Vyrábíte pro děti?

• Fotoalbum (35)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Billi
27.4.12 11:23

Vyrábíte pro děti?

Krásné dopoledne.
Vyrábíte něco pro svoje děti? Šijete, háčkujete? Co? Pojďte se inspirovat, měnit si zkušenosti a nápady.
Sice jsem dost omezená šicím strojem (šlapací), ale na druhou stranu si na něm ušiju co chci.
Zatím jsem ušila pár povlečení, několik látkových kalhotkových plen, mantinel kolem postýlky a klasickou zavinku na míru. Teď se chystám na hacku.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
ncc1701
27.4.12 11:41

To je super, díky umu svojí mámy byla moje kamarádka na základě za frajerku, protože měla kalhoty, který nikdo jinej neměl… a stačilo k tomu přihodit nějakou story o nákupech v Hannoveru a každá s ní najednou chtěla být nejlepší kamarádka :mrgreen:
Tak jen tak dál :palec:

• Citovat
  • Upravit
13711
27.4.12 11:48

Taky šiju - povlečení, kukličky, tepláčky, kalhoty, svrchňáčky a vkládačky do plen…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14679
27.4.12 11:52

Já šiju i háčkuju. Ušito mám sadu do postýlky, nějaké hračky, deky. Zrovna doháčkovávám deku do kočárku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
27.4.12 11:55

Ja siju taky, ale spise hracky a veci na paradu, nez prakticky. Ty me nebavi. Maximalne jsem si usila fleesovy vkladacky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11689
27.4.12 12:06

Holky tak vkládejte návody, já mám doma nový šicí stroj a jsem takový šicí panna :lol: Zatím na něm jen zašívám záclony nebo oblečení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
864
27.4.12 12:10

Když byly děti malé, tak jsem na ně pletla. šila, háčkovala… :D
I hračky jsem vyráběla…
Plánujeme třetí (ale nedaří se), no, i přesto už mám předem napleteno pár soupraviček, ač je asi s největší pravděpodobností někomu daruju :(
Ale šila jsem kdysi i mantíky do postýlek, závěsné vaky na pleny a hračky, dupačky, lacláčky, bundy i kombinézy…
Vždy to pak viděl někdo v čekárně v poradně, takže jsem šila a pletla na všechna mimča v okolí :D
Doteď si lidi nechávají šít a plést hlavně spací vaky a hračky (převážně nábytek a oblečky pro Bárbíny).
Nejvíc mně dostává, když zaskočí holčina, pro kterou jsem kdysi šila a pletla téměř vše a v kočárku čerstvé mimčo a: „Teta, pamatuju, jak jsi šila a pletla na mně, šlo by to i na našeho Peťulu?“
To mám pak sice radost, ale zároveň si říkám, jestli opravdu neksem blázen, když bych chtěla ještě sama jednoho prcka… :oops:
No, pokud se to povede (ale už tomu nevěřím), začnu šít nanovo ;)
Dcera už si na sebe šije sama, syn tedy neee…, ale čepicí a rukavicema od maminky nepohrdnul, když je našel pod stromečkem ;)

Nejvíc mně baví pletení - takové ty vyplétané obrázky, nebo krajkové vzory. V šití jsem vždy byla ráda, že jsem zvládla třeba bundu nebo kombinézu tak, že nešlo poznat, že není koupená…
Střihy jsem si dělala vždy podle originálu a vlastně tak jsem se naučila ušít rifličky tak, že to vážně nikdo nepoznal a já si mohla vyhrát s kombinací různých materiálů…
Dupačky a mikiny jsem šila z našich triček či mikin, kde sice rukávy už nestály za nic, ale třeba ústřední motiv byl nesepraný…
Teplákové soupravy jsem šila oběma, jak klasické, tak šusťákové…
V podstatě krom bot jsem uměla vždy udělat vše, třeba i plavky ;)
Mám doma spoustu fotek, v podstatě podle některých si nechávají známý ušít věci i pro svoje děti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zichisek
27.4.12 12:18

Já kreslím na trička a body, tak je malá moje chodící reklama.I manžel :)
a šije nám babička.Hlavně reejoicy s kytičkou co se tak malé nevyrábí, tak je malá in na výletech :)

• Citovat
  • Upravit
50725
27.4.12 12:47

Vyrábím a moc ráda. Jen toho času teď moc není :lol: Šila jsem kapsář k přebalováku, povlečení do košíku, nějaké tepláčky, nosítko, upletla skoro celý svetřík (to mi jde děsně pomalu, tak doplétala mamka :oops: ), uháčkovala čepičku… Teď uvažuju, že bych si udělala nějaké brašny na kočárek, mám málo úložného prostoru a tahat mega baťoh se mi nechce :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
864
27.4.12 12:51

Malá ukázka...

Jen tak… na ukázklu, ale zatím samé pletení… na šité musím nabít baterky do foťáku, protože to musím ofotit fotky z alba ;)

http://zuzka1973.rajce.idnes.cz/Barbie/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
27.4.12 13:02

@Zuzka1973, pěkné. Já ještě pletu, ale skončila jsem u ponožek a palčáků :mrgreen:
Teď se snažím o tu hacku, pokud se mi povede, tak sem hodím foto. :)

• Citovat
  • Upravit
864
27.4.12 13:09

@Billi
Foto pak dej určitě, takové téma si fotky zaslouží :kytka:
Já se pokusím přidat i něco z šitého, ale kdybych měla vložit vše, tak to rozhodí celý server :mrgreen:
Jsem na ruční práce ujetá :roll: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
27.4.12 13:10

Tak já se taky pochlubím :mrgreen: Tepláky nafocené nemám :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
27.4.12 13:20

@Angua, ta deka nemá chybu. Taky máme jeden patchwork (nebo jak se to píše), ale to šil manžel. Nosítko jsem si raději koupila.
Holky, kde berete střihy. Chtěla bych Vildovi ušít lehounké kalohty a přemýšlím, kde najdu střih…

• Citovat
  • Upravit
50725
27.4.12 13:28

@Billi Tvůj manžel šije? To je borec :palec: Deka mě torchu pozlobila - pustila jsem se do ní bez znalosti některých postupů - nechtěla jsem nic pravidelného, dlouho byla v šuplíku, kam jsem s ní vzteky škrábla, ale nakonec jsem to došila :lol:

Kalhoty bych obkreslila podle jiných vhodných, co máte doma, popř. prodloužila, zvětšila, podle potřeby…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat