Vyrážka po UM?

10142
1.2.12 19:38

Vyrážka po UM?

ahoj mamči,

může být vyrážka, alergie po UM? Malé od 25.1. začínám dávat UM, vždy večer, ráno ještě kojím. Koupila jsem jahodové Hami. Malé se poslední cca tři dny dělá na zádíčkách vyrážka, suchá krupička. Má to na zádíčkách, trošku na ramínku a malinko okolo pusinky. Přemýšlím, co nového dáváme, po čem by to mohla mít. Proto mě napadlo to UM. Mohla by být třeba taková nesnášenlivost po UM? Ještě je v úvahu mýdlo (klasické, ne tekuté) od Nivea Baby, které malé dáváme asi tak třetím týdnem. Ted poslední tři dny nedáváme, protože když se to začalo objevovat, oplachujeme jen vodou. Tak ted nevím, třeba oproti včerejšku se to trochu zhoršilo :( přikládám foto a prosím o radu, jestli se s tím někdo setkal, že by po UM mohla být taková reakce nebo je to spíš jiného původu. Nic jiného nového jsme nezavedli…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
384
1.2.12 19:42

Ahojky, já bych řekla, že by jsi měla zkusit vysadit to UM. Kup nějaké bez příchutě a uvidíš. Kamarádka se jednou osypala z aromaizovaného jahodového čaje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2673
1.2.12 19:44

Kup bez příchuti,mohla se osypat protože je tam jahoda.Takhle to má naše taky,jahodový věci ji nesedí a hned se osype :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10142
1.2.12 19:49
Liduš88 píše:
Kup bez příchuti,mohla se osypat protože je tam jahoda.Takhle to má naše taky,jahodový věci ji nesedí a hned se osype :nevim:

jahody měla už několikrát, čerstvě utrhnuté a nic :think: ale tím neříkám, že po tomhle by to být nemohlo. Já osobně se přikláním k mlíko, ale ptám se, jestli to možné je. Mýdlo už třetím dnem nepoužíváme a žádné zlepšení :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2673
1.2.12 19:52
Mami&Emmi píše:
Liduš88 píše:
Kup bez příchuti,mohla se osypat protože je tam jahoda.Takhle to má naše taky,jahodový věci ji nesedí a hned se osype :nevim:
jahody měla už několikrát, čerstvě utrhnuté a nic :think: ale tím neříkám, že po tomhle by to být nemohlo. Já osobně se přikláním k mlíko, ale ptám se, jestli to možné je. Mýdlo už třetím dnem nepoužíváme a žádné zlepšení :think:

Pokud ji to nemizí zašla bych stím k doktorce,dá vám nějakou mastičku.Nám nechala namíchat takovou vazelinu a byl klid.Ale takhle u nás začal i ekzém.Poprvé se jen osypala a pak se to zhoršovalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
384
1.2.12 19:56

zkus si koupit měsíčkovou indulonu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mišelin
1.2.12 20:00

určitě potravinová alergie. na něco… malá to měla taky a 3 měsíce jsem zkoušela, po čem. nakonec to zmizelo a občas se jen někde málo něco objeví. Kup nějákou atopickou kosmetiku - doporučuje od BIODERMY Athoderm tělové mléko . je i na obličej.A určitě vynechej to mléko… trvá třeba i dva týdny, než to zmizí, tak vydrž. nedráždi to obyč. kosmetikou. Dobrý je i Bepanthen

• Citovat
  • Upravit
10142
1.2.12 20:02
Mišelin píše:
určitě potravinová alergie. na něco… malá to měla taky a 3 měsíce jsem zkoušela, po čem. nakonec to zmizelo a občas se jen někde málo něco objeví. Kup nějákou atopickou kosmetiku - doporučuje od BIODERMY Athoderm tělové mléko . je i na obličej.A určitě vynechej to mléko… trvá třeba i dva týdny, než to zmizí, tak vydrž. nedráždi to obyč. kosmetikou. Dobrý je i Bepanthen

já zítra tak i tak zavolám DR, aby to asi viděl. Zase ted když vysadím mlíko a i to mýdlo, tak nezjistím, co to bylo. DR mi asi nejspíš řekne..ale tipuji to mléko…my používáme Sebamed a jsme spokojená. Mám tedy koupený mlíko od Nivea Baby a to se jí teda ted bojím dát…a DR nejspíš nějakou mast ted napíše…
mlíko jsem dnes nedala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mišelin
1.2.12 20:05

napíše ti zřejmě LINOLU…Sebamed je také fajn, Bepanthen ale super. hlavně ted do zimy… Nejspíše to opravdu bude po mléku. malá nesnese nic, v čem je jahoda, malina..tak raději ji nedávám ani merunku atd…

• Citovat
  • Upravit
960
1.2.12 20:09

nejdřív jsem chtěla napsat, že po UM to asi nebude, ale jestli dáváte jahodové, tak si myslím, že to možné je. A nevadí, že jahody už měla, v tom UM je kdo ví co za příměs a aroma. Takže jestli vám to po vysazení zmizí, tak zkus bezpříchutě, nebo úplně jinou značku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10142
1.2.12 20:17

jj, hlavně chci zjistit, z čeho to má, jestli to nebo to…ne jen oboje vysadit a nezjistit to…uvidíme, díky za názory :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová