Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý den maminky, prosím nesetkaly jste se s tím některá?… maému 8 měsíců se od poledne objevují po tělíčku červené skvrny s bílými pupínky, po chvíli zmizí a zase se objeví. Ráno pojedeme určitě k doktorovi. děkuji za reakce
@marcelka86 momentalne mame tentyz problem uz od vcerejka.
Akorat mame 2-letaka. Neskrabe si to, tak to asi nesvedi.
Vycetla jsem v jinych diskuzich, ze se na to dava fenistil, alespon vetsina lekaru i na pohotovosti tohle doporucila.
Fenistil jsem dnes koupila a uvidime.
Syn to měl taky, nesvědilo ho to, takže jsem nic nedávala a po nějaké době to zmizlo samo.
Ahoj maminky. Na pálení čarodějnic jsme byly na táboráku kde si dcera hrála s ostatními dětmi, trochu v písku, se psem.. no prostě ve všem co doma nemá. Ráno se vzbudila s kopřivkou na obličeji. Kopřivka jí trápí už delší dobu po některých jídlech, vždy v okolí pusinky, hlavně po ovoci ale do hodiny zmizí. Podle pediatra nic vážného co by mělo znamenat dietu. Tahle vyrážka se jí ale držela celý den a potom s z ní staly suché stroupky které se hojí a už nesvědí. Dneska jsem jí ale objevila dvě červené plochy na každé půlce zadečku. Nevypadá že by jí to svědilo a ani nereaguje když na to sahnu, nebo namažu mastičkou. Před měsícem jsem jí místo UM dala normální čerstvé kravské mleko (bio v plastové lahvi), už má dva roky ale flašku před spaním stále vyžaduje. Zítra ráno zajdeme k doktorce ale chtěla bych znát vaše zkušenosti s kopřivkami u batolat. Může jí vyvolat kravské mléko, ikdyž dítě už přes rok jí denně jogurty, dostává smetanu v jídle, jí tvaroh atd? Četla jsem, že mléko obsahuje méně alergenu než třeba jogurt a tak ho alergici snášejí lépe ale časově mi to právě odpovídá tak nevím co si o tom mám myslet. Ještě dodám že jsem ho zaváděla velmi pomalu, první jen po obědě půl na půl s UM a potom celou dávku, až po týdnu i na večer a byla bez reakce. Kopřivka se oběvila až další týden.
Další věc je že suším prádlo na dvoře a pylovou situaci všichni známe, může to vyvolat třeba i pyl? Omlouvám se za tak rozsahlý dotaz ale znáte to, každá chceme pro dítě to nejlepší a s kopřivkou nemáme nikdo v rodině žádnou zkušenost tak mě zajímají názory maminek jejichž děti na ni trpí. Za anonym se omlouvám ale napsala jsem tady hodně informací a mám ráda své soukromí.
U dětí zkušenost nemám, ale u sebe bohatou. Trpěla jsem po porodu kopřivkou půl roku. V testech nic nevyšlo, měla jsem ji i když jsem jedla snad jen suché rohlíky. Pak to samo odeznělo.
Takže pátrání je těžké a často k ničemu nevede. Držím pěsti, ať to rychle odejde.