Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravim, jsme s dcerou 5 let u more a mame takový problém. Kdykoliv jde dcera do more tak vyleze a kolem dolni části (trisla prcina trosku bricho ) ma takovou hrubou cervenou vyrazku a samozrejme ju to štípe a do more už moc nechce chodit. Udělalo se ji to v podpaží tak jsme ji prestali davat horni dil plavek a tam uz to nema. Jsme z toho docela nestastni, protoze dcera je z toho z vetsi casti mrzuta štípe ji to a nechce do vody
natoz si davat plavky
Mažu ji to Panthenolem protoze nic jineho zde nemam. Opalovacim kremem je taky mazaná, mame kvalitni opalovak od Biodermy s spf 50. Alergie na slunecni zareni to neni protoze v česku to nemá jen tady u moře. Nemate s tim nekdo zkusenost? ![]()
Nemá kruh nebo nějaké lehátko? Syn to měl taky, pořád blbnul s nafukovačkama a měl to vlastně podřené. Mazal jsem kalciovkou, taky ho to štípalo.
Někdo takhle reaguje na materiál, ze kterého jsou vyrobeny plavky… zkus ji do moře poslat v bavlněných kalhotkách.
@RockFous píše: Více
Tak to má nejspíš z těch plavek, opruzeniny, ve slané vodě to pak štípe, manžel na to trpí, musíme jen na fkk. Zkus po koupaní osprchovat, pokud lze, ale hlavně převlékat z mokrého.
Sprchujete po vykoupání v moři? Když se koupe v bazénu tak to nemá?
To je typická vyrážka u moře. Způsobí to mokré slané plavky a sluníčko. Pokaždé sundat plavky, vymáchat a osprchovat. A mazat, Panthenol je dobrý.
@mirkaazzuri píše: Více
Fkk jsou nudisticky plaze.
Dcera mela u more to samý, byla to kombinace slany vody a slunicka. Nemela to ani v mistech plavek. Jsme doma tyden a do dvou dnu to je pryc. Akorat ji to v mori nevadilo, jen ji to svedilo, ze se obcas skrabala.
Mely to obe deti. Panthenol je moc mastny, chce to zinkovou mast idealne na noc, zmizelo jim to tam. Muzes ji koupit i v lekarne tam, taky jsem kupovala na miste. Popis/ukaz o co se jedna a oni ti tam poradi, maji tam na to mozna i ucinnejsi masti nez tady.
@RockFous píše: Více
Alergii na sluneční záření mám zásadně a jen u moře, doma nikdy. Takže já bych dávala Fenistil nebo něco na alergii. Teď jsme se od moře vrátili a alergickou reakci jsem měla já i dcera. Stejně to zmizí až s návratem domů, nicméně Fenistil trochu pomůže s tím svěděním…
@Lil Kitkatt, alergická reakce na sluníčko je něco jiného… Tohle je téměř jistě reakce na materiál plavek, má to dost dětí - pro tu dětskou pokožku je poměrně agresivní. Proto to holčička má hlavně v oblasti rozkroku a třísel, kde se jí dotýkají plavky (a proto to na horní části těla zmizelo, když ji přestali dávat vršek plavek). Antihistaminika určitě pomůžou se svěděním, ale problém nevyřeší ![]()
Pětiletou holčičku můžeš nechat nahatou, nebo ať se koupe v kalhotkách.
Kluci to měli minulý rok v Chorvatsku. Byla to bohužel reakce na znečištění v moři (výkaly). Hodně se to tehdy probíralo v médiích. Čech, lékař na pláži mi to vlastně potvrdil.