Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Holky, nasi Lilynce (6 tydnu 3 dny)se udelala vyrazka na obliceji a trosku i ouskach… na obliceji to ma i na vickach… neni to nic strasnyho, ale zrovna malo to taky neni :/ pred koupanim ji utiram oblicejik prevarenou vodou a vatovyma kulickama, nicim ji ho nemazu!!! nevite cim by to mohlo byt a cim to mazat, aby to zmizelo???mam doma sudocrem… myslite, ze ho muzu pouzit na oblicej???
U Sudocremu píšou že je téměř na všechno, já sem tedy malé mazala Bepanthen nebo Infadolan, i na obličej a nic ji to neudělalo. Zašla bych ale k doktorce ta ti poradí nejlépe
@ježourek x.x.x jojo k doktorce jdu zitra, ale to mi prijde jak vecnost!!! bepanten mame taky, tak to kdyztak zkusim ;/
Asi bych teda nemazala kolem očí aby se jí tam krém nedostal, uvidíš co ti řekne doktorka ale myslím si že vyrážku na obličeji má hodně miminek, přidej také do vody na koupání dětský olejíčej.
@ježourek x.x.x jj to urcite ne kolem tech oci :/ ona nemela vubec nic, ani ppinek a najednou ji to vyskocilo, tak nevim, jedla ksem to, co vzdycky :/ dekuju s plejickem zkusim!
Může to být třeba jen z vedra, potničky. Mě doktorka doporučila nemazat tělíčko ale dávat olejíček do vody a je to super, praktikuju do dneška.
Zdravim, potrebuji poradit, maly se z niceho nic osypal u pusinky, myslela sem si ze je to nejaka alergicka reakce ale ma to od patku a porad se to vraci, chvilku to ma krasny svetly, potom zase zrudne, ma to hruby, jakoby vic pupinku, nevim co to je? Zkousim mazat sudocremem, imazolem, fenistilem, lecidermem, nic nezabira,
To má chudák ošklivý a jestli je to od pátku, tak už bych to určitě šla ukázat doktorce. Teda já, jak se znám, bych už byla o víkendu na pohotovosti.
@lucka83 mě to připadá jako kopřivka, kluk se mi takhle osypává tak 2× do roka prý elrgie ale nikdy jsme napřišly na to z čeho, dávám fenistil kapky + mažu fenistilem a když to má hodně tak mu doktorka píchá injekce na potlačení alergické reakce, takže za mě bych taky zašla k doktorce
@lucka83 Kdyby to byla alergická reakce, máš na něco podezření, z čeho by to bylo? Taky bych zašla k dr, šla bych nejdřív k dětské, kdyžtak na kožní pošle, alergická reakce taky nezmizí okamžitě, taky to pár dní trvá, zrudne při podráždění potem nebo jídlem, slinami, to je normální. Možná by pomohly kapky Fenistil, ale musí je předepsat doktor. A ty musíš přijít na potravinu, která to mohla způsobit, případně něco jiného, co se mu tam mohlo dostat, nějaká kosmetika, čistíci prostředek nebo něco podobného.
Jidlo mame tak nejak stejny, dala sem malymu rozpustny granulovany caj a do Um jeste pridala Nestle junior baby vanilla, to byli dve nove veci a od patku uz sem to nedala, navic malej porad strka prsty do pusy, roste mu vzadu stolicka, kazdopadne zitra pujdeme k detsky a bude to.
Fenistil kapky doma mam a fenistil taky, ji ak ma to na dotek teple.
@lucka83 mě to prostě podle toho popisu přijde jako ta alergie, a fakt mám zkušenost že prostě nepřijdeš na to z čeho, mě říkala i doktorka že to může být z kombinace jídel které mu běžně dávám a nevadí mu ale když se zkombinují tak vadí
![]()
@lucka83 ty sliny mu to asi budou zhoršovat, takže bude hojení trvat delší dobu, to těžko uhlídáš, můžeš jen lehce osušovat, netřít. Sice se to nemá, ale kdybych doma fenistil kapky měla, tak mu je dám. Moje první dcera se osypávala po nestlé osmizrnné kaši, takže klidně to po tom nestlé junior může mít, v tom granulovaném čaji bylo nějaké ovoce? Tak to zatím nedávej a nech to zklidnit, ono to časem odezní. A jestli chceš mít jistotu, tak k dr zajdi.