Výpověď v těhotenství

309
27.8.16 16:02

výpověď v těhotenství

Ahoj, potřebuju se poradit, zda yl někdo ve stejné situaci… Jsem na rodičovské, která mi končí 2/2017 měla bych nastoupit do zaměstnání, ale dostala jsem dopis s oznámení, že mi ruší místo pro nadbytečnost a po skončení rodičáků dostanu výpověď s odstupným. A teď pokud bych otěhotněla ještě do února, nemohu dostat výpověď a jakou budu mít mateřskou? Jako při první mateřské? Nebo na ní nebudu mít nárok pokud nastoupím na mateřskou po té ochranné lhůtě 180dní? A kdybych otěhotněla až po výpovědi, na mateřskou už mít nárok nebudu a půjdu rovnou na rodičák?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8980
27.8.16 16:31

Je-li šance, že za pár let by té nadbytecnost minula, chcete další dítě, pak směle dp toho, pokud stihnes otěhotnět, tak máš mateřskou jako při prvním a pracovní vztah by trval dále

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
352
27.8.16 16:47

@sydney11 ano pokud otěhotnis do února tak tě vyhodit nemůžou a mateřská je tak jako při prvnim ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
309
27.8.16 18:22

Tak já už jsem z toho jelen, protože každý mi říká něco jiného :) Takž pokud bych otěhotněla třeba až v lednu, tak můžu počítat s penězi na mateřské jako při prvním? Tak to by bylo super! :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3564
27.8.16 19:04

@sydney11 pokud porodíš do 4 let prvního dítěte, tak určitě ano

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
27.8.16 20:13

Nedávno jsem se na to ptala na socce, nástup na MD musí být do 4 let od poslední MD a pracovní úvazek dále trvat. Jestli tě může nebo nemůže vyhodit těhotnou nevím, zkus si zavolat na sociální správu, tam ti to poví přesně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
309
1.9.16 18:22

A můžu hned tedy nastoupit na nemocenskou? Protože do práce nastoupit nemůžu, když mi zrušili místo a jiné pro mě nemají..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
708
28.1.25 16:56

Zdravím, prosím nemá někdo zkušenost s výpovědí kvůli ukončení činnosti zaměstnavatele a těhotenství? Případně jak je to s odstupným? Snažíme se o mimčo a zaměstnavatel nám oznámil že k 30.6 ukončuje činnost a firma se bude prodávat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102860
28.1.25 17:02

@hubikanetka No, pokud opravdu firma skončí, tak jsi na tom úplně stejne jako netěhotné, dostanes výpověď, zakonne odstupne a nazdar.
Druhou veci je, ze pokud ae firma jako taková prodava, tak firma nekončí a zavazky plati dal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.1.25 16:55

Pokud vím, tak jestli půjdeš na nemocenskou a budeš mít platnou smlouvu, tudíž za tebe někdo bude platit sociální, tak by si měla dostat mateřskou a potom rodičák. Otázka ale z čeho to pak vypočítají, to nevím 🤷‍♀️

• Citovat
  • Upravit
102860
29.1.25 16:58
@Anonymní píše: Více

Ale pri konci firmy ji ta smlouva skončí i když bude na nemocenské.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.1.25 17:15

@j.a.n.i1 to jsem přehlédla, pak nemá nárok na nic a v ochranné lhůtě taky není. Takže jediná možnost pracák, úřad a potom rodičák, mateřskou určitě nedostane.

• Citovat
  • Upravit
102860
29.1.25 17:36

Tak pokud na materskou nastoupi do 180 dnu od konce prace, tak na ni narok samozřejmě mit bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.1.25 17:47

@j.a.n.i1 ale ona dostane odstupné, tudíž výpověď by měla být hned. Tudíž neodpracuje dost hodin aby měla nárok ma mateřskou, leda by si pak našla práci novou. V tomhle případě se ni, ale podle mě nějaká 180 denní ochranná lhůta nevztahuje.

• Citovat
  • Upravit
11374
29.1.25 17:50

Tak 180 dni je 6 mesicu, nastupuje se az 8 tydnu pred terminem porodu. Kdyby ted hned otehotnela, tak by to vyjít mohlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí