Vyrážka nebo ekzém? 8měsíční

Nusanus
8.1.17 19:21

Vyrazka nebo ekzem? 8m

Dobry vecer maminky,

Nevite nektera, prosim, co by to mohlo byt za vyrazku?(me osobne to hodne pripomina ekzem)
Male je 8m, ma ji zhruba tyden(nekdy skoro neni videt, pak zase vyskacou cervene fleky…).
Mudr. rekla pouze mazat bepantenem/infadolanem.
Bohuzel fleky nemizi…spis se rozrustaji…ma je pouze kolem krku…nove se ted delaji zezadu na krku…

Dekuji za rady

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3487
8.1.17 19:28

Trošku mi to připomíná atopický ekzém, ale to by neměla jen za krkem. :think: Stav se zítra zase k MUDr. a ukaž jí to. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
8.1.17 19:31

Mi to zez prijde jak atop. ekzem, syn ho ma.
Zajdi k dr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nusanus
8.1.17 19:46

Toho se prave bojim, ja ho mela jako mala…ale cca.od puberty mam klid…

• Citovat
  • Upravit
2659
8.1.17 19:54

Taky si myslím, že je to atopický ekzém. Malý to má taky. Přes zimu je to vždy horší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3487
8.1.17 20:02

Holky, pokud potřebujete opravdu účinnou mast na atopák, tak napište SZ. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
8.1.17 20:24

@Lychee13
U nas pomohlo vysledovat v jidelnicku co to dela a vyrazne omezit.
Jemu to dela mleko, mlecne vyrobky, ji je dal, ale jen male mnozstvi a je v pohode, nic jinoho to nedela. Detska mu dala jakesi masti, ale nejvic se osvedcila obycejna konopna mast a Mixa kremy ty jsou ja alergie. My tim, ze se vysledovalo co je problem, tak je to pod kontrolou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
643
8.1.17 20:31

@Nusanus mam taky 8mesicni a cca v 6 mesicich se ji zacalo objwvovat neco, co bych dle fotek rekla, ze vypadalo presne jako to vase… zacalo to na krku, ale postupne se ji udelaly loziska i na brise a pod kolinkama, v loketnim ohbi… nekdy svetlounke, skoro neznatelne, nekdy suche rude fleky… nase mudr rikala, ze je to ekzem, ale ze nemusi byt uplne nutne atopicky… mazala jsem vsim moznym, nic nepomahalo… az jsem narazila na Bepanthen sensiderm (coz je Bepanthen urceny primo na ekzem) a teda musim rict, ze zabral naprosto zazracne…uz po par dnech viditelne zlepseni a po 2 tydnech je ekzem prakticky pryc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nusanus
8.1.17 20:33

Mala ji porad variace toho sameho… Jedine, co mela jako novinku, tak jednoho pribinaka…Vcera mela rajce, mrkev a trosku kuskusu a dnes to ma takhle rude…napada me jedine to rajce…ale to uz mela i driv a nic :?

• Citovat
  • Upravit
Nusanus
8.1.17 20:40

@makarka zitra s ni pojedu k doktorce a budu chtit, aby nas bud nekam poslala nebo aby mi napsala neco jineho…a zkusim koupit ten Bepanthen sensiderm - dekuji za tip :-)

• Citovat
  • Upravit
643
8.1.17 21:01

@Nusanus nam fakt moc pomohl, ani jsem uz nedoufala, vzhledem k tomu, ze nepomahalo vubec nic… akorat je teda docela drahy, koupila jsem na zkouzku mensi baleni a az kdyz se osvedcil, tak to vetsi, za cca 300 kc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nusanus
8.1.17 21:41

@makarka snad vsechny bepantheny jsou takhle drahe..udelam to jako vy, vezmu jen na zkousku a uvidim ;)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek