Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@beruska9 @ančapepča https://www.pediatriepropraxi.cz/…15/04/11.pdf
Přímo zde je článek o onemocnění ruka-noha-ústa, je tam klinický obraz. U malých dětí mohou být zarudlá místa až na pažích, hýždích a v tříslech. Takže asi i záleží jak malé dítě to postihne a hlavně každý je individuální a projevy mohou být trošku jiné. ![]()
@Bobinka007 : tak jo, kdyz mas na to pdf, tak to bude asi ono ![]()
@Bobinka007 Tak jsem to prolítla a píše se tam, že se to na pažích, tříslech a hýždích objevuje vzácně, teplota jen mírná, což je pravda, dcera měla kolem 37,6. Tvůj malej má nebo měl už horečku. Má něco v puse?? Chápu, že si přeješ aby to bylo jen tohle onemocnění
Třeba máš pravdu. Uvidíme v pátek ![]()
@ančapepča no asi to ono je. Pomalu se nám to ztrácí. Už jsme bez teploty. Akorát ho to bolí i na dotek. Nemyslím si že jsou to tedy spalničky. Ale nevím.
@Bobinka007 Třeba to není ani jedna z těchto nemocí
ale ať je to co je to, tak hlavně, že je malému líp a mizí to. Ale napiš v patek až se dozvíš výsledky.
@ančapepča Tak jsme byli na pohotovosti, jelikož ho hrozně boleli nožičky a ručičky. A máme teda syndrom ruka-noha-ústa. ![]()
@Tejule píše:
Poděkuj neockovackam, že jejich hloupost způsobila to, že malé děti, které nemohou být očkované, dostávají tyto nemoci, které se už skoro neobjevovaly, diky jim selhává kolektivní ochrana. Apropo se Spalnickama se hospitalizuje. Asi ač nerada bych si nechala nabrat serologii ať vím… Domluv se s Dr.
Pokud mluvíme o spalničkách, Ty jsi prosím naposledy přeočkovaná kdy?
@vjerunqa mám cca před dvěma měsíci nabrane protilátky, které jsou v pořádku. Jsem zdravotník, pravidelně kontrolován. Ale samozřejmě za to můžou nepreockovani dospělí. Na někoho to hodit musíte. Nemíním vůbec debatovat s někým kdo neockuje a ohrožujete své děti a děti ostatních. Máte spoustu nesmyslných argumentů. Ale pravdu samozřejmě máte vy a nikdo jiný. Doktoři jsou zbytečný. Jen Elekova je ta pravá lékařka. Od ty by se měli všichni učit… Věřím, že stále dost matek jsou normální!!! A Vas by měli odstěhovat na opuštěný ostrov ať si tam užijete práve neštovice, černý kašel aj nemoci. Třeba by jste pak o to očkování prosili.
@Bobinka007 to je super. Uff asi vám spadl kámen ze srdce! Ať je to už jen lepší ![]()
@ančapepča @Tejule Tak paní doktorka stále neměla výsledek krve na spalničky, ale vyrážka je pryč, akorát ho bolí chodidla a dlaně, ale u toho syndromu ruka-noha-pusa psali že to celé trvá 10 dní a to ještě nejsme. každopádně je to čím dál lepší. ![]()
@Bobinka007 no tak to je paráda. Taky mi teď marodí kluk. Už třetí den teploty mezi 38-39,5. V krku nic nemá, kape mu z nosi a kašlík jen mírnej, tak snad už to bude zítra lepší. Aby toho nebylo málo tak jsem včera zvracela jak šakal tak ležíme spolu. To je furt něco dokola. Už se těším az začne zase zlobit ![]()
@ančapepča No to je taky radost. My teda ještě v pohodě nejsme. Synovi sice částečně zmizela vyrážka i teplota. Vyrážka mu zůstala jen na dlaních a na trošku na chodidlech. Trošku mi to připomíná puchýřky. Akorát teda problém je v tom, že ho to asi hodně bolí. Nechce lozit ani ťapkat. Pokud mu nedám Nurofen tak pořád brečí. Už to má 10. den a pořád to není dobrý. Tak jsem se chtěla zeptat, jestli to u vás taky tak dlouho trvalo a jestli to tak bolelo? Už bych taky chtěla aby začal zase zlobit. ![]()
@Bobinka007 Dcera to měla, už to bude 6 let zpátky, tak musím trošku zalovit v paměti, ale měla asi určitě lehčí průběh. Dostala teploty, jeden den i zvracela. Pak se objevily puchýřky kolem pusy, na nohách a ručičkach. Teploty asi 3 dny a pak už to začalo mizet. Ale takhle ji to určite nebolelo, normálne běhala a hrála si. Možná zkus zavolat mudr jestli je to ještě v normě a nebo se mate radši přijít ukázat. Chudinka malej, takhle to odnesl