Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobré ráno všem ![]()
Našemu malému se zřejmě někdy během včerejška a dnešní noci udělalo několik červených pupínků. Má 3 na hlavičce a na každé ručičce taky pár takových pupínků. Nikde jinde po těle jsem je zatím nenašla… jako potničky to nevypadá a jako štípance taky ne… náš pediatr je na dovolené a já nevím jestli mám plašit a jet na kožní. Nemáte některá s takovými pupínky zkušenost? Budu ráda za každou reakci ![]()
Koukám, že se mi povedlo diskuzi založit dvakrát, jak jednu z nich smažu?
Mně to přijde jako potničky… v tomhle tom počasí by nebylo divu ![]()
zkusila bych to natřít sudocremem a sledovala jestli se to ztrácí a jestli neskáčou další…
malý má podobné pupínky na zádech a prsou vždycky večer v těchto vedrech… po koupání mu to natřu sudocrémem, aby to hezky zaschlo a ráno jsou pryč…
večer mu sice zase nějaké naskáčou, ale to je z toho horka
Ahoj, pokud se to začne rozlízat, tak neštovice, ale nevypadá, že by byly pupínky vodnaté-dle fotky
.
@Mína13 On potničky samozřejmě mívá v tomhle horku, ale vypadají právě úplně jinak
Nevím sice co to je, ale občas se tyhle pupínky malé dělají taky a během 2 dní zmizí.
Tohle má dcera po kousnutí hmyzem - zčervenají, pak se nalijí vodou a prasknou.
Může to být cokoliv, bez fotky těžko říct, ale u nás jsou většinou „divné“ flíčky štípance, každá potvora štípe trošku jinak, do toho to horko…
@mončís To mě napadlo taky, i když jako klasický štípanec ten pupínek nevypadá
Od komára, malá to měla před dovolenou a já hysterčila že chytila neštovky a nepojedem nikam. prolezla jsem net a všude říkali buď neštovky nebo komár. nakonec to fakt od komárů bylo ![]()
Ahoj, mně se to zdá jako neštovice…Malá je měla v 7 měsících - začalo to jedním pupínkem na hlavě, vypadal jako ty vaše…Hrozně mě to překvapilo, myslela jsem, že má beďara
- pak se přidaly další pupence a bylo jasno
, teprve pak teplota. Takže to začalo jedním pupínkem na hlavě. Jinak mírný průběh. Nezbývá počkat, co se z toho vyvrbí. Držím palce!
@tadama malému jsou teprve 3 měsíce, doufám, že je to ten štípanec