Vyrušení z meditace

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
262
24.12.15 13:07

Vyrušení z meditace

Tak jsem tu zase.. Dneska jsem nevyspaná a bolí mě hlava, tak jsem si řekla, že po dlouhé době si zamedituji, asi za 10 minut mě při meditaci vyrušil manžel, začal na mě mluvit, začalo mi být horko a polil mě takový studený pot a mravenčení v celém těle, zkusila jsem se vrátit zpátky do klidu ale nešlo to, bušilo mi srdce jak o závod a ještě mě začala bolet hlava více, je to normální?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
262
24.12.15 14:03
@antoinnetka píše:
Ahojky, záleží jak hluboko do meditace chodíš… Já tam třeba nejdu nikdy když hrozí, že mne může někdo vyrušit. Asi by to chtělo, aby ses tam vrátila a uzavřela za sebou „všechny dveře“. Není zcela bezpečné, nechávat to otevřené

No zavřela jsem všechny čakry a vytáhla " kořínky " a to je všechno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
262
24.12.15 14:08
@antoinnetka píše:
Ahojky, záleží jak hluboko do meditace chodíš… Já tam třeba nejdu nikdy když hrozí, že mne může někdo vyrušit. Asi by to chtělo, aby ses tam vrátila a uzavřela za sebou „všechny dveře“. Není zcela bezpečné, nechávat to otevřené

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2299
24.12.15 14:45

@antoinnetka Zase když jsi opravdu hluboko, tak tě nikdo nevyruší i kdyby na tebe troubil :) Asi jsi spíše byla na povrchu a teď se ti to akorát zhoršilo, protože jsi to uzavřela, než jsem šla hlouběji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
743
24.12.15 23:04

Holky, můžu se zeptat, jak provádíte tu meditaci?
Snad se na mě zakladatelka nebude zlobit, když se zde vetřu s dotazem.

Děkuji. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2299
24.12.15 23:22

@antoinnetka Já vím, však jsem reagovala na tebe. Myslela jsem to jinak-vnimat a nechat se takto rozhodit je rozdíl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
262
25.12.15 22:06
@bambule45 píše:
Holky, můžu se zeptat, jak provádíte tu meditaci?
Snad se na mě zakladatelka nebude zlobit, když se zde vetřu s dotazem.Děkuji. :kytka:

Nezlobim, naopak jsem ráda :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
112
28.12.15 18:06
@janca0101 píše:

Zavírat čakry? Co je to za nesmysl? 8o :roll: Doporučuji těm co chtějí „pracovat“ s čakrami aby zahodili knížky našich západních yntelygentů a vyhledali si o čakrách překlady východních originál mistrů. Jen pro příklad česky vyšla Šiva samhita a Gheranda samhita, anglicky je volně na netu Sat chakra nirupana v překladu A. Avalona (John Woodroffe)… a ještě nějaké další.
Podle originál východních mistrů má člověk všechny čakry Zavřené a otevření jedné může trvat roky usilovné meditace. Pro příklad swami Raghavanand řekl že nikdo nedokáže otevřít všechny čakry během jednoho života.
Takže by mne docela zajímalo jak někdo může zavírat co není otevřené.
Při otevření čakry = skutečném otveření se mají u čloěvka projevit síly siddhi v ní ukryté. Z čehož plyne že pokud člověk nemá projevené ony siddhi, není čakra otevřená.
Ještě doporučuji Tajemství zlatého květu v překladu Richarda Willhelma. Čínaká taoistická alchymie. Ale tam se čakra Adžná nazývá „nebeské srdce“ a čakra Anahata „srdce z masa“. Je také volně na netu v pdf.

https://yachnayoga.wordpress.com/…ural-powers/

Pokud člověk nezíská siddhi, nemá čakru otevřenou.
Na východě jsou dvě rozdílné cesty. Cesta k ukončení existence (koloběhu životů) a rozplynutí v Nirváně (paramatmanu viz joga)a cesta k vylepšení existence. Jogin který chce ukončit koloběh životů musí pročistit čakry a probudit hadí sílu (Kundalini). Jogin který chce vylepšit existenci můsí otevřít čakru. Obvykle se snaží uklidnit asi tříměsíční mediatcí čakru Adžná a následně přenese mysl do čakry Anahata, nejlépe pomcoí sledování dechu a tam medituje dokud se čakra neotevře a neprojeví se síly - siddhi- v ní ukryté. Pod jinými termíny je tento postup naznačený v Tajemství zlatého květu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
262
28.12.15 22:51
@Karolina.k píše:
Zavírat čakry? Co je to za nesmysl? 8o :roll: Doporučuji těm co chtějí „pracovat“ s čakrami aby zahodili knížky našich západních yntelygentů a vyhledali si o čakrách překlady východních originál mistrů. Jen pro příklad česky vyšla Šiva samhita a Gheranda samhita, anglicky je volně na netu Sat chakra nirupana v překladu A. Avalona (John Woodroffe)… a ještě nějaké další.
Podle originál východních mistrů má člověk všechny čakry Zavřené a otevření jedné může trvat roky usilovné meditace. Pro příklad swami Raghavanand řekl že nikdo nedokáže otevřít všechny čakry během jednoho života.
Takže by mne docela zajímalo jak někdo může zavírat co není otevřené.
Při otevření čakry = skutečném otveření se mají u čloěvka projevit síly siddhi v ní ukryté. Z čehož plyne že pokud člověk nemá projevené ony siddhi, není čakra otevřená.
Ještě doporučuji Tajemství zlatého květu v překladu Richarda Willhelma. Čínaká taoistická alchymie. Ale tam se čakra Adžná nazývá „nebeské srdce“ a čakra Anahata „srdce z masa“. Je také volně na netu v pdf.

https://yachnayoga.wordpress.com/…ural-powers/

Pokud člověk nezíská siddhi, nemá čakru otevřenou.
Na východě jsou dvě rozdílné cesty. Cesta k ukončení existence (koloběhu životů) a rozplynutí v Nirváně (paramatmanu viz joga)a cesta k vylepšení existence. Jogin který chce ukončit koloběh životů musí pročistit čakry a probudit hadí sílu (Kundalini). Jogin který chce vylepšit existenci můsí otevřít čakru. Obvykle se snaží uklidnit asi tříměsíční mediatcí čakru Adžná a následně přenese mysl do čakry Anahata, nejlépe pomcoí sledování dechu a tam medituje dokud se čakra neotevře a neprojeví se síly - siddhi- v ní ukryté. Pod jinými termíny je tento postup naznačený v Tajemství zlatého květu.

Vaše energetická centra neboli čakry se během vašich duchovních cvičení přirozeně otevírají. Když však meditaci nebo přenos energie dokončíte, musíte je naopak uzavřít.
„Zavření“ neznamená zastavení nebo zablokování vašich čaker, je to spíše stav, kdy začínají opět normálně fungovat při každodenních činnostech

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
112
29.12.15 08:21

To je podle našich západních „chytrolínů“. Podle východních originálů - ti budou asi mít podle mého hloupého názoru o dané problematice o trochu větší znalosti - má běžný člověk všechny čakry zavřené. A otevření = skutečné otevření jedné může trvat mnoho let usilovné meditace na jednu čakru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
112
29.12.15 15:35

Na doplnění k čakrám, bohužel pouze v angličtině.
http://www.bhagavadgitausa.com/…Nirupana.pdf
Sat čakra nirupana, do angličtiny přeložil John Woodroffe. Je doplněne dodatky z Kalicharana.
A knížka z čínské provenience vyšla v překladu Richarda Willhelma. Čínká taoistická alchymie. Jen čakra Adžná je zde nazývaná nebeské srdce a čakra Anahata srdce z masa.
https://jlswbs.files.wordpress.com/…tazlakve.pdf
Něco z předmluvy českého překladatele, sice trochu materialisticky ale přesto výstižně podané.
„na rozdíl od evropských „jogínů“, pro něž jsou tyto orientální cviky pouhým sportem — dospívali téměř vždy ke kýženému centrálnímu zážitku, takže lze říci, že tu jde o dokonale osvědčenou metodu, jak čínská mentalita (která je, jak správně ukazuje C. G. Jung, až do nejnovější doby v některých základních směrech podstatně odlišná od mentality evropské) dosahuje určitých duchovních prožitků. Nejen že se člověk vymaní z pout vnějšího zmateného světa, ale různé sekty si kladou i mnohé jiné cíle a usilují o ně. Nejvyšším stupněm je úsilí dospět tímto vysvobozením buď buddhistické nirvány (nebo Joginského paramatmau) anebo, jako např. podle spisu, kterým se zabýváme, spojením duchovního principu v člověku s přidruženými psychickými silami získat možnost žít dále po smrti ne pouze jako vágní pokleslá stínová bytost, nýbrž jako vědomý duch. Mimo to a často spolu s tím působí směry, které se snaží takovouto meditací ovlivnit jisté vegetativně animální životní procesy (po evropsku bychom tu
mohli mluvit o funkci endokrinních žláz) posílením, omlazením a normalizováním životních pochodů, čímž se překoná i smrt, takže se připojí k procesu života jako jeho harmonické zakončení:
Duchovní princip (schopný dále samostatně žít jako duchovní tělo vytvořené vlastními silami) opustí pozemské tělo, a to pak zbude jako vyschlá slupka, asi jako kukla po vylíhlé cikádě.“

Takže rozdílné cíle joginů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat