Opačný efekt probiotik

67
27.1.25 21:25

Opačný efekt probiotik

Dobrý večer maminky, chtěla jsem se zeptat, zda někdo máte zkušenost s tím, že by vašemu miminku nesedly vůbec žádná probiotika a naopak mu po nich bylo hůře. Křeče hodinu po podání, dost možná i nadýmání. Holčička 6 týdnů, plně na UM Sunar AR z důvodu refluxu. Nekojím ze zdravotních důvodů (štítná žláza). Děkuji za odpovědi 🙏

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Asta135
27.1.25 21:39

Nám nesedla BioGaia, to bylo dost jako když popisuješ. Pak hned nesedla Generica, ale po pár dnech se to upravilo. Pak jsme dávali Jamieson a laktobacilky a ty byly od zacatku v pohode.

• Citovat
  • Upravit
259
27.1.25 22:14

My jsme měli BioGaiu a synovi sedla. Jednou jsme zkusili nějaký probiotika tuším z dr. Maxe a syn měl šílený bolesti břicha.
Takže možný to určitě je. A potřebujete brát nějaká probiotika? My jsme je používali kvůli synově intoleranci laktózy, mají se používat když k tomu je nějaký důvod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
67
28.1.25 06:24

@tulka123 doktorka nám jak u prvního, tak teď u druhé řekla, že máme dávat. Včera jsem jí ale popsala situaci a řekla ať klidně vysadíme a uvidíme. 🤷‍♀️ příští týden jdeme na kontrolu po šestinedělí, tak do té doby vysadíme a uvidíme. Jestli to nebude nutné brát a zjistím, že to bylo to, co jí dělalo problémy, tak je prostě asi brát nebudeme. Do doby, než jsme začali s probiotiky, to bylo pohodové miminko a od té doby takovéto výkyvy pláče s křečemi po jejich podání 🥺

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
259
28.1.25 07:47

@Majzulinka Aha, já jsem vždycky četla, že se jako “preventivně” nemají dávat, asi by mimčo udělalo tu svou mikroflóru, že jen když je problém. ;)
Určitě bych miminko netrápila a žádné mu nedávala a pak to tedy probrat s doktorkou.
Taky jsme je tenkrát hned vysadili, když po tom měl syn hrozný křeče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
67
28.1.25 10:30

@tulka123 taky už jsem našla, že by se hlavně měly dávat dětem po císaři, předčasně narozený. Taky že opravdu můžou způsobovat plynatost, nadýmání, průjem. Tak zkusíme vysadit, když i lékařka schválila a uvidíme. Snad to klapne 🙏

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2241
28.1.25 11:44

Mně jeden docent na gastru říkal, že probiotika jsou tak akorát na bolení břicha. :-) Mají význam při braní ATB. Jinak je to diskutabilní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
67
28.1.25 13:49

@Asta135 a můžu se zeptat ty Jamieson. Mělo to olejovou strukturu? Něco jako ta Biogaia?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Asta135
28.1.25 15:22
@Majzulinka píše: Více

Ano, vše kromě tech laktobacílků byly olejové kapičky. Ale jak říkám, BioGaia katastrofa, Generica první dny taky, ale to se srovnalo a Jamieson úplně klid. A přitom jsme je koupili náhodou, protože tu Genericu zrovna neměli. Dáváš Vigantol? Ten mi u 1. syna taky dělal problém. U druhého jsem rovnou dávala taky Jamieson D.

• Citovat
  • Upravit
67
28.1.25 20:09

@Asta135 vigantol nedávám. Dávala jsem týden a také mi přišlo, že jí staví. Pak začaly ty křeče po Biogaie. Jinak dnes jsme prvně vynechali a žádný hysterický pláč po podání se nekonal. Tak uvidíme, nechci to zakřiknout, ale snad to tedy bude už dobré 🙏 🥹

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí