Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Kakika píše:
a tohle třetí…
každopádně, nejspíš vyfasujete fenistil kapičky…zvlášť, pokud to nevypadá, že by to malou obtěžovalo, tak si z toho nedělej velikou hlavu, uvidíš, jak to bude vypadat zítra a co ti k tomu řekne dr.
bobátko malé to muselo být hrozné takové osypaní. Snad to u nás nic nebude.
A myslíš, že by to mohla být reakce na ty plínky nebo ten koberec jak jsem psala víše? Abych pak před dr. nebyla za b… ![]()
xangel87 píše:
Kakiko - ty fotky jsou též alegická reakce?? Já měla za to, že ta se projevuje vyloženě tou kopřivkouMalej vypadá při osypání takhle ( nepíšu vypadal, protože to má každý den, i když míň).
Jo jo, taky alergie…právě že jasná paprika
Taky jsem měla za to, že bych alergii poznala, letěla jsem s tímhle k dr. vyplašená co to je a ta se právě ptala na to, co jedl nového, že je to pravděpodobně z jídla. No a když jsem dorazila k našim, tak mamka hned..copak jedl? Takhle ty jsi vypadala každou chvilku
Jsem rovnou mohla jít k našim ![]()
Kakika píše:Tak to díky za info, aspoň to mám pro příště…Stále totiž nevím, na co malej tu alergii má.xangel87 píše:Jo jo, taky alergie…právě že jasná paprika
Kakiko - ty fotky jsou též alegická reakce?? Já měla za to, že ta se projevuje vyloženě tou kopřivkouMalej vypadá při osypání takhle ( nepíšu vypadal, protože to má každý den, i když míň).
Taky jsem měla za to, že bych alergii poznala, letěla jsem s tímhle k dr. vyplašená co to je a ta se právě ptala na to, co jedl nového, že je to pravděpodobně z jídla. No a když jsem dorazila k našim, tak mamka hned..copak jedl? Takhle ty jsi vypadala každou chvilku
Jsem rovnou mohla jít k našim
gabnel píše:Kakika píše:bobátko malé to muselo být hrozné takové osypaní. Snad to u nás nic nebude.
a tohle třetí…
každopádně, nejspíš vyfasujete fenistil kapičky…zvlášť, pokud to nevypadá, že by to malou obtěžovalo, tak si z toho nedělej velikou hlavu, uvidíš, jak to bude vypadat zítra a co ti k tomu řekne dr.A myslíš, že by to mohla být reakce na ty plínky nebo ten koberec jak jsem psala víše? Abych pak před dr. nebyla za b…
Vypadalo to hůř, než to asi bylo…já z toho byla pološílená, ale Lukyho to očividně nesvědilo. Čtvrtý den už to nebylo skoro vidět.
Kde přesně tu kopřivku má? V oblasti plínek?
Na koberec bych to netipovala…to by měla asi nejvíc tam, kde dochází k přímému kontaktu..nejspíš ruce a nohy ![]()
Tak to je dobře že s tím neměl problém
No právě že to začalo v podbríšku pod plenou. Pak na těch zádičkách, taky pod plenou a dnes to má skoro po celých zádíčkách. S tím koberce jsem nemyslela jako při dotyku ale z toho smrádku zněj. Ale to by nejspíš asik byla osipaná na hrudníčku že.
xangel87 píše:
Tak to díky za info, aspoň to mám pro příště…Stále totiž nevím, na co malej tu alergii má.
A kdy to začalo? Tý jo, fakt takhle vypadá tak často? To je docela masakr, chudinka malý ![]()
gabnel píše:
S tím koberce jsem nemyslela jako při dotyku ale z toho smrádku zněj. Ale to by nejspíš asik byla osipaná na hrudníčku že.
Z toho smrádku je to dost nepravděpodobné..to by asi spíš měla nějaké dýchací potíže…rýmu, pokašlávání..ale nejsem dr.
No a jestli se jí vyrážka rozšířila i mimo oblast plínek, tak to z nich asi nebude ![]()
Kakiko - začlo to tak kolem 5.měsíce…Nebyl ještě přikrmovaný, takže jídlo to není.Můžu říct, že když tenkrát vypadal takhle, stála jsem u přebalováku a brečela zoufalstvím…Nejsem prostě schopná zjistit, na co ta alergie je.Osypaný je denně, ale ne takhle hrozně, má jen sem tam ložisko a za pár hodinek je to pryč…
No jediné, čím se uklidňuju, že to snad nesvědí, to by doufám brečel…Nesvědí kopřivka, že ne, nevíte někdo??
Kakika píše:gabnel píše:Z toho smrádku je to dost nepravděpodobné..to by asi spíš měla nějaké dýchací potíže…rýmu, pokašlávání..ale nejsem dr.
S tím koberce jsem nemyslela jako při dotyku ale z toho smrádku zněj. Ale to by nejspíš asik byla osipaná na hrudníčku že.
No a jestli se jí vyrážka rozšířila i mimo oblast plínek, tak to z nich asi nebude
jj rozšířila což mě napadá, že měla trošku i pod bradičkou dneska. No zítra bude asi slitá celá. Ještě že je zítra čtvrtek. U nás dr. ordinuje po a čt.
xangel87 píše:
Kakiko - začlo to tak kolem 5.měsíce…Nebyl ještě přikrmovaný, takže jídlo to není.Můžu říct, že když tenkrát vypadal takhle, stála jsem u přebalováku a brečela zoufalstvím…Nejsem prostě schopná zjistit, na co ta alergie je.Osypaný je denně, ale ne takhle hrozně, má jen sem tam ložisko a za pár hodinek je to pryč…
No jediné, čím se uklidňuju, že to snad nesvědí, to by doufám brečel…Nesvědí kopřivka, že ne, nevíte někdo??
A to vás dr. neposlala na alergo??
gabnel píše:
Ještě že je zítra čtvrtek. U nás dr. ordinuje po a čt.
Hele, neblbni mě…zítra je pátek ![]()
xangel87 píše:
Jak která kopřivka…já jsem alergická na hrušky a na řasy v rybníce…vyrážka vypadá stejně..po řasách nic a po hruškách bych se do krve rozškrábala.
Nemůže to být atopák? Co na to dr?
Kakika píše:gabnel píše:Hele, neblbni mě…zítra je pátek
týýý jo já jsem už uplný mimon to víš že máš pravdu. tak to je teda skvělé. ![]()
gabnel píše:Kakika píše:týýý jo já jsem už uplný mimon to víš že máš pravdu. tak to je teda skvělé.gabnel píše:Hele, neblbni mě…zítra je pátek
A kam chodíš, když něco potřebuješ jindy? Dva ordinační dny v týdnu…to je tedy maras
A nemáš možnost aspoň konzultace po telefonu? Mojí dr. můžu o víkendu, v noci i v době dovolené volat na soukromé číslo
Kakika píše:gabnel píše:A kam chodíš, když něco potřebuješ jindy? Dva ordinační dny v týdnu…to je tedy marasKakika píše:týýý jo já jsem už uplný mimon to víš že máš pravdu. tak to je teda skvělé.gabnel píše:Hele, neblbni mě…zítra je pátek
Ještě že je zítra čtvrtek. U nás dr. ordinuje po a čt.A nemáš možnost aspoň konzultace po telefonu? Mojí dr. můžu o víkendu, v noci i v době dovolené volat na soukromé číslo
Je to fakt nanic, ale lepší než nic. Jinak ordinuje zítra 13km od nás tak tam asi sjedu. Jinak o víkendu když něco pohotovost ( asik 25km) Jinak jí taky volám mám i soukromé číslo, ale to se snažím moc nepoužívat. Ale vím, že když jí zavolám a popíšu tak stejně řekne, at se raději přijedeme ukázat.