Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Ahoj všichni, mám problém se zubem
. Asi před měsícem mě začala bolett šestka vpravo dole. Po týdnu jsem se překonala a šla k zubařce, ta mi zub umrtvila, vyvrtala (měla jsem tam starou blombu)a dala blombu novou. Další 4 dny mě zub bolel vesele dál, pak to docela přešlo, ale zub je hrozně citlivý, zejména na studené. Stačí když se napiju čaje o pokojové teplotě a zub zase zabolí. Kousání jídla jakž tak jde, ale není to ono a nesmí to být moc horké ani studené. Takže jím radši jen na druhé straně. Nevíte někdo co s tím zubem je a jestli to časem přejde samo? Šla bych k zubařce, ale šíleně se bojím
. Už minule jsem tam málem zkolabovala, kdybych neseděla v křesle, tak bych sebou sekla. Měla jsem tmu před očima, sestra otvírala okno a zubařka mi něco říkala, ale jak mi bylo zle, tak vůbec nevím co. No a teď je strach ještě větší …
Myslim,ze by to mohlo prejit,mela jsem neco podobnyho,kdyz mi zubarka udelala korunku,nejdriv jsem na tom zubu nemohla kousat nic,jak to bolelo,studeny studilo atd,postupne to preslo a dnes o tom ani nevim,takze snad to bude u tebe stejny..
Může být nějak špatně udělaná plomba, ale i kdyby to bylo OK, může to být citlivé dlouho. Jinak zkuste zubní pastu Elmex - zelenou, mně pomohla na citlivé krčky i zuby úplně 100%
Tak já mám přesně to samý, jen jinej zub. Mám to vyvrtaný zhruba týden a přesně ještě pár dní po vyvrtání a zaplombování to bolelo dál a teď to bolí, když na to přijde studené, případně horké. Neřeším to, protože to samé už se mi stalo asi před čtyřmi roky, to jsem po nějaké době šla k zubařce znovu a ta mi řekla, že se to stává, že teď ten zub může být přecitlivělý, ale mě to bolelo fakt hodně, takže mě nakonec poslala na rentgen, ale opravdu tam žádný kaz už nebyl, jakž takž to pak přešlo až asi po půl roce, ale i teď se mi občas stane, že zabolí, když piju něco hodně studeného nebo horkého. Takže teď s tím dalším zubem už radši předem počítám, že to bude zase to samé a že mi už zůstane citlivý… ![]()
Já tohle měla na jaře, dost mně překvapuje, že ti to hned uzavřela, mně to vyvrtal, taky stará plomba a dal mi tam na 14 dní takovou hojivou vložku a teprve pak mi tam dal novou plombu a citlivý to moc dlouho nebylo, jinak mně na precitlivělý zuby zabral sensodin.Taky je možný, jestli se tím kazem nerozdráždil nerv, to se pak dost dlouho sklidňuje.
Markéta
no překonat strach a jít tam znovu - začátkem listopadu mi vrtal zub, dával plombu a od té doby jsem pravidelný návštěvník(po 15ti letech jsem překonala strach a vlezla na zubní)-dr totiž opoměl vyčistit kanálky a udělal se mi tam zánět. taky jsem myslela,že to přejde, leč nepřešlo. dodneška jezdím každých 14dní na vyndání té léčivé vložky, vyčištění kanálku a zase zadělání vložkou. 12. 3. mě čeká rentgen a podle něj mi to snad konečně definitivně uzavře
![]()
Citlivost zubu muze mit vice duvodu.Ja sama navsteviji velice casto webovou str. www.checkdent.com ,kde se zabyvaji problemy se zuby.Je tam i ke vsemu video k prohlidnuti,muzu psat dotaz primo na doktora E-mailel.Tyhle sluzby jsou kupodivu bezplatne,ale hlavne se dovim o problematice a leceni vsechno.Muhu vsem jen vrele doporucit,jen tu konecnou „tecku“-navsteva zubare-me neusetrila.Dnes mam vse za sebou,diky bohu a mohu se na svet opet usmivat.Zdavim vsechny
R.