Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky, dnes jsem vyzvedávala v lékárně Aerius 0,5 mg peroální roztok (sirup na lžičku) 120 ml a doplácela jsem cca 130 Kč + 30 za recept. Kolik doplácíte vy? Narazila jsem na drahou lékárnu, nebo je to normální? Díky.
Na stránkách www.mzcr.cz si klikni na odkaz „Léky“, otevře se ti nová stránka, na které zadáš konkrétní lék a uvidíš, kolik se doplácí průměrně i maximálně.
nedávno jsem vyzvedávala pro Martínka a určitě jsem tolik neplatila. Stopro to bylo pod 100kč
Gama píše:
Ahojky, dnes jsem vyzvedávala v lékárně Aerius 0,5 mg peroální roztok (sirup na lžičku) 120 ml a doplácela jsem cca 130 Kč + 30 za recept. Kolik doplácíte vy? Narazila jsem na drahou lékárnu, nebo je to normální? Díky.
Můžeš si sice udělat průzkum, ale: 1) cena léku se může změnit s každou dodanou várkou do lékárny, tzn. třeba každý den (tzn. i 2 lékárny vedle sebe můžou mít rozdílnou cenu ne „vlastním přičiněním“) 2) výše úhrady pojišťovnou se mění min. 1× do měsíce (doplatek = rozdíl ceny a úhrady) 3) občas právě u Aeriusu výrobce vypustí várku s daleko nižší cenou (v podstatě taková marketingová akce, dopředu se ale nedá předvídat
) 4) lékárna má zákonem danou max. přirážku, u velkých doplatků ji lékárna někdy sníží, takže doplatek může být o něco menší
Když už, tak považuju za efektivnější oběhat / obvolat místní lékárny a poptat se na aktuální doplatek. ![]()
Platím okolo 150 Kč i s receptem, ale u nás většina lékáren regulační poplatky nevybírá formou věrnostních karet, kterou může každý zdarma získat.
Je to drahé, ale dr. říkala, že to tak stojí skoro všude.
Běžně mám recept na 50 tablet a doplácím 100Kč. Teď mi doktorka napsala recept na 30 tablet a v lékárně po mně chtěli 160Kč. Tak jsem poděkoval, nechal tam recept a odešel bez prášků. Nechápu logiku, ale jsme v ČR, tak by mě to asi nemělo překvapovat.
Minulý týden v jedné lékárně chtěly doplatek ze Aerius 5mg balení po 90 tabletách 360kč a na druhém konci města 90kč+recept.Sledujte si ceny,příjde mně to opravdu už zlodějina. ![]()
Cena se takto může lišit i kvůli slevě. Některé lékárny mají na Aerius slevu a jiné ne, proto se můžete setkat s tak velkým cenovým rozdílem. Mě alergolog vždy o slevě informuje a řekne mi v jaké lékárny zlevněné balení mají.
HOJKY JÁ JSEM MINULY TÝDEN DOPLACENA NA AERIUS SIRUP 0,5MG/ML 160KČ,A PLATÍM TAK FURT.PŘIJDE MI TO NORMALNÍ.
JAK JE TO V OSTATNÍCH LEKARNACH.aLE MALEJ TO BERE UŽ OD 7MESICU A FURT TO JE CENOVE STEJNY