Vyrážka z moře?

315
27.7.24 10:53

Vyrážka z moře ?

Zdravim, jsme s dcerou 5 let u more a mame takový problém. Kdykoliv jde dcera do more tak vyleze a kolem dolni části (trisla prcina trosku bricho ) ma takovou hrubou cervenou vyrazku a samozrejme ju to štípe a do more už moc nechce chodit. Udělalo se ji to v podpaží tak jsme ji prestali davat horni dil plavek a tam uz to nema. Jsme z toho docela nestastni, protoze dcera je z toho z vetsi casti mrzuta štípe ji to a nechce do vody :( natoz si davat plavky
Mažu ji to Panthenolem protoze nic jineho zde nemam. Opalovacim kremem je taky mazaná, mame kvalitni opalovak od Biodermy s spf 50. Alergie na slunecni zareni to neni protoze v česku to nemá jen tady u moře. Nemate s tim nekdo zkusenost? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
843
27.7.24 11:02

Nemá kruh nebo nějaké lehátko? Syn to měl taky, pořád blbnul s nafukovačkama a měl to vlastně podřené. Mazal jsem kalciovkou, taky ho to štípalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22022
27.7.24 11:06

Někdo takhle reaguje na materiál, ze kterého jsou vyrobeny plavky… zkus ji do moře poslat v bavlněných kalhotkách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21568
27.7.24 11:10

Syn na to také trpí. Nemůže mít šortkové plavky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanney
27.7.24 11:11
@RockFous píše: Více

Tak to má nejspíš z těch plavek, opruzeniny, ve slané vodě to pak štípe, manžel na to trpí, musíme jen na fkk. Zkus po koupaní osprchovat, pokud lze, ale hlavně převlékat z mokrého.

• Citovat
  • Upravit
6419
27.7.24 11:12

Sprchujete po vykoupání v moři? Když se koupe v bazénu tak to nemá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2902
27.7.24 12:26

To je typická vyrážka u moře. Způsobí to mokré slané plavky a sluníčko. Pokaždé sundat plavky, vymáchat a osprchovat. A mazat, Panthenol je dobrý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
691
27.7.24 12:28
@Hanney píše: Více

Prosím, co to je: „musíme jen na fkk“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10923
27.7.24 12:41
@mirkaazzuri píše: Více

Fkk jsou nudisticky plaze.

Dcera mela u more to samý, byla to kombinace slany vody a slunicka. Nemela to ani v mistech plavek. Jsme doma tyden a do dvou dnu to je pryc. Akorat ji to v mori nevadilo, jen ji to svedilo, ze se obcas skrabala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85336
27.7.24 12:45

Mely to obe deti. Panthenol je moc mastny, chce to zinkovou mast idealne na noc, zmizelo jim to tam. Muzes ji koupit i v lekarne tam, taky jsem kupovala na miste. Popis/ukaz o co se jedna a oni ti tam poradi, maji tam na to mozna i ucinnejsi masti nez tady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5693
27.7.24 21:07
@RockFous píše: Více

Alergii na sluneční záření mám zásadně a jen u moře, doma nikdy. Takže já bych dávala Fenistil nebo něco na alergii. Teď jsme se od moře vrátili a alergickou reakci jsem měla já i dcera. Stejně to zmizí až s návratem domů, nicméně Fenistil trochu pomůže s tím svěděním…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22022
27.7.24 21:59

@Lil Kitkatt, alergická reakce na sluníčko je něco jiného… Tohle je téměř jistě reakce na materiál plavek, má to dost dětí - pro tu dětskou pokožku je poměrně agresivní. Proto to holčička má hlavně v oblasti rozkroku a třísel, kde se jí dotýkají plavky (a proto to na horní části těla zmizelo, když ji přestali dávat vršek plavek). Antihistaminika určitě pomůžou se svěděním, ale problém nevyřeší :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8302
27.7.24 22:12

Pětiletou holčičku můžeš nechat nahatou, nebo ať se koupe v kalhotkách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
493
28.7.24 18:29

Kluci to měli minulý rok v Chorvatsku. Byla to bohužel reakce na znečištění v moři (výkaly). Hodně se to tehdy probíralo v médiích. Čech, lékař na pláži mi to vlastně potvrdil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek