestnanim problem, protoze hlidaji a vodi do skolky babicky a pripadne chuva, kterou jiz ted vyuzivame. A pridala bych to tve tvrzeni o neplanovani dalsiho ditete a hledani dlouhodobe prace.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Radu nemám, chápu, že ty diskriminační dotazy jsou hrozné, užila jsem si je zatím jen jako svobodná bezdětná a bude hůř, ale lhát taky není o. k., stejně se to provalí. Asi bych se k tomu zkusila postavit spíš asertivně, trochu se ohradit proti diskriminačnímu dotazu a pak říct, že do práce ti dítě zasáhne minimálně. Já takhle bývalýmu šéfovi řekla, že to jsou „zbytečný otázky v kriminalistice“, jestli plánuju děti, že kdybych chtěla 4 a hned, tak mu to stejně nepřiznám. Ale s reálným dítětem to taková sranda není, to chápu, sama to budu řešit.
Jenom mě zajímá, jaktože to nepoznali z CV? Jak jsi „zakryla“ tu díru? Nebo jsi byla s dítětem doma tak krátce, že tam žádná díra není?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zakladatelko, jestli jsi trémista a neumíš opravdu pořádně lhát, tak na to stejně přijdou. A zaměstnanec, který lže při přijímacím pohovoru by pro mě osobně nebyl příliš perspektivní.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na pracovnim pohovoru se Te nesmí zeptat na deti. A pokud je to dobra firma, tak se ani nezepta. Urcite nelzi, to bys pak vypadala jak lharka ve vsem.Tfuj tfuj, at Ti to vyjde a nestresuj se
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
No jenže já mám teď tu hroznou zkušenost z toho pohovoru, kdy všechno hlídání, vyzvedávání apod bylo zajištěno a stejně strašný přístup a opovržení.A to jsme měla zajištěno všechno, co píšete, služebky nejsou rpoblém, občasné odůvodnělé přesčasy také ne…
No jenže tvůj potenciální zaměstnavatel nemá s Tvojí špatnou zkušeností nic společného. Zaslouží si fér jednání, stejně jako si ho zasloužíš Ty. Hele to je jako kdyby mě bývalý manžel mlátil a já to vyčítala tomu současnému. Myslela bych taky na vztahy na pracovišti, nechtěla bych být „ta co lhala“.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nezapírala bych… pokud tu práci fakt chceš dlouhodobě, tak by se to stejně provalilo a pak by ti to akorát uškodilo ![]()
pokud se nebudou ptát, tak nic neříkej, pokud se zeptají, tak bych řekla, že dítě máš, že máš zajištěné hlídání a že další dítě neplánuješ… prostě na rovinu, lži by se ti ve výsledku mohly vymstít ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Nijak jsem díru nezakrývala, každá žena je stále normálně zaměstnaná v tom zaměstnání kde předtím (má-li sml. na dobu neurčitou) a také jí tak musí držet místo.Další otázkou je, zda stejně mateřská nebo rodičovská není vidět v zápočťáku - neví někdo?
Já chápu, že jsi zaměstnaná a máš smlouvu, ale reálně nepracuješ, t. j. tu praxi reálně nemáš. Já jsem třeba takovej poctivec, že bych to tam napsala, že jsem byla na rodičáku. Ono je rozdíl tři roky dělat odbornou práci a sbírat zkušenosti a tři roky prát plíny. Já bych brala už nezmínění rd v cv jako podvod. I když motivaci naprosto chápu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Nijak jsem díru nezakrývala, každá žena je stále normálně zaměstnaná v tom zaměstnání kde předtím (má-li sml. na dobu neurčitou) a také jí tak musí držet místo.Další otázkou je, zda stejně mateřská nebo rodičovská není vidět v zápočťáku - neví někdo?
a co reference? já je u výběrka požadovala a ověřovala. Takže tam by se to taky asi provalilo, ne?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dítě nezapírej, přišlo by se na to, to si buď jistá. Udělej z toho přednost, někteří zaměstnavatelé si už uvědomují, že ženy, které děti mají, jsou lepší manažerky vlastního času, než svobodné bezdětné a může to být zrovna případ tvého potencionálního zaměstnavatele. Protože to pravda je. ![]()
Někdo tu psal o díře v CV - čerpání MD a RD se přeci bere jako práce pro předešlého zaměstnavale (pokud tedy v té době stále smlouva platí).
Držím palce, ať ti to vyjde. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Odpovědět na otázku „Máte děti?“ větou „Jestli se ptáte, zda se nechystám na mateřskou, tak se rozhodně nechystám“ přece není ležJe to pravda.
hm, když to bereš takhle. Já dělala výběrka na místa, kde se vyžadovaly osobnostní předpoklady pro práci, takže tam bys neprošla. Jestli jdeš do politiky tak dobrý. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Knoflice
přesně tak, kvalitní zaměstnavatel na tohle zabere.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Vubec se rodicovskou dovolenou v zivotopise nevzrusuj, nema tam co delat. Na to se narazi az pri pohovoru, kdyz se te budou ptat, na cem a kdy jsi v predchozich zamestnanic pracovala. Proto dite neskryvej, ale zbav se nevyhody zarizenym hlidanim.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Když ono je to z pozice zaměstnavatele taky naprd. Na děti by se zeptat neměl, ale zároveň je vidět, že si ženský započítávají mateřskou jako zaměstnání. Přijde mi docela jako rozdíl, jestli zaměstnávám ženskou, co má 8 let praxe, nebo ženskou, co si napíše 8 let praxe a za toho byla posledních 7 let doma na mateřské…
Dítě bych nezapírala, kdyby na to došla řeč, zdůraznila bych to hlídání. Ale jak říkám, mně by z pozice zaměstnavatele asi zarazilo v takovém okamžimk mnohem víc to, že má ta uchazečka vlastně o 3(4) roky praxe méně, než jsem se původně domnívala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit