Úprava fotek v PC - přejmenování

13943
14.4.12 16:44

Úprava fotek v PC - přejmenování

Krásnou sobotu vinšuju :mavam:
Nevíte, existuje-li nějaký fígl či šikovný program, ve kterém bych mohla všechny fotky ve složce přejmenovat po sobě jdoucími čísly?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3157
14.4.12 16:53

Tak mně to funguje tak že všechny fotky označím, pak dám pravým „přejmenovat“, zadám číslo a ostatní potom mají po sobě jdoucí čísla..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13943
14.4.12 16:56

Zkusila jsem a označilo se mi to 1, 1(1), 1(2), 1(3), atd..a ještě se to popřehazovalo, resp. se to označilo jak se tomu zachtělo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
14.4.12 16:58

No jde to celé ve složce zamodřit a pak dát pravým tlačítkem myši přejmenovat. Musíš to udělat u první fotky. Tam dát např. 1.jpg a ono se ti to pak všechno přepíše ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
14.4.12 16:58
@PetiteFillette píše:
Zkusila jsem a označilo se mi to 1, 1(1), 1(2), 1(3), atd..a ještě se to popřehazovalo, resp. se to označilo jak se tomu zachtělo..

Jj, takhle to je, ale mě se to přepsalo popořadě 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13943
14.4.12 17:11

Ať dělám co dělám, prostě si to čísla píše jak se tomu zachce. Zkusila jsem třeba pojmenovat první fotku Novákovi. A píše to Novákovi, Novákovi(98), Novákovi(99), Novákovi(44), atd, dokud nedojede po 97, pak začne od 1.. Prooooooooč????

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
654
14.4.12 17:12

Pokud pouzivas spravce souboru typu commander (Total Comannder, Free Commander), tak ve slozce, kde chces prejmenovat, oznac soubory, kterych se to tyka (pokud vsech, tak zmackni Ctrl+A), pak zmackni Ctrl+M a otevre se ti okno, kde si muzes navolit prejmenovani, jak prejmenovat, co zachovat atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
14.4.12 17:14

Zřejmě budeš muset dělat fotku po fotce, ale pozor, budeš muset dát 0001.jpg, 0002.jpg atd. jinak se ti to zpřehází, protože stovku a tisícovku bude považovat za jedničku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3157
14.4.12 17:19
@Lena007 píše:
Pokud pouzivas spravce souboru typu commander (Total Comannder, Free Commander), tak ve slozce, kde chces prejmenovat, oznac soubory, kterych se to tyka (pokud vsech, tak zmackni Ctrl+A), pak zmackni Ctrl+M a otevre se ti okno, kde si muzes navolit prejmenovani, jak prejmenovat, co zachovat atd.

Super, to jsem neznala.. díky :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13943
14.4.12 17:32
@Lena007 píše:
Pokud pouzivas spravce souboru typu commander (Total Comannder, Free Commander), tak ve slozce, kde chces prejmenovat, oznac soubory, kterych se to tyka (pokud vsech, tak zmackni Ctrl+A), pak zmackni Ctrl+M a otevre se ti okno, kde si muzes navolit prejmenovani, jak prejmenovat, co zachovat atd.

To nemám :( Že bych si to kvůli tomu stáhla?? :think:

@Pettulle píše:
Zřejmě budeš muset dělat fotku po fotce, ale pozor, budeš muset dát 0001.jpg, 0002.jpg atd. jinak se ti to zpřehází, protože stovku a tisícovku bude považovat za jedničku.

Když já mám v PC asi 3000 fotek, to nedám :lol: :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13943
14.4.12 18:12

Už jsem na to přišla, PC se mi asi zbláznil. Děkuju moc za rady. A ještě se zeptám, když do té složky později přidám další fotky, tak to budu muset znova přejmenovat, aby to na sebe navazovalo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3157
14.4.12 18:59

V tom total commanderu, si pak označíš ty nové fotky, dáš CTRL M, a vpravo v tabulce je jakým číslem chceš začít číslovat :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
14.4.12 19:29
@Lena007 píše:
:pankac: :pankac: také používám
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat