Vyrážka u kojence (kandidóza?)

3290
28.1.25 20:19

Vyrážka u kojence(kandidoza?)

Zdravím, chtěla bych se zeptat na zkušenosti s vyrážkou u miminka.
Nám se objevila po očkování na rotaviry, začlo to nenápadně, jen pár flíčku na bříšku ve vaně, teď je to skoro měsíc od očkování a vypadá to takto, přes den to skoro nejde vidět, ve vane to takto vyleze.
Mam něco načteno o kvasince candida, trpěl i na novorozenecké akné a měl i moucnivku. Jen se mi nezdá, ze pres den to ma klidné, skoro to ani vidět nejde, když ho pres den namažu krémem pro atopiky, trosku to zčervená, tak za hodinku, to ma opět klidné. Máte s tim zkušenost? Mam nasadit protikvasinkovou dietu a vysušovat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2689
28.1.25 20:33

Nejlépe se zeptat doktora. Může to být maličkost, ale lepší ať se na to koukne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3290
28.1.25 20:36

@Dn0712 k dr jdeme až za dva týdny, už jsem s ni o tom mluvila a popisovala, a dneska jsme měli kontrolu, ale je bohužel nemocná, nechci at se to ještě víc rozjede do te doby. Navíc hodně pediatrů zaměňuje atopak za kvasinku, tak se ptam na osobní zkušenosti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2689
28.1.25 20:40

Jo takhle. No po me dnešní zkušenosti bych se poradila s dr se vším podezřelým, nase funguje nastesti i pres email…

Tak preju, ať to není nic vážného a brzy se toho zbavite ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Asta135
28.1.25 20:42

Hele nám úplně stejně začínal ten atopák. A taky jsem si ze začátku myslela, že je to kvasinka, als nebyla. Ten atopák nám po koupání, po namazání taky zčervená. Dobře reaguje na zinkovku Purity Vision, po tý to nerudne.

• Citovat
  • Upravit
5165
28.1.25 20:51

Mně to přijde jako ekzém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3290
28.1.25 21:06

@Dn0712 me pred Vánoci řekla ze výtažku je lepší vidět, přes fotky nejde vidět jak je vystouplá atd, měl pry ask 6.nemoc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3290
28.1.25 21:06

@Asta135 ale to je pak ta kvasinka ne? Jak jste přišli na to ze to neni kvasinka ale atopak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2689
28.1.25 21:08

@Ketriss jasne, taky myslím, že u takových nejasných zamenitelnych věcí by dr měla pozvat do ordinace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3290
28.1.25 21:10

@Dn0712 ale na kontrole ji stejně musím fotky ukázat protože přes den jak jsem psala to ma pěkně a nemam skoro co ukazovat. Doufala jsem, ze to je reakce na očkováni, ale to by uz asi zmizlo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1938
28.1.25 22:36

@Ketriss nám doktorka diagnostikovala atopicky ekzém. Taky to po koupeli, nebo namazani zčervená a přes den to vybledne. Kůže v těch místech není nijak vystoupla, jen její struktura je jiná. Nepřišla jsem na to, co to vyvolalo. Bývá cervenejsi když je malé tepleji, nebo si to mechanicky dráždí.
Myslím, že pokud se chceš pustit do diety bez cukru, jestli to ustoupí, tak klidně do toho. Kvasinky mají takový tmavejsi výraznější okraj, ale nejsem doktor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3290
28.1.25 22:41

@Thrisha nevim pak co je lepší, jestli exem nebo kvasinka :zed: lékaři prý často diagnostikují exem a je to něco jiného :nevim: tak chci i osobní zkušenosti :)
Taky se mi to nezdá vystouplé, jen právě ta struktura je jina, kvasinky mají být?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1938
28.1.25 22:46

@Ketriss to s tebou asi souhlasím, že to často pletou i lékaři. A co je lepšího? no nic, oboje je na prd. Človek experimentuje, zkoumá a modli se, aby z toho dítko vyrostlo.
Doktorka mi ukazovala a popisovala u fotek kvasinky, že jsou ta místa vystoupla a mají tmavejsi okraj. Je pravda, že na těch fotkách co mi ukazovala to bylo jasné vidět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3290
28.1.25 22:49

@Thrisha doufala jsem v reakci na očkování, asi nejlepší možnost by ti byla, alr maximálně to očkováni rozjelo neco z toho. Absolutně tomu nerozumím no, chová se to jako kvasinka, ale vypadá jako exem, tak asi budu zkoušet co nám sedne a radši neřešit co to má :zed: :( se z toho jinak zblázním

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1938
28.1.25 23:26

@Ketriss vím, jak se cítíš a přeji co nejlepší výsledky. Taky se snažím se nehroutit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí