Vyrážka - červené pupínky

1027
5.5.11 12:49

vyrážka.

Už 3 týdny bojujeme s nepříjemnou vyrážkou,začala na jedné straně v oblasti žeber,nejdřív jsou to pár dní nenápadné pupínky,pak zčervenají,pak se slijou v jedno červený kolo,furt se to šíří, už to má na nohou.ruce…,Dr myslela že to je virové tak nám dala Imazol a tím mazat,že to musí přejít samo,jenže po 14 dnech jsme tam šli znovu že to má spíš horší než lepší,dala nám nějaky sirup na alergii,tak kde to měla nejvíc,kde to začalo to trochu zmizelo,ale ted se to tvoří na druhé straně žeber,nevím jak zjistit na co je alergická,žádná změna u nás neproběhla,exotický ovoce nejí,prášek na praní je stále stejný od narození,vařím stejná jídla,chodíme do bazenu,ale taky od narození,já už fakt nevim ,je mi jí líto,svědí to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2377
5.5.11 12:52

klidne ji muze vadit i neco co ji/ma v okoli dlouhodobre, proste jen je vyssi koncentrace nebo neco..
nebyla va styku s nejakym zviretem? taky ted hodne pylu lita venku..
pokud se to zhorsuje nech se objednat na alerkologii, taky si pis co mala ji a po cem se ti to zda horsi..
ma kuzi vysusenou? skrabe se?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.5.11 12:54

a nemůže to mít z nějakých léků? Já to měla, když jsem brala antibiotika, taky nejdřív malinkaté pupínky a nakonec rudé fleky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2377
5.5.11 12:57

jinak bazen bych asi vynechala, chlor pokozku hodne vysusuje a celove exemy hodne zhosuje…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1027
5.5.11 13:05
beruska2× píše:
klidne ji muze vadit i neco co ji/ma v okoli dlouhodobre, proste jen je vyssi koncentrace nebo neco..
nebyla va styku s nejakym zviretem? taky ted hodne pylu lita venku..
pokud se to zhorsuje nech se objednat na alerkologii, taky si pis co mala ji a po cem se ti to zda horsi..
ma kuzi vysusenou? skrabe se?

kůži má suchou,ale přijde mi že je to kvůli tomu Imazolu,ten tu kůži strašně vysušuje,bazén jsme vynechali,svědí to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21575
5.5.11 13:16

na svědění pomáhají kapičky Zodac nebo Fenistil. teď nevím, které jsou volně prodejné a které na předpis. možná když to má suché, tak zkus namazat modrou indulonou. vypadá to an ekzém. a jinak i když jí pořád to samé, tak se potravinová alergie mohla vyvinout. určitě se objednejte a nechte udělat testy, ať víte, na čem jste. Klárce se takhle ekzémem loni projevil (poprvé až ve 3 letech) velmi silná alergie na pyl břízy… a pokud to mizí po sirupu na alergii, tak je to jasné… taky bych vanechala klasicky alergizující potraviny - čokoláda, oříšky (ty asi teda ještě nejí), možná i mléko, ale to s otazníkem. mám pocit, že alergie na mléko se rpojevuje jinak. já mám anstudovanou jen t pylovou alergii, potravinová se nám naštěstí z testů nepotvrdila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2377
5.5.11 13:22

kuzi urcite promastuj, jinak se ji to bude odlupovat a to svedi hur nez exem samotny, za sebe doporucuji telovy mliko nebo krem Leciderm z lekarny, celkove zklidnuje a i odstranuje svedeni, je pro atopiky a alergiky takze nedrazdi - zadna parfemace atd..
nam indulona udelala jeste hur, malej ji nesnasi ale to ma kazdej jinak… ale za ma tu ne…
pokud to ma hodne suchy tak je dobry pridat do koupani nejaky olejovy pripravek ale staci treba i obyc olivovy olej a koupat treba obden jestli to jde…
jestli as pocit ze Imazol nepomaha a naopak to vysusuje tak ho nemazej..
zadanku na alerkologii ti da detska Dr a objednani trva - u nas - az 3 tydny dyl tak s tim nevahej, ted toho kvete fakt hodne a muze byt podrazdena z toho, cim driv budes vedet, tim lip…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2377
5.5.11 13:24

ji kapky my meli Zyrtec, Fenistil nam nepomohl, pokud ma reakci opravdu silnou tak na noc klidne 3/4 prasku Dithiaden ale to ti musi dat Dr..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1027
5.5.11 13:29

Dr nám dala jen ten sirup je na alergie,má dvojitou dávku,ale i když jí to dávám tak na jedné straně to mizí a le dál se to šíří,to by asi nemělo,ten sirup by to měl snad nějak potlačit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2377
5.5.11 13:36
fufiiina píše:
Dr nám dala jen ten sirup je na alergie,má dvojitou dávku,ale i když jí to dávám tak na jedné straně to mizí a le dál se to šíří,to by asi nemělo,ten sirup by to měl snad nějak potlačit

mel by to potlacit a treba potlacuje, jenze kdykoliv treba jdes ven tak ti to znovu drazdi.. zalezi fakt co ji vadi, na co je alergicka, zatim kvetou stromy ale jestli ma pylovou alergii mela bys to vedet driv nez budou kvest travy, kytky atd a jste na leto pripavene :cry: :wink:
jinak to je zacarovany kolotoc :wink:
je potreba abys vedela cemu se vyhybat - pokud to jde…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1027
5.5.11 13:42

Dětská ještě neví co to je zatím jen zkouší,nejdřív myslela že je to virového původu,ted že je to alergie…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2377
5.5.11 13:50

no, prave ze nevi, nektery Dr me dojimaji, zkousenim to nezjisti takhle nikdy… :roll:
bud musi udelat krevni testy a nebo kozni ale to ona stejne ne, to musi na alerkologii a min. ty den pred nesmi dostavat zadne leky - aby testy byly prukazne :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4251
5.5.11 14:02

FUFFFINA, zdravím, právě jsme si prošly stejnou perepetií…dcera měla vyrážku..Dr na to nasadila Imazol Plus, ale nelepšilo se to až se vyrážka slila a tak dostala Imacort + Fenistil. Začalo se lepšit až po pěti dnech.
Určitě to promaštuj, tím nic neskazíte.
Taky nemám ůvbec tušení z čeho by to naše holčička mohla mít. Vyřadila jsem všechny potenc.alergeny, i když jak píšeš, tropic.ovoce nejí, ale tak přesto i kakao, koření a jahody.
Půjdete k Dr, když se to šíří? A nelepší? My jdem zítr na kožní…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2377
5.5.11 14:23

Kdyz na koznim stejne jen potlacujou kozni projev ale pricinu ti stejne nezjisti - to te poslou stejne na aler. a jen tam ztratis dalsi 2 mesice - navic co tam jsou schopni do deti nacpat - kortikoidni hormonalni masticky v min jak roce :jazyk: :poblion:
a ucinek zadnej, jak je prestanes pouzivat tak to vyleze jeste horsi - jen to zatlaci exem/reakci pod kuzi ale nic to neleci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
5.5.11 14:35

je ten leciderm fakt tak dobrý? že bych vyzkoušela na staršího syna protože koukám, že je až od 1 roku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek