Vyřazení z úřadu práce
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Vyřazení z úřadu práce
Ahoj. Prosím vás poradíte mi někdo? Právě mě chtěli sankcne vyřadit z úřadu práce, paní se mnou chtěla sepsat správní řízení. Na to já jsem ji řekla, že se chci Teda s úřadu práce odhlásit. Ona samozřejmě že ne, že to nejde když chce se mnou zahájit správní řízení. Tak jsem ji řekla, že ji to Teda pošlu písemné. Ona mi to odkyvla a já odešla. Vím že to jde se před tím než vás vyřadí z evidence dobrovolně odhlásit než se tak stane. Ale nevím jestli v tomhle mém případě to projde taky. Nevíte někdo? Děkuji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
A proč tě chtěla vyřadit? Znáš konkrétní důvody? Písemně můžeš napsat žádost o vyřazení z evidence uchazečů o práci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No protože jsem se měla dostavit 18.12 a já přišla dnes v doménu že mám jít 8.1.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@janicola píše:
No protože jsem se měla dostavit 18.12 a já přišla dnes v doménu že mám jít 8.1.
Aha, tak to chápu. Dle mě bys nic psát neměla. Sami by ti měli poslat z úřadu sankční vyřazení. Nevím, proč bys měla něco psát. Já psala o vyřazení, protože jsem chtěla odcestovat do zahraničí a tam pracovat.
A pokud nic nepošleš, tak tě paní kontaktuje třeba telefonicky a můžeš ji říct, že nevíš, co napsat, tak to necháš na nich.
Asi bych se tím víc nezatěžovala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@janicola píše:
Ahoj. Prosím vás poradíte mi někdo? Právě mě chtěli sankcne vyřadit z úřadu práce, paní se mnou chtěla sepsat správní řízení. Na to já jsem ji řekla, že se chci Teda s úřadu práce odhlásit. Ona samozřejmě že ne, že to nejde když chce se mnou zahájit správní řízení. Tak jsem ji řekla, že ji to Teda pošlu písemné. Ona mi to odkyvla a já odešla. Vím že to jde se před tím než vás vyřadí z evidence dobrovolně odhlásit než se tak stane. Ale nevím jestli v tomhle mém případě to projde taky. Nevíte někdo? Děkuji
To nevím, jestli to projde, ale v zákoně o zaměstnanosti čtu:
§ 29 - Ukončení vedení v evidenci uchazečů o zaměstnání
Uchazeči o zaměstnání ukončí krajská pobočka Úřadu práce vedení v evidenci uchazečů o zaměstnání dnem
b) doručení písemné žádosti uchazeče o zaměstnání o ukončení vedení v evidenci uchazečů o zaměstnání, pokud není dán některý z důvodů pro vyřazení z evidence uchazečů o zaměstnání podle § 30.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@FraDeu píše:
Písemně můžeš napsat žádost o vyřazení z evidence uchazečů o práci. …
Já psala o vyřazení, protože jsem chtěla odcestovat do zahraničí a tam pracovat.
Pleteš si ukončení vedení v evidenci (§ 29) s vyřazením (§ 30). Nemůžeš napsat žádost o vyřazení, ale o ukončení vedení v evidenci.
Vyřazení proběhne bez žádosti, pokud uchazeč neplní své povinnosti. A zatímco při ukončení vedení v evidenci se může na druhý den přihlásit (pokud splňuje podmínky), vyřazení je na několik měsíců (tuším půl roku).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobrý den. Měl bych otázku, údajně jsem byl vyřazen na úřadě práce. Ale zajímavé je že to nenabylo právní moci. která nabyla v polovině října a já nastoupil 1 října do zaměstnání. Tam byl zkušební dobu čtyři měsíce a pak mě vzali normálně na ÚP. Jen je divné když to nemabylo právní moci proč mám doplácet nějaké dny na zdravotním.?
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kosťa23 píše: Více
Chceš radu, ale napsal jsi irelevantní fakta, zatímco relevantní jsi vynechal. Každé úřední rozhodnutí musí být odůvodněno a v to odůvodnění bys to měl mít napsané. Pokud mu nerozumíš, oskenuj je a dej je sem.
Nepíšeš, za které měsíce máš jako samoplátce doplácet zdravotní pojištění.
Pokud jsou to měsíce do září včetně:
Pro měsíce, kdy jsi byl bez zdravotního pojištění, není rozhodující datum nabytí právní moci, ale datum, ke kterému jsi byl sankčně vyřazen z evidence uchazečů.
Vyřadil-li tě ÚP se zpětnou platností k 31. srpnu, tak září nemáš pokryto zdravotním pojištěním, i když právní moc o vyřazení nastala v polovině října.
Pokud jsou to měsíce od října včetně: Zdravotní pojišťovně dolož písemnou pracovní smlouvu se dnem nástupu do zaměstnání v říjnu - zaměstnavatel tě měl od října přihlásit ke zdravotnímu pojištění.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit