Vyřazení z ÚP - smlouva o DPČ

40
18.8.17 12:55

Vyřazení z ÚP - smlouva o DPČ

Děvčata, mám dotaz. Jsem na ÚP vedená od 1.8., včera mi volal bývalý zaměstnavatel s tím, zda bych u něj nechtěla dělat alespoň na dohodu (DPČ), já souhlasila a přišla k podpisu smlouvy. Bohužel, ÚP byl jen do 11h a já se toto dozvěděla až po 11h. Sice jsem zkoušela volat, ale nikdo mi to už nebral. Dnes ráno jsem tedy šla na ÚP s tím, že jsem se pokoušela situaci vysvětlit. Byla jsem ochotna ukončit evidenci ke včerejšímu datu. Ale paní se mnou ihned zahájila správní řízení o vyřazení z evidence, což se mi nelíbí, protože tento „proces“ se může táhnout i 3 měsíce. Opravdu se nelze odhlásit z evidence??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Doe_Jane
18.8.17 12:58

Proč jsi tam nenapsala včera mail? stačilo by jim to tak

• Citovat
  • Upravit
18.8.17 12:58

Jde o to, že pokud máš už jakoukoliv smlouvu, nemůžeš být evidována na úřadě práce.
Proto to vyřazení. Žádné dohody. Buď budeš na úp a pobírat podporu, nebo budeš dělat na jakoukoliv smlouvu (ikdyby se ti z ní neodvádělo sociální a zdravotní). Je teď nový zákon.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
18.8.17 13:01

@Doe_Jane tato možnost mě nenapadla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12577
18.8.17 13:02
@hudečice píše:
Jde o to, že pokud máš už jakoukoliv smlouvu, nemůžeš být evidována na úřadě práce.
Proto to vyřazení. Žádné dohody. Buď budeš na úp a pobírat podporu, nebo budeš dělat na jakoukoliv smlouvu (ikdyby se ti z ní neodvádělo sociální a zdravotní). Je teď nový zákon.

Hmm to tedy zrovna motivace po shánění práce, tak to raději budu na vedená na ÚP a šoupat naohama než přičinlivě pracovat na dohodu, z které nebudu mít zaplacené zdravotní a scoiální

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
@lilith1 píše:
Hmm to tedy zrovna motivace po shánění práce, tak to raději budu na vedená na ÚP a šoupat naohama než přičinlivě pracovat na dohodu, z které nebudu mít zaplacené zdravotní a scoiální

Ani dohoda už neplatí. Ikdyž si vyděláš třeba 2 tisíce na dohodu, nemůžeš být registrovaná na úřadě.
Většina toho pak zneužívala. Čili buď úřad a bez práce anebo dohoda a bez úřadu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40

@hudečice nene, já nemám DPP, ale DPČ, zde může teoreticky být člověk registrovaný

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4200
18.8.17 13:07

@lily_b Jojo, DPČ do 5500 hrubého stále lze.
Problém je, že musíš oznámit brigádu ihned, nejpozději v den nástupu.
Jinak bohužel vyřazení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
18.8.17 13:07

Já právě mám možnost mít druhý úvazek, tedy bych si vydělala víc než půlku minima, tak jsem si říkala, že se stejně jen odhlásím, ale jde o to, že něco nemusí klapnout, já se budu potřebovat znovu např. v říjnu registrovat, ale to nebude možné, protože mě buď vyřadí, nebo ještě ani neukončí řízení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
18.8.17 13:08

A když si vydělám víc, tak by mě odhlásili ihned??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4200
18.8.17 13:09

@lily_b Vyřazení by mělo proběhnout ke dni, ve kterém nastala „skutečnost“ - tzn. asi včerejšek - ať už bude správní řízení trvat jak dlouho chce.
Po takovém vyřazení se lze registrovat znovu až za 6 měsíců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101618
18.8.17 13:10

@lily_b Hele a do máš v té DPČ uvedeno jako datum nástupu? Protože to musíš hlásit nejpozději v den nástupu, nikoliv podpisu smlouvy a pokud jste to podepisovali až včera po 11 hodině, tak si snad včera rovnou nenastupovala, ne? A víc jak půlku minima si vyděláš jen tou jednou dohodou nebo až kdyby se sečetli obě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
18.8.17 13:18

@renduli známé se stalo něco podobného, ale ona měla stejně vyšší výdělek, ale řízení trvalo skoro 3 měsíce, tedy když ji přišlo rozhodnutí, tak za nějaké 3 dny se mohla znovu hlásit na úp, jelikož byla vyřazena na 3 měsíce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
18.8.17 13:18

@renduli známé se stalo něco podobného, ale ona měla stejně vyšší výdělek, ale řízení trvalo skoro 3 měsíce, tedy když ji přišlo rozhodnutí, tak za nějaké 3 dny se mohla znovu hlásit na úp, jelikož byla vyřazena na 3 měsíce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
18.8.17 13:21

@j.a.n.i1 bylo by to za 2 smlouvy na dpč, ale ta druhá je ještě taková nejistá, bohužel v té smlouvě ze včerejška je napsáno, že den nástupu je právě 17.8., ač tedy začnu pracovat až v pondělí (nevím proč, na to se mě neptejte, to nevím), volala jsem i personální, zda by mi mohla vydat potvrzení, že skutečně začnu konat práci právě až v to pondělí, prý to musí projednat s právním oddělením

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat