Zapřít dítě u pohovoru do zaměstnání?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Bábrdl píše:
Tak hlavně proto, žádný očr a neschopenka na celé těhotenství (kromě opravdu vážných případů) není. Takže zaměstnavatel se neptá, jestli máš děti, protože je mu to jedno. U nás to podstatně ovlivňuje výkon práce
Jistě, to jsi řekla A. Ale zapomněla jsi na B, že jinde zaměstnávatel přijme dostatečný počet lidí, takže se mu v případě výpadku neohrozí chod firmy. U nás se přijme v rámci optimalizace raději ještě méňě než je málo a pak se zaměstnavatel diví, že mu vlastně nemá kdo pracovat…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lette píše:
s tim tak uplne nesouhlasim. V zahranici se urcite nestane, ze je zenska doma 14 dnu z mesie s ditetem nebo sama se sebou. Proste si to zaridi. AUTOMATICKY. Proto neni treba si u pohovoru se zamestnavatelem tyto otazky vyjasnovat.
Protože tam třeba nemají tu možnost jít na nemocenskou s dítětem. Pokud by v zahraničí měli stejné podmínky pro čerpání ošetřovačky, tak by to tam vypadalo nejspíš dost podobně. To samé platí opačně.
- Citovat
- Upravit
@lucenka to je pravda. Maji treba jen neco jako 2 sick days za mesic, ktere muzes cerpat dle tveho uvazeni. Jinak mas smulu.
U nas je to na osobni soudnosti konkretni maminy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Mohu se zeptat, ty jsi ještě na RD? Nebo na jaké pozici pracuješ s dítětem uvedeným v životopisu?
Dítě nemám uvedené v životopisu, ale v motivačním dopisu. A práci si začínám hledat, čas mě zatím nějak netlačí. Ale na pohovory jsem již pozvaná, což beru jako úspěch vzhledem k tomu, že nemám téměř žádnou praxi. A hledám si zaměstnání v administrativě.
- Citovat
- Upravit
@Pipi 00 píše:
Taky hraje roli motivace.
Rozhodně ano. Těch věcí ať už vrozených či získaných, které ovlivňují výkon každého konkrétního zaměstnance je spousta. Dost mě zaráží, že se tu objevují dokonce personalisté, kteří to vnímají takhle černobíle - délka RD, jediný určující faktor aktuální kvality zaměstnance…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Black Cat píše:
Jistě, to jsi řekla A. Ale zapomněla jsi na B, že jinde zaměstnávatel přijme dostatečný počet lidí, takže se mu v případě výpadku neohrozí chod firmy. U nás se přijme v rámci optimalizace raději ještě méňě než je málo a pak se zaměstnavatel diví, že mu vlastně nemá kdo pracovat…
To víš, asi to neumí. Možná bys jim měla ukázat, jak na to. Založ firmu, najmi spoustu žen s malými dětmi, všem dopřej dlouhou neschopenku na těhulkování, potom OČR kdy budou potřebovat, bude jich tam hodně, takže to nebude problém, za všechny budeš platit všechny odvody a všechno bude růžové a sluníčkové…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Vzít 4 lidi na práci, kterou zvládnou 2 a mít 4 mzdové náklady jen proto, že zaměstnávám matky s malými dětmi? Nebylo by logicky výhodnější vzít 2 bezdětné?
A co riziko, že každou chvíli otěhotní? Není lepší nezaměstnávat ženy vůbec?
Já nevím, ale já v zahraničí pracovala na pozici, kterou bych zvládla sama a byly jsme tam čtyři… Takže z toho mi plyne, že u nás se zaměstnavatelé ohání něčím, co jinde je jinak, ale jaksi vždycky mají na mysli jen to, co vyhovuje jim.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Vzít 4 lidi na práci, kterou zvládnou 2 a mít 4 mzdové náklady jen proto, že zaměstnávám matky s malými dětmi? Nebylo by logicky výhodnější vzít 2 bezdětné?
I bezdětná si může zlomit nohu a být doma 2 měsíce. Šlo asi hlavně o typické poddimenzování stavu zaměstnanců jakožto normální stav. Já to třeba zažila a byl to dost masakr ikdyž jsme děti neměli v oddělení ani jeden.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@open mind píše:
Rozhodně ano. Těch věcí ať už vrozených či získaných, které ovlivňují výkon každého konkrétního zaměstnance je spousta. Dost mě zaráží, že se tu objevují dokonce personalisté, kteří to vnímají takhle černobíle - délka RD, jediný určující faktor aktuální kvality zaměstnance…
taky mě to docela dost zaráží. Jenom by mě zajímalo, jestli tyhle „personalistky“ koukají i na věk uchazeček. Je totiž celkem logické, že ženy v určitém věku jim krátce po zapracování odejdou na RD. Ale to jim překvapivě nevadí. Ale žena, která již má odrozeno a bude ve firmě dlouhodobě je pro ně překážkou.
