Výroba svíček

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1293
19.9.08 19:16

VÝROBA SVÍČEK

Ahoj
sorry jestli tu už podobné téma někdy bylo (nějak nevím kde hledat :cry: )
Neměly byste vysloveně nějaké tipy na domácí výrobu svíček? Kdysi jsem to zkoušela, ale „zprznila“ jsem u toho hrnec (tehdy jsem si to slízla od mamky), a tu svoji Tescomu bych si teda prznila nerada a staré hrnce bohužel teďka nemám…
Taky jsem měla problém s knotem, sice jsem ho omotala na špejli nad nádobkou na svíčku, jenže nakonec mi tam při lití vosku totálně ujel stranou, takže pak to hořelo na straně…

No prostě výroba svíček mě pekelně láká, ale zatím jsem vytvořila spíš něco jako paskvil :lol:
Ale v tom časopise to vypadalo hezky - byly v tom hvězdičky badyánu a ruličky skořice..
Ale můj výsledný produkt se tomu zkrátka NEPODOBAL :lol:

Vím že svíčky lze koupit, ale mě ta vlastnoručně vyrobená nějak činí větší potěšení
To zas bude činnost večerní neboli „až dítě usne“ :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9867
19.9.08 19:34

Já ti dám tip - knot buď zasunu do toho kovového zbytku co je na dně čajové svíčky - nebo použiju obyčejnou bílou svíčku - změřím si, jak vysokou svíčku budu dělat, odměřím a co přesahuje, to oloupu. Když není vosk přehřátý, svíčka knt udrží rovný :)

Vosk nerozehřívám přímo v hrnci, ale třeba v zavařovačce v hrnci s vodou - tak ho nepřehřeješ…

Vyrábím si svíčky ze zbytků celkem pravidelně :)

A jdu koupat, tak zbytek ti poradí někdo jiný :)

L.

PS: Psala jsem s El na klíně, proto ten milión překlepů :o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11530
19.9.08 19:35

Tip aby knot nesjel - spodní plíšek knotu přilepit na dno odlévané nádoby, knot pak přichytit špejlemi, aby držel rovně, špejle ponechat až do zatuhnutí. Vyráběla jsem sice jen svíčky gelové, ale myslím, že princip bude podobný. U těch gelovek je to jednodušší v tom, ře si můžeš na dno nasypat písek, cukr, sůl a ta ti ten knot přichytí na místě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11530
19.9.08 19:48

Moje prvotina, a knot je při troše fantazie takřka rovný :lol: :lol:
 http://rodina.cz/…k_2071_1.jpg

jo a když jsme dělali normální svíčky do skořápek z ořechů, tak jsme vosk taky rozehřívali v zavařovacích sklenicích :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1293
19.9.08 20:07

hmmm, tak to vypadá dobře!
tak vám díky za rady, administrátorky (já dočetla pohádku a spí se, takže to můžu rovnou vyzkoušet :wink:
Akorát řeším: do čeho nalít ten rozehřátý vosk?? kdysi mi kámoška říkala, že do kelímku od jogurtu, ale že prý to horko ho zdeformuje…
já to kdysi zkoušela do hrnečku, ale byl problém to dostat ven..... vypadalo to pak hnusně :roll:

No - mám já to ale problémy, že… :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11530
19.9.08 20:11

Vyložit ho alobalem by asi byla kravina co? Ještě mě napadá nalít trošku vosku do kelímku, objet s ním ty stěny, aby udělal takovou krustu a pak nalít ten zbytek - no ale možná taky uvažuju úplně blbě :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
19.9.08 20:12

Dělám je do těch sklenek na svíčky z IKEA a nevyklápím je - ale myslím, že když vosk nepřehřeješ, můžeš použít i ty jogurtovky. Hele, nebo je dej do misky se studenou vodou - budeš je muset asi přidržovat, ale kelímek to pak určitě vydrží. Nebo ty kelímky na zamražování…

L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
19.9.08 20:24

Já odlívám svíčky do ruliček od toaleťáku :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1293
19.9.08 20:39

ooo, super!
hele tak já jdu vyjíst zbytek toho Pribináka, co tam dcera nechala, a ani ten toaleťák teda neni k zahození :wink:
a pokud budu chtít tlustší, dam jogurtovku do misky se studenou vodou.

takže vám VŠEM děkuju že jste si na mě udělaly chvilku :wink:
Já hrozně ráda tvořim, ale většinou mi někdo musí říct, z čeho, protože na to můj mozek nějak nemá převody :lol: jsem málo vynalézavá, myslim.
a pak teda nahlásím, jak to dopadlo! dík!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1293
24.1.09 10:26

tak holky nakonec hlásím po sto letech ty svoje svíčky. (vzpomněla jsem si , že jsem ten výsledek nakonec nenahlásila :lol: )

Takže :
docela se to povedlo, při hoření to ba i drželo tvar a tálo to jen „uvnitř“ (z čehož jsem měla strach).
Roztavila jsem to ve vodní lázni v zavařovačce na kompoty (úplně jsem z ní pak ten parafín už nedostala, ale mám ji schovanou a příště ji použiju znova).
Na odlití jsem zkusila ten lipánek a pak taky takovou tu velkou roli od těch ubrousků na ruce (víte co myslím). Akorát na poprvý mi jaksi „ujel“ dole knot, protože jsem ho dle nějaké rady z časopisu přikápla jen voskem (který se tam pochopitelně roztavil, hned jak jsem tam nalila tu dávku horkého parafínu - podruhé jsem ten knot už přicvakla ke dnu toho lipánka připínáčkem - ale zespoda (kolečko od připínáčku bylo venku, a pak když to zatuhlo, už jsem ho jen vytáhla).
Dala jsem do toho hvězdičky koriandru, a DOBRÝ!
Hezky se to pak prosvítilo.

Příště zakoupím voňavý parafín, ať to i lahodí mému čenichu.
Takže díky za vaše rady!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1459
4.12.14 10:49

Nedělá někdo svíčky z včelího vosku? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
491
4.12.14 11:24

Jééé diskuze pro mě :)

Na výrobu svíček se taky chystám. Zbožňuji totiž voňavé svíčky, a ty co pravdu voní stojí šílenou pálku, tak si chci vyrábět své :)

Nemáte typ kolik vonného oleje nalejt do svíčky která je třeba ve velikosti té klasické ikea http://www.ikea.com/…ts/00236357/ ?
Všude píší, že stačí pár kapek, ale to se mi nějak nezdá :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
9.4.15 11:10

Asi po 4 h hoření se knot ohne a zhasne "utopí se"

Zkusil jsem vyrobit svíčky z různých zbytků vosku ze hřbitovních svíček. Použil jsem bavlněný knot 1×1,8mm, namočený ve vosku, dole fixovaný plíšky také ze zbytků svíček. Vosk roztanený v plechovce ve vodní lázni jsem nalil do prázdných nádobek od svíček (červené z plastu) o průměru 4,5 a výšce asi 5cm. nahoře byl knot fixován do středu drátem s očkem pro knot a ohnutým na vnějšek nádoby. Po ztuhnutí jsem svíčku zapálil, ale asi po 4 hod hoření, kdy se vosk po celé ploše kolem knotu roztavil, se knot ohnul až na vnitřní bok nádobky a zhasnul („utopil“se).
Moc prosím o radu co jsem udělal špatně, případně jaký jiný knot použít a jak tento problém odstranit. Předem děkuji za radu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
57
1.11.15 20:32

Ahoj také bych se chtěla vrhnout na výrobu svíček nechcete toto téma oživit??? :-) :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2486
10.10.16 16:40

Ahoj holky. Jelikož s manželem milujeme vonné svíčky, rozhodla jsem se zkusit podobnou vyrobit. Pátrám po netu co a jak se má a řekla jsem si že pro začátek chci vyrobit pár vonných parafínových svíček do sklenic. Mám ale dilema. Jaké sklenice jsou vhodné? v eshopech na výrobu svíček nabídku sklenic nemají…tudíž se koupí normálně sklenice např. na whisky? a jak je sehnat za rozumnou cenu aby mě svíčka nepřišla třeba na 200 :) děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat