Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý den, Ahoj. U dvouleté se objevily jakési fleky nejprve měla jeden na stehně (malý pak se rozlezl)tak sem si myslela, že nějaký štípanec, ale včera po koupání je už měla i na druhé noze a na zápěstích. Nemáte někdo zkušenost? Mohla by to být reakce na očko co měla před 14 dny na meningokoka? Naše Dr. ještě stále jede v omezeném režimu a bere jen prevenci a očkování.
Toto bych rozhodně konzultovala s lékařem dítěte. nemám osobní zkušenost s takovouto vyrážkou, ale objevit se na mé dcerce, volám a jdu k pediatrovi na zkontrolování. pokud by Vás nechtěla přijmout, tak se s ní domluvit na jiném postupu, kdy však dojde k osobní konzultaci.
@VerčaZav dcera tohle mela nejdriv na hrudniku, pak na rukach, nohach,…a byla to kvasinka. Ale bylo ji necelych 6m. Byva to z hodne sladkeho, mlecneho,…kvasinka tim ve strevech zije bohuzel veselym zivotem a tohle z toho
Pripadne nejaka plisen…
Hlavne to rude nemastit, spis zinek (sudocrem), pripadne na plisne je Imazol dobrej (dceri dala kozni i na kvasinku a zklidnil), jen tenoucka vrstva. Do koupele klidne repik.
S ockovanim na meningokoka zkusenost nemam, tak nevim, zda tam nejaka takova reakce muze byt. Zavolala bych ale dr.
Příspěvek upraven 23.06.20 v 08:50
@nonina já jsem to doktorce poslal emailem ale kdoví kdy a jestli odpoví mobil nebere ![]()
@stinga děkuji když jsem včera hledala co by to mohlo být taky ke to napadlo ![]()
@Kukacka123
děkuju nejspíš poletím do lékárny hned
sladkého zas tak moc nejí tak jednou do týdne ale mléčné výrobky jo ![]()
@VerčaZav píše:
@nonina já jsem to doktorce poslal emailem ale kdoví kdy a jestli odpoví mobil nebere
ty jo, my máme takovou doktorku pro dospělé, že dosud neordinuj
ale dětská jede přes celou koronu, akorát tam musíš volat a čekat venku, to je hrozné, takové doktorky ![]()
@VerčaZav píše:
@Kukacka123děkuju nejspíš poletím do lékárny hned
sladkého zas tak moc nejí tak jednou do týdne ale mléčné výrobky jo
Tak uvidis. Klidne tam fotky ukaz taky, co poradi…oni zdravotnici malokdo na kvasinku hraje. Pro ne je to ekzem a neresi streva. Urcite kup probiotika, tyhle kozni problemy mivaji pricinu ve strevech a zazivani. Hylak pripadne je dobrej Biopron, ze Hylak je kyselej jak utrejch. A co nejvic do ditete dostat zelene zeleniny (kvetak, cuketa, brokolice, okurky, kedlubny, ted je toho dost…). A uvidis i co ta dr ![]()
@stinga píše:
ale dětská jede přes celou koronu, akorát tam musíš volat a čekat venku, to je hrozné, takové doktorky
Nojo tohle je vesnice no ale tak budu zkoušet a uvidím snad se podaří dovolat
@stinga píše:
ale dětská jede přes celou koronu, akorát tam musíš volat a čekat venku, to je hrozné, takové doktorky
To jo
dcery detsky dr jede taky porad, jen chce volat predem, pripadne objednava na nejaky cas. Ale kdyz jde o urgent, bere hned…ordinoval porad a naopak si ted prodlouzil ordinacni hodiny, coz je fajn ![]()
@VerčaZav píše:
Nojo tohle je vesnice no ale tak budu zkoušet a uvidím snad se podaří dovolat
Taky mame dr na vesnici
tak snad se dovolas…je to nekdy bida.