- Citovat
- Upravit
Ja nevim ja bych teda nezaměstnávala zeny vubec. Bezdětné beztak jen hledají kdo jim za chvili bude držet misto na materske, pak jsou kazdou chvili na paragrafu, no a pak začnou samy haprovat se zdravím a jsou věcne na neschopence ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bábrdl píše:Ženeš to do nesmyslných extrémů.
To víš, asi to neumí. Možná bys jim měla ukázat, jak na to. Založ firmu, najmi spoustu žen s malými dětmi, všem dopřej dlouhou neschopenku na těhulkování, potom OČR kdy budou potřebovat, bude jich tam hodně, takže to nebude problém, za všechny budeš platit všechny odvody a všechno bude růžové a sluníčkové…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Když jsem po rodičovské hledala práci (v oboru, kvůli stěhování jsem do původní nastoupit nemohla), uváděla jsem v motivačním dopise, že mi končí rodičák. Při pohovoru padla otázka, zda mám vyřešené hlídání v době nemoci - a neměla jsem pocit, že by ta otázka rozhodovala o mém ne/přijetí, cítila jsem starost šéfa z častých absencí. Ani se nedivím, že ji položil, přišla mi logická. Nicméně jsem odpověděla otázkou, zda to bude mít vliv na funkci. Šéf pochopil, zasmál se a práci mi dal. Za 3 roky mám absenci 1 hodinu, protože se mi rozpadl v práci zub a zubařka ordinovala toho dne jen dopoledne. Všechna vyšetření nebo dětské nemoci se snažím ošéfovat tak, aby to nenarušilo mou a manželovu pracovní dobu (hlídací babičku po ruce fakt nemám, přesto to jde).
co se týče nemocenských pro těhotné, uvedu příklad mé kolegyně. Coby těhotná měla nemocenskou na 1 měsíc, protože v kolektivu bylo podezření na spálu a ona byla v ranném těhotenském stadiu (nevím kolikátý týden a je to, myslím, jedno). Když nebezpečí pominulo, vrátila se zátky a pracovala až do konce, přestože se denně setkávala se spoustou lidí, kteří ji mohli nakazit čímkoliv. Prostě zastávala názor, že dokud jí nic není, nechce sedět doma jen proto, že se stýká s lidmi. Šéf vycházel vstříc ohledně účastí na poradách a školeních (když nechtěla, nemusela se účastnit) a nám všem to přišlo normální. Vím, že v mém oboru se odchází na nemocenskou hned po uschnutí testu právě z důvodu nebezpečí nákazy od klientů - ale ve většině případů je to zbytečné.
Jako šéfa by mě taky zajímalo, jestli má zaměstnanec vyřešené děti - ne JAK, ale JESTLI.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@veria píše:
Ja nevim ja bych teda nezaměstnávala zeny vubec. Bezdětné beztak jen hledají kdo jim za chvili bude držet misto na materske, pak jsou kazdou chvili na paragrafu, no a pak začnou samy haprovat se zdravím a jsou věcne na neschopence
V podstatě máš pravdu. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Burj Chalifa píše:
V podstatě máš pravdu.
A muzu se zeptat, proc mas praci ty? Uz jsi za zenitem plodnosti ale zaroven ti jeste nezacalo haprovat zdravi?
Nebo byl personalista idealisticky idoit, puvodne pracujici pro SOS vesnicky? Nebo jsi treba proste jen ve svem oboru dobra a to ze mas deti nebo jsi s nimi byla chvili doma do toho proste nezasahuje?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@open mind píše:
A muzu se zeptat, proc mas praci ty? Uz jsi za zenitem plodnosti ale zaroven ti jeste nezacalo haprovat zdravi?Nebo byl personalista idealisticky idoit, puvodne pracujici pro SOS vesnicky? Nebo jsi treba proste jen ve svem oboru dobra a to ze mas deti nebo jsi s nimi byla chvili doma do toho proste nezasahuje?
Děkuji za optání, vaječníky šlapou jako hodinky
A v oboru patrně dobrá jsem, mohu-li tak neskromně hodnotit svoji dosavadní karieru.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit