Výroba dítěte po rozchodu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
816
25.8.13 14:34

@alenka84 přesně, přesně, mě je taky nejvíc líto toho chlapa, pak toho plozenýho dítěte, páč matka je od začátku sobecká a myslí nejvíc na sebe

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13714
25.8.13 14:34
@Bábi Zlopočasná píše:
@alenka84 nie je poburujuca predstava dietata bez otca. Ale to, ze matka nemysli na dieta, len na seba. Dietaje akosi podruzne, hlavne ze naplni jej tuzby a potreby.

Většinou s tebou soulasím. Ale - na co člověk myslí, když chce mít dítě? V rodině, s manželem, zajištěný, prostě klidně i za ideálních podmínek. Co je to prvotní? Z mého pohledu touha počít dítě. Touha ženy, její pocit, ona chce naplnit svou potřebu. O to dítě jde až potom. To prvotní je prostě naplnění touhy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
stazinka09
25.8.13 14:36
@lasicce píše:
@stazinka09 nevím teda, jak nerespektuju individualitu života, nebo co tím vlastně chtěl básník říct, ale fakt, že někde potkáváme „zmetky“, snad neznamená, že jejich „výrobu“ musíme podporovat, ne?

to že dítě vyrůstá bez otce nepredikuje, že z něj bude zmetek, zrovna tak jako to že otce má doma, neznamená, že z něj nebude zmetek.

V tom případě bojuj za zrušení manželství, bez něj by totiž nebyly rozvody. To je logika, jak noha.

• Citovat
  • Upravit
30975
25.8.13 14:36

Kdyz s Tim oba souhlasi… nesije na nej zadnou boudu. Kolik zen jsou Ve vztahu Jen kvuli zplozeni ditete? Muzi mohou plodit v 50, zeny to maji casove omezenejsi. Nedivim se ji a pto ni lepsi mit dite s nim, ktereho ma rada a nema problemy s jeho charakterem nez tychle nekoho hledat a vzit prvniho „blba“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
JedenTypan
25.8.13 14:38
@stazinka09 píše:
to že dítě vyrůstá bez otce nepredikuje, že z něj bude zmetek, zrovna tak jako to že otce má doma, neznamená, že z něj nebude zmetek.V tom případě bojuj za zrušení manželství, bez něj by totiž nebyly rozvody. To je logika, jak noha.

Jo to mas pravdu, ale proste rodina dela hodne. A vychova samotne zeny proste neni to prave orechove pro rozvoj. :think:

• Citovat
  • Upravit
stazinka09
25.8.13 14:41
@JedenTypan píše:
Jo to mas pravdu, ale proste rodina dela hodne. A vychova samotne zeny proste neni to prave orechove pro rozvoj. :think:

já se nehádám, že tohle je ideál. Ideál je úplná, plně funkční, harmonická rodina. Nežijeme ve světě ideálním, žijeme ve světě reálném, kde žena ve věku 37let udělala rozhodnutí a on „ten chudáček“ na něj přistoupil také. Hele je celkem běžná praxe, že muži po rozvodu, buď ztratí o děti zájem zcela nebo paradoxně tráví s dětmi víc času než v úplné rodině.

Takovej pasivní fotr na kanpi, taky není pro vývoj dítěte úplně to pravý ořechový a to nezmiňuju úplnou patologii.

• Citovat
  • Upravit
7974
25.8.13 14:46

Tak zrovna sobectví matek nebo případně komplet rodičů bych do toho netahala. U vzniku každého dítěte stojí především naše potřeba ho mít. Kdybychom se skutečně řídili jen zájmy možného dítka, tak ho po krátkém přehodnocení situace kolem sebe nemá snad nikdo s trochou rozumu v hlavě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.8.13 14:51
@Virginia píše:
Většinou s tebou soulasím. Ale - na co člověk myslí, když chce mít dítě? V rodině, s manželem, zajištěný, prostě klidně i za ideálních podmínek. Co je to prvotní? Z mého pohledu touha počít dítě. Touha ženy, její pocit, ona chce naplnit svou potřebu. O to dítě jde až potom. To prvotní je prostě naplnění touhy.

Ja Ti neviem, mam deti az po tridsiatke, lebo som pre ne chcela dobreho otca.
Nefandim snahe dieta za kazdu cenu.
Viem ze mi poviete ze v 40. by som sa na to divala inak. Nedivala. Planovala som byt tetou sestrinym detom a „kamaratkou“ nejakemu detskemu domovu. Viem ake to je vyrast bez otca, nenaplanovala by som to mojim detom len pre to, ze nemam nikoho „svojho“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1854
25.8.13 14:52

Nechapu, ze se nad tim v dnesni dobe, kdy lide prichazeji a odchazeji do vztahu a ze vztahu jak na bezicim pase, vubec nekdo pozastavuje. Na te ženě ocenuju, ze to tomu klukovi vubec rekla a nejedna jako spousta uzivatelek tady - ktere si upichnou dite proti vuli partnera a pak se velice divi, ze skoncily samotne.
To, ze do toho jde ten kluk, je jen jeho blbost - muze platit alimenty dalsich x let, ani nebude vedet jak. Ale obe strany jdou do toho dobrovolne a neni treba nikoho odsuzovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101807
25.8.13 14:56
@JedenTypan píše:
Jo to mas pravdu, ale proste rodina dela hodne. A vychova samotne zeny proste neni to prave orechove pro rozvoj. :think:

No, rodina sice dělá hodně, ale při aktuální cca 50% rozvodovosti (a rozchodovost těch nesezdaných bude minimálně stejná) mi nějak nepřijde jako velký rozdíl, jestli se ti 2 rozejdou během těhotenství či chvíli po porodu, nebo tohle.
Když se nad tím zamyslím, tak je pro dítě tohle možná lepší, protože je alespoň ušetřeno rozvodových tahanic :think: a šance skoro 1:1, že si tím projde není zrovna malá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12262
25.8.13 15:22

Já sama si to představit neumím, já mám dítě s manželem, plánované a chtěné, manžel mám dojem že chtěl dítě snad i dřív než já takže tohle jsme fakt neřešili a já si to nedokážu představit mít dítě sama. ovšem na druhou stranu tu tvoji známou chápu, mám teď dvě holky kolem sebe mě dost blízké obě dvě a ani jedna nemá dítě ani přítele, ovšem životy(práce, bydlení apod) to zajištěno obě mají. čím víc utíká čas tím vím mají strach ze samoty a bezdětnosti zvlášť to na nich vidím v naší přítomnosti nás kamarádek které máme děti, postupně každá hlásíme že čekáme další přírůstky a ony pořád nic. já se přiznám že být v jejich situaci a mít za sebou známost s člověkem který ač jsme se rozešli by mi byl blízký tak to snad zkusím taky, ty ani já to prostě nemůžeme pochopit protože v té situaci nejsme ale nikdy neříkejme nikdy!!pokud ví že jí utíká čas, chce dítě a mít alespoň takto rodinu tak mi přijde takhle varianta lepší než si udělat děcko s někým v baru nebo spermabanka!!
v podstatě tuhle diskuzi moc nechápu, je to jejich věc, mě taky neleze do hlavy plno věcí kolem ale je to jejich život, co ty víš jestli on či ona by si neříkali že jsi byla blázen že jsi lezla do manželství moc mladá či něco jiného. třeba to prolomí ledy a ten tvůj kámoš bude super taťka a nakonec se vezmou. můj brácha byl starý mládenec a potkal svou starou lásku, díky alkoholu si ani neví jak udělali na jednom večírku neteř a světe div se, už jsou 13let manželé, mají druhé dítě a funguje to super a taky byl v podstatě donucen okolnostmi a taky to původně vypadalo že se k situaci postaví jen jako otec platící alimenty a nakonec to takto krásně dopadlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
25.8.13 15:26
@j.a.n.i1 píše:
No, rodina sice dělá hodně, ale při aktuální cca 50% rozvodovosti (a rozchodovost těch nesezdaných bude minimálně stejná) mi nějak nepřijde jako velký rozdíl, jestli se ti 2 rozejdou během těhotenství či chvíli po porodu, nebo tohle.
Když se nad tím zamyslím, tak je pro dítě tohle možná lepší, protože je alespoň ušetřeno rozvodových tahanic :think: a šance skoro 1:1, že si tím projde není zrovna malá…

a přidej k tomu počet rodin, které jako rodina vůbec nefungují :nevim:

Chápu to a myslím, že ta žena je i férová, mohla to na něj tajně ušít a připoutat si ho k sobě. Snad se jí brzo zadaří :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1943
25.8.13 15:27

@lasicce Známá si taky nechala vyrobit dítě od ženatého chlapa. Není uvedeny v rodném listě, ani neplatí, ani se nestýkají. Holce už je 9 a vypadá spokojeně. Maminka ji dokáže zabezpečit. Tam to bylo taky tak, že ona nemohla narazit na žádného chlapa, tak aspoň to dítě aby měla. (v 36letech)
Upřímně, já být v její situaci, tak jednám stejně.

A anonym můžeš být až od 100 příspěvků ;) - pro příště

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.8.13 21:47

Takový případ také znám. Ona - hrdinka, nakonec to nedala a tomu klukovi došla zničit jeho rodinu až za několik let, kdy mu to opravdu zamávalo s jeho manželstvím

• Citovat
  • Upravit
nepř. G12
25.8.13 22:14

@lasicce
Myslím si, že ti to nepřísluší soudit. jsi kamarádka, ale jinak s tím nemáš nic společného.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky