Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, jestli to je ze zvířat, těžko říct. Jestli si myslíš, že jo, tak malou na nějaký čas od zvířat odstav, třeba jen na 14 dní, jestli se to zlepší, tak to vypadá na alergii na zvířata.
Já mám mírnou alergii, nesmín šahat na psa a když se hrabu v záhonku, tak jedinně v rukavivích. Objevilo se mi to cca před 5 lety z ničeho nic. u našich jsme měli psa, jako malá jsem se furt válela v trávě a nic…až teď. U mě se alegie projeví drobnými pupínky, jako při spálení kopřivou, opláchnu mýdlovou vodou a nedrbu, za pár hodin to zmizí. Místo Fucidinu, zkus sudacream.100% zajdi s malou na kožní. Držím palečky.
rozmary mě tak napadlo, jestli to nemůže být kousanec o blechy? Ten se hojí dlouho ![]()
zvireci plisen, hoji se to hodne dlouho a ne kazda mast zabere
to bude určitě plíseň ze zvířat (většinou z koček), měla jsem to taky, hojilo se to dýl jak 3 týdny…a jak píše JIZVÍKOVÁ, tak ne každá mast na to zabírá… zajděte na kožní!
Asi jo,taky bych to viděla na tu plíseň,je to takovej červenej flíček asi centimetrovej a v něm takovej puchejřek.A myslíte že je tpo teda z kočky?Máme doma už víc než tři roky osmáky a doteď bylo všechno v pořádku,no uvidím jak dopadneme na kožním a když se to do měsíce nezlepší,tak osmáky asi budeme muset někomu věnovat ![]()
Měla jsem v těhu plíseň od koťátka.. Jak veterinář tak gyndařka mě vyděsili.. Já se mazala vším možným (léky jsem nesměla žádné v těhu).. Léčila jsem si to asi 2 měsíce.. ![]()
Zajděte na kožní ![]()
určitě na kožní
Měli jsme doma 2 kočičky a museli jsme je dát bohužel utratit, tato plíseň je prý silně infekční a přenáší jí převážně kočky.
Tak zrovna včera byl manžel na kožním, protože se mu po těle udělaly nějaký fleky. A dr. mu řekla, že má právě plíseň od koček. Přitom ani kočku doma nemáme.
Nejspíš to chytil od sousedový kočky. Dostal na to nějaký dvě mastičky, jednu na ráno a druhou na večer.
není to něco takového? https://www.emimino.cz/…razka-63221/ S tím určitě na kožní, je to svinstvo
My to léčili zprvu jako atopák a dostala jsem to já, syn i dceřina kamarádka
Léčba trvala snad 3 měsíce ![]()
ww píše:
není to něco takového? https://www.emimino.cz/…razka-63221/ S tím určitě na kožní, je to svinstvoMy to léčili zprvu jako atopák a dostala jsem to já, syn i dceřina kamarádka
Léčba trvala snad 3 měsíce
Ty bláho to je fakt oškliví,malá má něco jinýho.No hlavně že jste se toho zbavily ![]()
Jak jste dopadli?
Synovi se teď udělalo přesně to co popisuješ, už třetí jakoby pupen. Kočku máme ![]()
Prvního jsme se zbavili snad po po dvou měsících, po mazání Imacortem a tydle dva další už nereagují skoro na nic. Vypadá to jako jeden pupen ale zdá se mi když bych na to hleděla lupou, že je to shluk několika miniaturních. Taky to vypadá trochu jako neštovice, nevím. Kočku teda rozhodně nechceme dát pryč… ![]()
Ahoj chtěla jsem se zeptat jestli některá nemáte zkušenost s vyrážkou ze zvířat.Dcerka je šílenej zvířátkomil,takže každýho pejska kterýho potká si musí pohladit,to samé kočičky,i když ty jí zakazuju,stzejně když je sama venku nějakou si odchytne
.Asi před týdnem se jí na tvářičce a na břiše udělal puchýřek,vypadá to jako popálenina od cigarety,doktor nám řekl,že něco nejspíš chytla od kočičky a dal nám Fucidin na mazání,po týdnu jsou boláčky pořád stejné,zítra máme jít na kontrolu a nejspíš nás pošle na kožní,maličká to měla taky,ale té se to do druhého dne ztratilo,taky mě napadlo jestli to nemohly chytit na pískovišti,přeci jen je to nekrytý a ty kočky tam choděj kadit
jinak nevím jak by k tomu malá přišla.Mám z toho docela strach,přeci jen je to holčička aby to nebyl nějakej sajrajt a aby pak neměla problémy