Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Ahoj jsem tu u vas poprve poradite mi? Moji holcicce je pres 10 mesicu a ma uz 3 zuby: 2 dolni jednicky a kupodivu horni levou dvojku. Uz pres mesic ma zvetsene dasnicky u horni jednicek a prave dvojky, vypada, ze se chystaji ven kazdou chvili. Na horni jednicce na dasni se ji nejdrive udelal takovy hrbolek, vypadalo to jako vlnka na zoubku, ktery leze ven, ale vcera jsem zjistila, ze to je jen dasen a zvetsuje se to je to asi pul milimetrovy vyrustek. Melo to nektere z vasich deti? Je mi to divne. Zacala mi ted i skripat zuby, tak si rikam, jestli si to nejak nerozkousala do takove ho protahleho tvaru. Nemate s tim zkusenost? Diky
Ahoj,
to že jí rostou zoubky tak trošku „na přeskáčku“ to určitě nevadí. A hrbolek - nevím nedovedu si to představit jak vypadá. Jen mě napadlo zda to není jen dáseň nateklá před prořezáním zoubků, pokud se ti to opravdu nezdá tak zkus se objednat s holčičkou k zubařce. Stejnak na první prohlídku už je tak akorát čas. ![]()
Ahoj maminky,
oživuji tuto diskuzi, nechci zakládat novou se stejným tématem…
stalo se mi něco podobného… Mému 9-ti měsíčnímu chlapečkovi se už téměř dva měsíce prořezávají horní jedničky, a dnes se z pravé horní, už opravdu hodně nateklé dásničky prořízl několika milimetrový výrůstek, který vypadá velikostí jako zoubek, ale je to měkká dásnička. Není od nikud odchlíplá, prostě to vypadá, jako by vyrostla místo zoubku, nebo před ním…je maličko krvavá… ![]()
Mohli byste poradit … vypadá to zvláštně, nevím co s tím…
Zdravim maminky a chci se zeptat jak to s tim vyrustkem dopadlo. Nas prcek ma pul roku, jeden spodni zoubek je venku, druhy lezl- aspon to tak opravdu vypadalo a dnes najednou vylezl jen nejaky vyrustek, jakoby ovalny kousicek dasne a trosicku krve. Vypada to fakt divne, mam to resit? Jak to dopadpo u vas? Diky
Ahoj Oli ![]()
u nás to, tuším ještě ten den zmizelo, nevím jestli to Tobík ukousl nebo co se stalo každopádně začal trochu krvácet a bylo po výrůstku…
Konzultovala jsem to se zubařkou, prý se to stává - zoubek před sebou tlačí dáseň, o to déle se prořezává a bohužel to i více bolí. Může to těsně před proříznutím i zmodrat - modřina. A bohužel pravděpodobnost, že se to bude opakovat i u ostatních zoubků je velká. Tobíkovi se takhle prořezává celé horní patro
ale s každým zoubkem je to lepší ![]()
Tak držíme palce ![]()