Zapřít dítě u pohovoru do zaměstnání?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Anonymní píše:
Jedeš si pořád tu svou, chytáte se slovíček, všichni vám křivdí, všechno je diskriminace. S takovým přístupem to nikam nedotáhnete. To je přesný myšlení většiny žen s dětmi, chce to trochu se zamyslet, ten přístup může být taky důvod že si nemlžete najít job.
Mne nikdo nekrivdi a job mam, dokonce si muzu vybirat a nektere odmitnout. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Burj Chalifa píše:
Tento web je velmi pravdivým zrcadlem reality.
To je tak pravdivá věta..! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Burj Chalifa píše:
Přesně takové ukřivděné vztahovačné týpky nebrat. Nikdo je přece nenutí ucházet se u mě o práci, jinde je jistě vezmou všemi deseti.
Vsak ano, ja se zrovna nedavno s jednou firmou kde byl nadrizeny ktery mi svym pristupem nevyhovoval rozloucila.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@open mind píše:
Vsak ano, ja se zrovna nedavno s jednou firmou kde byl nadrizeny ktery mi svym pristupem nevyhovoval rozloucila.
Asi jste byli rádi oba, že se na sebe už nemusíte koukat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Jsem to psala že mladý holky makat neumí. Taky mám blbou zkušenost, to je jeden blbější důvod za druhým proč nemůžou do práce: kámoška má narozeniny, musím k zubaři, přítel má narozeniny, výročí, rodinné oslavy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kámoška má narozeniny, tak to je velmi vážný důvod, to bude materiálek ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Burj Chalifa píše:
Asi jste byli rádi oba, že se na sebe už nemusíte koukat
Nevim zda soudis dle sebe, nebo potrebujes rypat, ale tady to tak nebylo, byla jsem pozadana abych si to rozmyslela - coz jsem neudelala. Kdyz neco takoveho reknu, jsem uz rozhodnuta.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
@open mind
Nepřečetla jsem si to.
Dle mého ano je důvěryhodný a charakterní, pokládá ten dotaz proto že ví co daná práce obnáší a že není pro každého vhodná. Že mu dotyčná udělá dva měsíce a půjde od válu, to je nevýhodné pro něj i pro firmu, je to ztrátové a zatěžuje to zbylý kolektiv, ten má přednost před jedním člověkem. Navíc nevypadá dobře když se na pozici často střídají lidé, ani před partnery ani před potencionálními vhodnými zaměstnanci a to nemluvím o stálých zaměstnancích, které to zatěžuje.
Jsou věci které prostě nevidíte dokud nevedete lidi.
Myslí ekonomicky, není to osobní.
Takže je lepší zaměstnat mladou bezdětnou, která půjde po zkušebce na rizikový než pracovitou ženu s dítětem? ![]()
- Citovat
- Upravit
@lucenka píše:
Takže je lepší zaměstnat mladou bezdětnou, která půjde po zkušebce na rizikový než pracovitou ženu s dítětem?
Co na to říct, snad jen přečti si diskusi.
- Citovat
- Upravit
Mne taky nikdo nekrivdi, zaměstnana nejsem uz 10 let a doufam ze uz nikdy nebudu, ale je mi tech matek co jsou odmitany apriori jen proto, ze maji male deti, pomerne líto… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Co na to říct, snad jen přečti si diskusi.
A ta jedna maminka s dítětem se tam dostala diky protekci, nebo jste byli v tak zoufalý situaci, že se vám nikdo jiný na inzerát neozval? Když je k pohovoru běžně neberete. A v diskuzi píšeš, že mladý bezdětný jsou zaměstnankyně na prd… takže vlastně nejlepší je zaměstnávat jenom starý chlapy ![]()
- Citovat
- Upravit
@RyBANA píše:
Já taky netvrdím, že makat neumí. Jen jak píšeš, jsou v tom mladším věku prostě jiné lepší věci než zrovna práce…A já to naprosto chápu, kdyby jen člověk pak viděl do budoucnosti no…
Takhle to taky vnimam..Praci berou vazne vetsinou jen kdyz maji perspektivu povyseni nebo pridani penez, ale nejlip do jednoho roku na manazerskou pozici a s kralovskym platem
Ale jinak ani jednorazove odmeny nebo vykonostni premie na ne prilis nefunguji ![]()
To na maminky vetsinou jo, ty uvitaji kazdou korunu a zaroven nemiri vetsinou tak vysoko, protoze si to nemuzou dovolit z casovych duvodu.No a proto jsou hodne na vedoucich pozicich chlapy, maji cas, jinak nejsou o nic lepsi, ale odpoledne nemuseji vetsinou pro deti do skolky ap.
Příspěvek upraven 23.08.14 v 23:52
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lucenka
Ta maminka má 6. leté dítě, je to v tom příspěvku napsané, říkám čti diskusi.
A ano je přes protekci když to tak chceš slyšet, protože jsme věděli že je spolehlivá když se nám ozvala jestli nemáme práci. Zrovna nám odešla jiná zaměstnankyně do důchodu takže inzerát ani nebylo třeba, hned jsme měli náhradu. Je to protekce když vezmeš prvního a jediného uchazeče? Nebo je podle vás (morální) povinností zaměstnavatele vyhlásit výběrové řízení???
Máš pravdu je to o tom jak si to kdo přebere, nebo co se mu hodí. A s těma chlapama to je tak půl na půl, chlap po 30. co má rodinu je ideální, zodpovědný, spolehlivý, má už i zkušenosti. Ale ráda pracuji i s matkami ovšem starších dětí, to je stejný případ jako u těch chlapů.
Nemám nic proti matkám, jen pro ty co mají malé děti tahle práce prostě není vhodná.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
@lucenka
Ta maminka má 6. leté dítě, je to v tom příspěvku napsané, říkám čti diskusi.
A ano je přes protekci když to tak chceš slyšet, protože jsme věděli že je spolehlivá když se nám ozvala jestli nemáme práci. Zrovna nám odešla jiná zaměstnankyně do důchodu takže inzerát ani nebylo třeba, hned jsme měli náhradu. Je to protekce když vezmeš prvního a jediného uchazeče? Nebo je podle vás (morální) povinností zaměstnavatele vyhlásit výběrové řízení???
Máš pravdu je to o tom jak si to kdo přebere, nebo co se mu hodí. A s těma chlapama to je tak půl na půl, chlap po 30. co má rodinu je ideální, zodpovědný, spolehlivý, má už i zkušenosti. Ale ráda pracuji i s matkami ovšem starších dětí, to je stejný případ jako u těch chlapů.
Nemám nic proti matkám, jen pro ty co mají malé děti tahle práce prostě není vhodná.
to, že dítěti je 6 jsem si přečetla. Ale protože jsi bezdětná, tak zatím netušíš, že dítě nastupující na ZŠ (obvykle se nastupuje v 6 letech) je časově o dost náročnější než dítě školkové ![]()
A chápu tohle protekční přijímání. Jenom aby se vám to nevymstilo, třeba na inzerát by se našel někdo vhodnější. Ono ne vždy, ten který budoucího zaměstnance doporučuje, mluví pravdu.
- Citovat
- Upravit
@lucenka
Ta poslední věta je velice, mám zkušenosti s nabíráním známých, dobré i špatné. Tato poslední volba se zatím vyplácí.
- Citovat
- Upravit