Výpověď v práci, ÚP
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Tak snad budeš mít i výpovědní lhůtu ne? Takže prostě hledej nové zaměstnání.
A ne, tehotnet na UP nebo ve zkusebce (tam teda dost záleží, co je to za práci) není úplně rozumný napad.
Hlavně jim v pondělí nepodepisuje nějakou při tebe nevýhodnou dohodu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jak pise svistice, nepodepisuj dohodu. Musi ti predlozit vypoved pro nadbytecnost, Mas narok na dvoumesicni vypovedni lhutu a trimesicni odstupne. Takze na 5 platu celkem. Po ukonceni pracovniho pomeru musis resit zdravotni pojisteni, napr. registraci na up, budes mit narok na podporu v nezamestnanosti po dobu 5 mesicu. S tehotnenim pockej do konce zkusebky v dalsim zamestnani, pokud chces cerpat ppm a nejit rovnou na rodicak.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nejlepe otehotnet az po zkusebni dobe v nove praci, abys mela materskou. A ze z tebe nebudou mit radost? Clovek musi myslet hlavne na sebe. Z prace te stejne mohou kdykoliv vyhodit jako ted. Treba najdes neco bliz domovu. Porad je nizka nezamestnanost, tak najit novou praci by nemusel byt zas tak problem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud dostaneš odstupné, výplata podpory v nezaměstnanosti se obvykle odkládá o ty měsíce, které máš pokryté odstupným.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pears206 Zas má 2 měsíce najít si jinou práci. Takže se s ÚP třeba vůbec nepotká, když bude aktivní. A odstupné ušetří pro budoucí mimčo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@matkabagristy píše:
Jak pise svistice, nepodepisuj dohodu. Musi ti predlozit vypoved pro nadbytecnost, Mas narok na dvoumesicni vypovedni lhutu a trimesicni odstupne. Takze na 5 platu celkem. Po ukonceni pracovniho pomeru musis resit zdravotni pojisteni, napr. registraci na up, budes mit narok na podporu v nezamestnanosti po dobu 5 mesicu. S tehotnenim pockej do konce zkusebky v dalsim zamestnani, pokud chces cerpat ppm a nejit rovnou na rodicak.
Může podepsat i dohodu s odstupnym, ale lepší je výpověď kvůli podpoře. Podporu bude mít 5 měsíců, ale když bude mít např.3 měsíční odstupné tak ji začnou podporu vyplácet až po 3 měsících, ale bude mít hrazené zdravotní od začátku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Svistice Taky si to myslím, že něco najde.
A s tou PPM, pokud by navázala z jedné práce do druhé, tak jí vyjde i kdyby otěhotněla ve zkušební době ![]()
Tyto věci prostě nejdou naplánovat a stres z aktuální situace tomu moc nepřidá. Je mi jí líto
Zkušenosti z okolí mám takové, že se to zvlášť u starších žen povede po delší době neúspěchu až v době, kdy se to nejméně hodí. I příbuzná takto otěhotněla až po více jak dvou letech snažení o druhé dítě až v měsíci, kdy měla domluvený návrat do práce po 3 letech na zkrácený úvazek. Na první dítě čekali taky více než dva roky. Děti taky chtěla blíže sobě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@JancaS84 píše:
Může podepsat i dohodu s odstupnym, ale lepší je výpověď kvůli podpoře. Podporu bude mít 5 měsíců, ale když bude mít např.3 měsíční odstupné tak ji začnou podporu vyplácet až po 3 měsících, ale bude mít hrazené zdravotní od začátku.
V jejím případě, kdy se snaží o dítě, bych určitě dohodu nepodepisovala. Stále je šance, že o víkendu otěhotní, a s výpovědní lhůtou se potom vleze do ochranné lhůty. Asi není horší scénář, než že v pondělí podepíše dohodu s pěti platy a za dva týdny zjistí, že je těhotná a nedejbože že je to problematické těhotenství, které proleží doma (zadarmo, protože na neschopenku nebude nárok), a pak rovnou na rodičák.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, ne ne žádnou výpovědní lhůtu mít nebudu. Firma nám chce dát nejspíš dohodu pro nadbytečnost okamžitě k poslednímu + odstupné 4 platy. Prostě okamžité zrušení pobočky ![]()
- Citovat
- Upravit
@Pears206 No, netvrdila bych jistě, ze ji vyjde, pokud otehotni ve zkusebce a vyhodi ji, tak ji nevyjde nic a to, ze navazovala ji bude k prdu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ahoj, ne ne žádnou výpovědní lhůtu mít nebudu. Firma nám chce dát nejspíš dohodu pro nadbytečnost okamžitě k poslednímu + odstupné 4 platy. Prostě okamžité zrušení pobočky
Tak nikde neni psano, ze to musis podepsat, ze. Plus tedy je to trochu podraz, ale pokud bys v pondělí nebyla ze zakpnneho duvodu v praci, tak ti ani neszihnou dat vypoved a vypovedni doba by bezela az od 1.3.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ahoj, ne ne žádnou výpovědní lhůtu mít nebudu. Firma nám chce dát nejspíš dohodu pro nadbytečnost okamžitě k poslednímu + odstupné 4 platy. Prostě okamžité zrušení pobočky
Nemusíš podepsat. dohoda je o dohodě. Prostě ať Ti dají výpověď úrp nadbytečnost a nechají Tě ty 2 měsíce na překážkách. Takž budeš mít 5 platů místo těch jejich 4 a případně nárok na podporu v plné výši.
Chtějí s vámi pěkně vyjebat. Nedala bych se, pokud nemáš hned od 1. něco sehnaného.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky, jsem z toho špatná. Kolegyně se do firmy od rána pustila jak pes a už nabízejí dohodu a 6 platů, což už je sice pěkné. Ale jak píšete,… podraz to je. Nikdy jsem na ÚP nebyla. V minulé práci jsem dala výpověď sama kvůli kolektivu, ale až když jsem novou práci měla sehnanou. Úplně se stydím jen představy, že budu na ÚP ![]()
Kdyby nám to dali vědět, alespoň náznak…
Dřela jsem, abych měla nějakou pozici a byly peníze na barák a mimčo pořád odsouvala a takhle to dopadlo..
- Citovat
- Upravit
@j.a.n.i1 píše:
Tak nikde neni psano, ze to musis podepsat, ze. Plus tedy je to trochu podraz, ale pokud bys v pondělí nebyla ze zakpnneho duvodu v praci, tak ti ani neszihnou dat vypoved a vypovedni doba by bezela az od 1.3.
No ono i toho 31. by museli být sakra rychlí, aby ji stihli sepsat tu klasickou výpověď a předat. Jinak smolík a byla by na těch překážkách březen, duben, květen (pokud chtějí teda k 1.3. rušit pobočku). To se jim pak fakt vyplatí. ![]()
Tady bycxh se prostě nedala a žádnou dohodu nepodepisovala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj všem,
omlouvám se, jdu se trochu vypovídat. Od listopadu se u nás v rodině vše sype. Jeden vážný úraz, úmrtí na covid a když už jsem si říkala, že s novým rokem bude lépe, tak dnes jsme všichni dostali výpověď na naší pobočce. Pouze nám to oznámili, že snižují stavy poboček a v pondělí nám to dají písemně. Jsem z toho špatná. V létě jsme se s partnerem vzali po 6letech a od té doby se snažíme o mimčo, jenže se nedaří. Jenže co teď? Říkala jsem si, že do mateřské tu zůstanu a po ní budu hledat něco blíž domovu (po svatbě jsem se přestěhovala a denně dojizdím dost). Mám smlouvu na neurčito, tudíž dostaneme nějaké odstupné. Na kolik mám nyní vlastně nárok? 1.2 bych ve firmě byla 5let. Do kdy od výpovědi je nutné se přihlásit na ÚP? Jelikož bydlíme nejen v jiném okresu, ale i kraji, tak musím najít, kam vůbec pod ÚP spadám.
Zároveň by mě zajímalo, když budu na ÚP a otěhotněla. Je to velký problém, že? Říkám si, že někam nastoupit a pak brzy otěhotnět, no nebudou mít ze mě radost. Ale je mi 28 a manžel je o 8let starší a když jsme doteď stavěli dům, tak nám chybí už jen ty děti..
Omlouvám se, asi to píšu dost zmateně, je to čerstvé a opravdu mě to mrzí.
Děkuji všem