Výpověď v práci, ÚP

Napsat příspěvek
Velikost písma:
16181
28.1.22 08:57
@Anonymní píše:
Ahoj, ne ne žádnou výpovědní lhůtu mít nebudu. Firma nám chce dát nejspíš dohodu pro nadbytečnost okamžitě k poslednímu + odstupné 4 platy. Prostě okamžité zrušení pobočky :(

Nepodepisuj. Není tvůj problém, že ti ve čtvrtek řeknou, že v pondělí končíš. Normálně a v klidu řekni, že dohoda je záležitost dvou stran, a ty se dohodnout nechceš, ale budeš plně respektovat zákonnou výpověď.
Když to nestihnou připravit v pondělí, tak to převezmeš až v únoru, a budeš zaměstnaná do 30.4., takže když ti to dají ve středu s pondělním datem, tak datum přeškrtni a napiš jim tam „převzala 2.2.2022, výpovědní lhůta se prodlužuje dle zákona“.
Jestli je teoretická šance, že jsi v posledních dnech otěhotněla, tak by sis tou dohodou opravdu dost uškodila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
28.1.22 08:58
@Anonymní píše:
Holky, jsem z toho špatná. Kolegyně se do firmy od rána pustila jak pes a už nabízejí dohodu a 6 platů, což už je sice pěkné. Ale jak píšete,… podraz to je. Nikdy jsem na ÚP nebyla. V minulé práci jsem dala výpověď sama kvůli kolektivu, ale až když jsem novou práci měla sehnanou. Úplně se stydím jen představy, že budu na ÚP :,(
Kdyby nám to dali vědět, alespoň náznak…Dřela jsem, abych měla nějakou pozici a byly peníze na barák a mimčo pořád odsouvala a takhle to dopadlo..

Si spočítej, jestli ti případných 6 platů pokryje sníženou podporu. Nicméně s plánováním mimča je lepší ta klasická výpověď.

U šesti platů a minimálně průměrné vyhlídce na nový job bych i možná o té dohodě uvažovala, za 4 ani omylem.

Nicméně prostě pokud jim tu dohodu nepodepíšete, tak mají smolíka - dvouměsíční placená výpovědní lhůta + odstupné dle zákoníku (1-3 platy). Takže můžete ještě zkusit víc vyjednáva třeba na 8 platů. :lol:

Jinak vaše personální je teda dobrá banda amatérů. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101635
28.1.22 09:39
@Svistice píše:
Si spočítej, jestli ti případných 6 platů pokryje sníženou podporu. Nicméně s plánováním mimča je lepší ta klasická výpověď.

U šesti platů a minimálně průměrné vyhlídce na nový job bych i možná o té dohodě uvažovala, za 4 ani omylem.

Nicméně prostě pokud jim tu dohodu nepodepíšete, tak mají smolíka - dvouměsíční placená výpovědní lhůta + odstupné dle zákoníku (1-3 platy). Takže můžete ještě zkusit víc vyjednáva třeba na 8 platů. :lol:

Jinak vaše personální je teda dobrá banda amatérů. :)

Ona podporu mit snizenou nemusi, když tam bude uvedeno, ze je to z duvodu ruseni pobočky, tak ac to neni v zakone vyslovne uvedeno, tak zo UP uznavaji jako zavazny duvod. Pluslidem s vyšším platem to muze byt fuk uplne, pokud toho maxima dosahujo i se 45% platu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
28.1.22 09:40

Pokud tu dohodu vezmeš, dej si pozor, aby v ní byly přesně popsány důvody-nadbytečnost, rušení pobočky. Kdyby to tam nebylo, mohl by být problém i s případnou registrací na UP.
Taky se přikláním jim to neulehčovat a trvat na klasické výpovědi. Získáš tak čas úplně na všechno, rozmyslet si pořádně další kroky, rozhlédnout se po nové práci. Podle toho, co popisuješ, bych se bála, že nevyplatí sjednané odstupné řádně a včas. A při registraci na UP se bere jako by bylo vyplaceno jak je sjednané, i když vyplaceno skutečně ještě nebylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
28.1.22 09:44
@j.a.n.i1 píše:
Ona podporu mit snizenou nemusi, když tam bude uvedeno, ze je to z duvodu ruseni pobočky, tak ac to neni v zakone vyslovne uvedeno, tak zo UP uznavaji jako zavazny duvod. Pluslidem s vyšším platem to muze byt fuk uplne, pokud toho maxima dosahujo i se 45% platu.

Pokud dostane odstupné(a bude uvedeno v dohodě), výplata podpory se odsouvá po tu dobu, kterou má pokrytou odstupným. Registrací na UP získá jen placení zdravotního pojištění státem :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101635
28.1.22 09:48
@Pears206 píše:
Pokud tu dohodu vezmeš, dej si pozor, aby v ní byly přesně popsány důvody-nadbytečnost, rušení pobočky. Kdyby to tam nebylo, mohl by být problém i s případnou registrací na UP.
Taky se přikláním jim to neulehčovat a trvat na klasické výpovědi. Získáš tak čas úplně na všechno, rozmyslet si pořádně další kroky, rozhlédnout se po nové práci. Podle toho, co popisuješ, bych se bála, že nevyplatí sjednané odstupné řádně a včas. A při registraci na UP se bere jako by bylo vyplaceno jak je sjednané, i když vyplaceno skutečně ještě nebylo.

Proc ji pises rady, když se v tom sama placas… Pri dohode zadny problém s registraci na UP neni, pouze pokud nedolozi vazne duvody, tak je nizsi podpora, ale zas pak ji dostane hned, neb to nebude zakonne odstupne, když v dohode nebude uvedene ruseni pobocky, ale jen smluvene odstupné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.1.22 10:33

No sama jsem zvědavá s čím přijdou v pondělí. Už jen logicky i když nám chtějí zavřít pobočku, tak přeci nájem nemůžou zaříznout hned. Taky mají výpovědní lhůtu :nevim:

Holky, prosím upřesněte mi, jak je to s mimčem a podporou?

Pokud tomu dobře rozumím pokud žena pracuje 2roky a je zamestnana, má nárok na několik týdnů na Mateřskou dovolenou a poté se nastupuje na Rodičovskou, kterou platí stát?

Pokud bych byla na ÚP a náhodou se mimčo povedlo, znamená to, že budu mít nárok pouze od státu poté na Rodičovskou?

Děkuji moc za upřesnění

• Citovat
  • Upravit
66815
28.1.22 10:40
@Pears206 píše:
@Svistice Taky si to myslím, že něco najde.
A s tou PPM, pokud by navázala z jedné práce do druhé, tak jí vyjde i kdyby otěhotněla ve zkušební době :nevim:
Tyto věci prostě nejdou naplánovat a stres z aktuální situace tomu moc nepřidá. Je mi jí líto :( Zkušenosti z okolí mám takové, že se to zvlášť u starších žen povede po delší době neúspěchu až v době, kdy se to nejméně hodí. I příbuzná takto otěhotněla až po více jak dvou letech snažení o druhé dítě až v měsíci, kdy měla domluvený návrat do práce po 3 letech na zkrácený úvazek. Na první dítě čekali taky více než dva roky. Děti taky chtěla blíže sobě.

jenze ve zkusebce muze dostat ukonceni pracovniho pomeru a nemusi se vejit do ochranne lhuty nastupu na ppm

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
28.1.22 10:43
@Anonymní píše:
No sama jsem zvědavá s čím přijdou v pondělí. Už jen logicky i když nám chtějí zavřít pobočku, tak přeci nájem nemůžou zaříznout hned. Taky mají výpovědní lhůtu :nevim:

Holky, prosím upřesněte mi, jak je to s mimčem a podporou?

Pokud tomu dobře rozumím pokud žena pracuje 2roky a je zamestnana, má nárok na několik týdnů na Mateřskou dovolenou a poté se nastupuje na Rodičovskou, kterou platí stát?

Pokud bych byla na ÚP a náhodou se mimčo povedlo, znamená to, že budu mít nárok pouze od státu poté na Rodičovskou?

Děkuji moc za upřesnění

dovolena je volno ud zamestnavatele. Pokud zena splni podminky, ma narok na penezitou pomoc v materstvi 28 tydnu odvozene dle vyse mzdy/platu. Kazda pak ma od narozeni ditete narok na socialni davku rodicovsky prispevek v celkove vysi 300 000.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
28.1.22 11:02
@Anonymní píše:
Holky, jsem z toho špatná. Kolegyně se do firmy od rána pustila jak pes a už nabízejí dohodu a 6 platů, což už je sice pěkné. Ale jak píšete,… podraz to je. Nikdy jsem na ÚP nebyla. V minulé práci jsem dala výpověď sama kvůli kolektivu, ale až když jsem novou práci měla sehnanou. Úplně se stydím jen představy, že budu na ÚP :,(
Kdyby nám to dali vědět, alespoň náznak…Dřela jsem, abych měla nějakou pozici a byly peníze na barák a mimčo pořád odsouvala a takhle to dopadlo..

necim podobnym jsem si pred lety prosla. Bylo to tezke obdobi, prekonala jsem to a osud mi prihral zamestnani, ve kterem jsem spokojena, jako nikde predtim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat