Chci zkusit podnikat
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Zarid si ZL, bez toho to nepůjde. A pokud nevyděláš víc než 15000, tak nemusíš podávat přiznání, stačí prohlášení. A pak přehled příjmů pro pojišťovnu a financak. Taky jsem v tom plavala, ale ona jsou ty návody blbuvzdorny a úřednice někdy i ochotný. Neboj se toho.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Stejne si musis zalozit zivnost a pak ze stutecneho zisku zaplatit zdravotni.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@chaela na příležitostnej příjem žl nepotřebuje..do toho limitu…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tarjei píše:
Google praví do třiceti litrů za rok…
To je ale pouze pro nahodilé jednorazove prijmy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tarjei píše:
@chaela na příležitostnej příjem žl nepotřebuje..do toho limitu…
Ale zkouset podnikat neni prilezitostnej prijem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tarjei píše:
Google praví do třiceti litrů za rok…
OK, děkuji, to bych asi taky našla. Žila jsem v tom, ze 20. A nevíš, jak je to s tím případným obhájením si těch vydělaných peněz?
Děkuji!
- Citovat
- Upravit
Když každej letní měsíc prodám tři králíky sousedovi, je to podnikání nebo nahodilej příjem?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tarjei to ano, ale pokud hodlá něco vyrábět a prodávat, poskytovat nějaké služby… asi to nebude úplně příležitostny příjem. Ale samozřejmě pokud hodlá začít velmi pozvolna, jednou za měsíc třeba, tak asi dobrý no. Já bych to neriskovala, sla jsem si pro ZL, i když jsem byla snad ještě před začátkem a nevydelala jsem loni fakt nic.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@chaela píše:
Zarid si ZL, bez toho to nepůjde. A pokud nevyděláš víc než 15000, tak nemusíš podávat přiznání, stačí prohlášení. A pak přehled příjmů pro pojišťovnu a financak. Taky jsem v tom plavala, ale ona jsou ty návody blbuvzdorny a úřednice někdy i ochotný. Neboj se toho.
Aha, tak moc děkuji. Takhle mi to asi stačí.
- Citovat
- Upravit
@Tarjei píše:
Když každej letní měsíc prodám tři králíky sousedovi, je to podnikání nebo nahodilej příjem?
To uz ma znaky podnikani… A krom zl bys mela resit i dalsi veci kolem vererinarnich predpisu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tarjei píše:
@j.a.n.i1 když to tak bude dělat chvilinku…
Tak ji na to klidne i po chvilince muze skocit zivnostak.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Aneb jak ojebat co jde, pak se neci cemu divit, ze lidem, co maji ofiko plat diky temhle vychcandirum prijdou vic jak o tretinu z vyplaty. K zbliti.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky,
jsem na toto totálně dutá, tak se zeptám tady. Je nějaká částka, kolik si člověk může vydělat, aby nemusel podávat daňové přiznání, pokud se nepletu, že???
Chtěla bych zkusit podnikání, ale nejsem si jistá, jaký by mohl být zájem. Můžu prodávat něco, co nebudu nikam přiznávat? Nějak si to zapisovat a mít doklad, že jsem si nevydělala víc, než je dovoleno?
Kdyby mi chodily na účet různé částky od různých lidí, může i banka mít podezření, že?
Chtěla bych to jen zkusit a podle zájmu bych pak zařídila vše potřebné nebo se na to vykašlat.
Tak jako tak to nebude na vydělávání, ale spíš na přilepšenou. Poradíte, jak na to?
Děkuji a prosím anonym, ať nejsem případně spojována.