Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
ahojte,
Dceři 12měsíců se objevili na podbříšku a na zádíčkách spoustu malinkatých vyrážek. Je to opravdu vyrážka vedle vyřážky. Nejprve to měla jen na tom podbříšku a dneska to má i na zádíčkách a tam se jí to rozlézá dále. Zítra pomažu k dr. Ale nenapadá vás co by to mohlo být, když nic nového nejedla.Děkuju
Kopřivka. Reakce na nějakou potravinu. Napsoledy to náš měl, předevčírem a včera děs-úplně rudé celé bříško. Zřejmě přemíra šery rajčátek
![]()
Nedala jsi jí něco dráždivého, nového?
No ani ne jsou to opravdu malinkatý vyrážečky. Na špičce lehce načervenalí.
kamiŠ píše:
Kopřivka. Reakce na nějakou potravinu. Napsoledy to náš měl, předevčírem a včera děs-úplně rudé celé bříško. Zřejmě přemíra šery rajčátek![]()
Nedala jsi jí něco dráždivého, nového?
právě že nedala ![]()
Kakika píše:
a nemůžou to být potničky?
to mě taky napadlo ale když měla potničky tak byli takové celé červené ale to není. Jak jsem psala víše tak je to červené jen na špičce
Taky to může být po viroze. Nemusela mít teplotu nic, ale jak se organismus brálil a bojoval, tak vylezly ty nečistoty…
Když to měl poprvé, byla jsem i na pohotovosti
![]()
Hele, Toník ty rajčata taky neměl poprvé enbo nějak extra moc, ale tak prostě mu zrovna nesedly ![]()
Fakt to nebude jídlem? Jahody, rajčata, kyselé jablko, …
kamiŠ píše:
Taky to může být po viroze. Nemusela mít teplotu nic, ale jak se organismus brálil a bojoval, tak vylezly ty nečistoty…
Když to měl poprvé, byla jsem i na pohotovosti![]()
![]()
Hele, Toník ty rajčata taky neměl poprvé enbo nějak extra moc, ale tak prostě mu zrovna nesedly
Fakt to nebude jídlem? Jahody, rajčata, kyselé jablko, …
Fakt myslím že tím jídlem ne. Nejedla nic neobvyklého. Jediné co mě napadá, tak má od min. pondělí nové plínky. Stejná značka ale víc sají. A taky od so má nový koberec v pokojíku. který trval než ten smrádek odešel prýč. I ted trošku zapáchá novotou. Ale to nevím jestli by z toho něco mohlo být.
gabnel píše:Kakika píše:to mě taky napadlo ale když měla potničky tak byli takové celé červené ale to není. Jak jsem psala víše tak je to červené jen na špičce
a nemůžou to být potničky?
To je pravda. My měli reakci na papriku…vypadalo to takto…pro představu, jak může osypání po jídle vypadat. Tohle je první den…předtím měl ty pupínky taky menší, pak se začli takto zvětšovat. Ale dle tvého popisu to zřejmě ono nebude, nebo může malá reagovat jinak ![]()
Díky za foto. Takhle to nevypadá. Škoda že jsem jí nevyfotila to mě napadlo. No uvidím co mě řekne zítra dr. snad to nic nebude. Ale jsem z toho dneska nějaká rozhozená, když se jí to zhoršuje.Ale zřejmě jí to během dne ani nesvědí. V noci asi už jo je taková nevrlá.
Tak to alergická reakce nebude, ta vypadá fakt jako požahání kopřivou…
a tohle třetí…
každopádně, nejspíš vyfasujete fenistil kapičky…zvlášť, pokud to nevypadá, že by to malou obtěžovalo, tak si z toho nedělej velikou hlavu, uvidíš, jak to bude vypadat zítra a co ti k tomu řekne dr. ![]()
Kakiko - ty fotky jsou též alegická reakce?? Já měla za to, že ta se projevuje vyloženě tou kopřivkou
Malej vypadá při osypání takhle ( nepíšu vypadal, protože to má každý den, i když míň).