Zkušební doba, nová práce, pracák
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
A proc nezustat v puvodni praci do 31.8.? Do te doby se treba uvidi, jestli je skutecne ta druha lepsi. Neodchazela bych, dokud bych nemela jiste, ze tu novou praci mam.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak dej výpoveď až k 31.8., ne? Sice je to trochu blbé, ze dne na den, ale od toho zkušebka je. Proč bys měla chodit na pracák? Jo a NEJDŘÍV bych chtěla mít podepsanou smlouvu v té nové práci, ne jen ústní příslib, že tě vezmou. Abys pak nezůstala bez práce úplně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ve zkusebce muzes skoncit ze dne na den. Dobre zminila @Kassy, ze by to chtelo mit podepsanou smlouvu i v te nove praci. Jinak pokud by ses rozhodla skoncit hned, na pracak nemusis. Zdravotni pojisteni uhradi byvaly zamestnavatel (staci byt zamestnana i treba jen jeden den v mesici)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky bych skončila k 31.8. a rovnou nastoupila do nové práce..Proč to zbytečně komplilovat. Máš na to nárok, tohle je riziko zkušební doby…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kassy píše:
Tak dej výpoveď až k 31.8., ne? Sice je to trochu blbé, ze dne na den, ale od toho zkušebka je. Proč bys měla chodit na pracák? Jo a NEJDŘÍV bych chtěla mít podepsanou smlouvu v té nové práci, ne jen ústní příslib, že tě vezmou. Abys pak nezůstala bez práce úplně.
Ne výpověď (§ 48 odst. 1 písm. b ZP), ale zrušení ve zkušební době (písm. d). Při výpovědi by v práci musela zůstat ještě po výpovědní dobu.
Podmínkou zrušení ve zkušební době dne 31.8.2014 ovšem je, že toho dne bude ještě ve zkušební době.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Prosím poraďte…Nastoupila jsem do nové práce 18.8. jenže shodou okolností jsem dostala pár dní na to lepší nabídku…jinde bych měla nastoupit 1.9…takže když ted v pondělí dám výpověď jakože ve zkušební době,
Pozor! Nedávej výpověď. Při výpovědi tam budeš muset zůstat ještě výpovědní dobu.
Doruč zaměstnavateli zrušení pracovního poměru ve zkušební době.
Dle § 66 odst 2 ZP pracovní poměr rozvázaný zrušením ve zkušební době skončí dnem doručení zrušení, není-li v něm uveden den pozdější.
Takže můžeš (je-li to pro tebe výhodné, to jest, budeš-li mít tu alternativu jistou) doručit zrušení ve zkušební době i s předstihem. Chápu totiž, že se chceš jistit proti tomu, že zaměstnavatel bude dělat obstrukce s doručením.
Mimoto - zdravotně jsi pojištěná u současného zaměstnavatele až do konce srpna, i když odejdeš o týden dřív, takže se nemusíš kvůli zdravotnímu pojištění hlásit na ÚP- tak, jak píše @MateaFitz. Vím to jistě, manželka taky měla týden mezeru (kvůli jištění při doručení okamžitého zrušení, abychom se nedostali do časové tísně) a ověřovali jsme si to.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Prosím poraďte…Nastoupila jsem do nové práce 18.8. jenže shodou okolností jsem dostala pár dní na to lepší nabídku…jinde bych měla nastoupit 1.9…takže když ted v pondělí dám výpověď jakože ve zkušební době, tak se hned půjdu ještě nahlásit na pracovní úřad do 31.8.??? Jsem z toho dost v rozpacích hledala jsem tak rok lepší práci a když jsem ji konečně našla tak mě hned týden na to oslovila ještě lepší…to je fakt na palici…