Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, prosím, jak to je? Od 20.8. bych měla nastoupit na mateřskou, lístek od gynekologa jsem v práci dala. Přijde mi dopis, zda mi ji schválili nebo zamítli? Případně, kdy je den vyplácení? ![]()
Neprijde, přijdou ti rovnou penize nasledujici mesic a termin ma kazdy kraj jinak.
A jak tě zjistím, zda mám nárok? Dnes mi končí neschopenka, zítra už bych měla být na mateřské.
@PetraBoud píše:
A jak tě zjistím, zda mám nárok? Dnes mi končí neschopenka, zítra už bych měla být na mateřské.
Tak snad víš, jestli splňuješ podmínky (270 dnů pojištění v uplynulých 2 letech, zaměstnaná v době nástupu na PPM nebo v ochranné lhůtě).
@PetraBoud píše:
To máš vědět kolik jsi odpracovala. Popřípadě tvoje mzdová účetní.
@PetraBoud jestli splnujes podminky, tak narok mas. Musis mit za posledni 2 roky odvedeno 270 dni nemocenskeho pojištění a bud mit platnou pracovní smlouvu nebo byt v ochranne lhůtě.
Zaměstnaná jsem od poloviny srpna 2018, tak si nejsem jistá, od února jsem na pn.
@PetraBoud pokud ti dal běží smlouva, tak bud v klidu, narok mas.
U prvního dítěte jsem žádné potvrzení o mateřské nedostala, byla vyplacena od pardubické OSSZ. Ale u druhého dítěte mi dopis přišel, to už jsem spadala pod brněnskou OSSZ.
Zavolej si kdyžtak na příslušnou OSSZ, řeknou ti i po telefonu, jak to s tvou žádostí vypadá a jestli je vše v pořádku. Já jsem měla nastoupit včera, pro jistotu jsem si to ověřovala telefonicky, žádost sice podanou mám, ale (tak jako u druhého dítěte) zaměstnavatel nedodal vše, co měl ![]()
Me prisel dopis s informaci, jakou denni vysi davky budu mit. Jeste pred tim nez zacly chodit penize ![]()
Praha, cerven 2020, zadny dopis neprisel, info o vysi denni davky prislo ve zprave u prijemce u prvni prichozi davky.