Domácí tatarka v těhotenství

352
27.8.16 13:50

domácí tatarka v těhotenství

Ahoj holky měla bych dotaz, dnes jsme byli v takové lepší restauraci na oběd a dala jsem si nějaký nakládaný vepřový řízek s opecenym bramborem a byla tam napsaná tatarka, jak to donesli tak tatarka byla nakypana na tom řízku a chuťově mi připadala jako domaci 8o takže jsem měla šok že je ze syrových vajec :roll: trochu jsem snědla ale jinak jsem to oddelala z rizku a dala příteli, hrozí mě něco? Salmonelóza nebo tak? Samo že na tom řízku to trochu zůstalo…neměli by mít uvedeno v jídelním lístku že jde o domácí tatarku?? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
59403
27.8.16 13:55

@Megane 123 to pochybuji, většinou mají ve velkých pytlích majonézu klasickou jen tatarku pak z toho dělá kuchař sám ;) Vždyt jsi mohla říct obsluze že chceš jídlo bez tatarky ;) pokud by byla fakt domácí což je víceméně bez šance tak nemam strach že by se nepochválili :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3037
27.8.16 13:59

Byla bych uplne v klidu a priste si dala jidlo bez tatarky ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
352
27.8.16 13:59

@Markéta80 na tatarku jsem měla chut :mrgreen: ale nenapadlo by mě že si ji dělají sami 8o a ptát se mi bylo fakt blbe…chuťově mi přišla jiná prostě jsem cítila hořčici no jak v domácí ale měli to i s nakládanými. cibulkama tak možná ta jiná chut :nevim: z kupovaných tatatek strach nemám ty jsou všechny pasterované, proto taky vydrží třeba rok neotevřené :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
352
27.8.16 14:01

@tejuho tak myslíte že z takové trosky co jsem. ochutnala by mi nic nebylo ani kdyby domácí byla? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59403
27.8.16 14:01

@Megane 123 no právě odeberou kupovanou majonézu, dodají hořčici, okurky, lák z okurek, sůl a pepř. dělam takhle i doma a chuť nesrovnatelná ;). Hlavně klid ;) Pokud by jí fakt dělali sami i majonézu napsali by to aby jí mohli prodávat za víc peněz :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10937
27.8.16 14:02

Bud v klidu. V restauracích se dela tatarka ale z majonézy. Tzn. Že ochuti majonézu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46
27.8.16 14:02

Domácí tatarka ve většině restaurací znamená - majolka, cibule, nastrouhaná zavařená okurka a trošku hořčice :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
352
27.8.16 14:04

@Markéta80 a ta majonéza z pytlíku co mají ve velkém bude asi taky pasterovana že? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4465
27.8.16 14:08

Nebylo by snazsi se hned zeptat obsluhy, na puvod tatarky? Ted uz stejne nic nevyresis i kdyby neco hrozilo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59403
27.8.16 14:11

@Megane 123 jo to je klasická boneco jen neni ve 100ml pytlíčkách ale 5 nebo 10l kyblíku. V restauracích jsme dělala praxi takže vim jak se tatarka dělá, občas i napsali že jako domácí a jen do toho dali okurky a cibuli :mrgreen: hlavně klid nebo Tě budu zle jen z toho jak na to myslíš :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
352
27.8.16 14:23
@Markéta80 píše:
@Megane 123 jo to je klasická boneco jen neni ve 100ml pytlíčkách ale 5 nebo 10l kyblíku. V restauracích jsme dělala praxi takže vim jak se tatarka dělá, občas i napsali že jako domácí a jen do toho dali okurky a cibuli :mrgreen: hlavně klid nebo Tě budu zle jen z toho jak na to myslíš :mrgreen:

No já jsem si říkala kdo by se s tím s*al :mrgreen: spíš mě zajímalo kdyby byla fakt domácí jestli by mi něco hrozilo i z pouhého ochutnání…ja ji sundala a dala příteli ale ttisja na tom prostě zůstala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59403
27.8.16 14:30

@Megane 123 nebála bych se, v restauraci pochybuji že mají domácí vejce ;), ale fakt se neboj, restaurace prostě používají k tatarce kupovanou majonézu. V těhu jsme tatarku nejedla ale mě bylo ze všeho zle a z tatarky bych se nejspíš po… :mrgreen: no salmonelu můžeš chytit i jinak, blbě upravené maso, zmrzlina u stánku… Restaurace fakt z vajec a oleje si majonézu šlehat nebude :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
648
27.8.16 14:36

Takova kravina vas trapi? Vzdyt prava tatarka a i majoneza musi byt z vajec a oleje. Ja se spis divim, ze kdyz uz mate takovy psycho z tatarky, tak proc si ji vubec davate? :lol: :nevim: A uprimne radeji domaci nez kupovana a to vzdy!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
352
27.8.16 14:46
@Dorriana píše:
Takova kravina vas trapi? Vzdyt prava tatarka a i majoneza musi byt z vajec a oleje. Ja se spis divim, ze kdyz uz mate takovy psycho z tatarky, tak proc si ji vubec davate? :lol: :nevim: A uprimne radeji domaci nez kupovana a to vzdy!

Ano taková " kravína" mě trápí…je totiž veeelky rozdíl dat si v tehu kupovanou tatarku která je dělaná z pasterovanych vajec než domaci ze SYROVYCH vajec :roll: tatarce se nevyhýbá ale syrovým vejcím, masu apod ano…myslím že to je naprosto normální. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí