Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
jojo, to je něco jako bradavice. Vypalovali mi to. Vydrž, už to neuchvátáš.
Já teda ke své doktorce chodím v akutních případech bez objednání. Zkus si zaplatit prohlídku někde jinde, at se uklidníš, určo jde jen o ty bradavicky
Holky a jak to vypadá? moje kamarádyk má prý něco na rodidlech
a říkala,že ji to nebolí, nesvědí a má jen jedno ,ale říkala,že to je jak znaménko,takovéto natahovací,jak je jen kůže víte co tím myslím
Taky je z toho nešťastná, dá se to odstranit? třeba laserem?
Nebo jak vypadá ten výrostek?je to nebezpečné?
Anonymní píše:
Objevily se mi výrůstky přímo na sliznici v pochvě. V hloubce i skoro na povrchu u stydkých pysků. Nesvědí, nebolí. Mají úplně normální barvu jako ta sliznice. Docela mě vyděsily, volala jsem na gyndu, tam jim to řekla, ale objednali mě až na konec ledna. Do tý doby asi zešílím. Měla jste některá něco podobnýho?Dík
Jo tak to jsem měla po porodu, špatně se mi zhojila jizva po vnitřním šití. Jmenovalo se to caro luxurians, bolelo to při mechanickém dráždění, způsobovalo výtoky. Napřed mi to urvali peánem a protože se to udělalo zase, tak jsem byla na kraťounkém zákroku v narkoze a od tý doby mám pokoj.
To, co jsem měla já, údajně není nebezpečné, ale blbý bylo, že mi to při podráždění bolelo a krvácelo a hlavně ty nezničitelný výtoky byly na bednu. A zákaz pohl. styku, samozřejmě…
Jo a dr. říkal, že to je docela normální a běžný. LAe od nikoho jinýho jsem nikdy neslyšela, že by něco takovýho měl, tak nevim…
Holky mám dotaz.. zhruba před 14 dny jsem objevila na velkém stydkém pysku takový výrůstek, vypadal jako když znaménko, ale takové to vystouplé a dlouhé… no a teď mi to v sobotu odpadlo, ani nevím jak… mám strach aby to nebyly ty bradavičky či co to je a to prý je nebezpečné pro mimčo po porodu.. máte někdo zkušenosti?
Omlouvám se, že jsem dotaz napsala tady.. nevšimla sem si, že je to v batoleti, takové téma úplně mimo mísu ![]()
Při „samovyšetření“ k vůli svědění a zarudlé pokožce na pohlaví, hrázi až ke konečníku jsem si objevila nějaké výrůstky za poševních vchodem, jakoby dole a po stranách..Masité hrbolky, nebo jak to nazvat
Zároveň mám zarudlou kůži na genitáliích, přes hráz až ke konečníku. Nemám výtok, ale svědilo to - ta kůže.
Myslela jsem si totiž, že jsem opruzená a že se mi před menstruací změnila mikroflora v pochvě, ale po menstruaci se potíže objevily znovu, tak jsem objevila toto
Jsem moc nešťastná a mám strach.
Může to být příčina pouze banálního zánětu?
Poslední 3 menstruace jsem měla pravidelné, délka normální, nebolestivé, nic neobvyklého.
Partnera mám 5 let stejného, porodila jsem za tu dobu 2 děti(jedno před třičtvrtě rokem), on žádné potíže nemá. Vygooglovala jsem totiž genitální bradavice, herpetickou infekci pochvy a kolydomata nebo jak se to jmenuje. Ale toto je spojeno se střídáním sexuálních partnerů, není pravděpodobné, že bych měla pohlavně přenosnou nemoc. Nemám teplotu ani žádné jiné neobvyklé příznaky.
Před necelými 4 měsíci jsem byla na gyndě, nic neobvyklého, jen cysta, která nedělá žádné problémy, nevím, jestli tam ještě je..Jsem objednaná na půlku března na prohlídku..Mám jít dřív k vůli tomu?
Na zevní genitálie jsem si dala Sudocrem - antiseptický krém a jednou denně Imazol krém pastu, svědění výrazně ustoupilo(od včerejška, kdy jsem po MS zjistila, že to asi nebude opruzením).
Před poslední MS, která právě skončila, jsem měla pohlavní styk, naprosto bez problémů, bez bolestí..Teď taky nemám bolesti, když si dám do pochvy 2 nebo 3 prsty, věřím, že i teď by byl bez problémů.
Asi hned v pondělí budu volat na gyndu, nevím, jestli mě vezmou, mají tam docela natřískáno a pro akutní případy málo prostoru..Co to může být? Mám docela strach
Může to být jen banální gynekologický zánět - podle toho svědění a zarudlé pokožky? Pohlavně přenosná nemoc je málo pravděpodobná.
Mám třičtvrtě roku po porodu, kojím..POužívala jsem kondomy s příchutí, nemůže to mít souvislost?
To svědění se mi objevilo asi před 14 dny, pár dní před nástupem MS, která trvala týden, během MS byl klid a po ní se svědění znovu objevilo, tak jsem se tam pořádně podívala ![]()
Souhlasim s predeslym prispevkem-nesnasenlivost kondomu s „prichuti“. Taky jsem po nich mela problemy-svedeni a paleni. S vyrustkama neporadim ![]()
Prosím, prosím, jak jsi dopadla? Něco podobného se mi objevilo také
Jsem 10 měsíců po porodu. Dnes po sexu jsem si v pochvě prstem nahmatala na jedné straně masitý hrbolek s výrlstkem (nevím, zda může jít o šití, kterého jsem si předtím nevšimla), ale jsem teda vyděšená. Také stále kojím… Jen tedy já u toho mám zřejmě nějaký zánět ![]()
Oživuji diskuzi, nemáte s tímto ženy někdo podobnou zkušenost? ![]()
Dobrý den. Je mi 13 a asi od 11 let mam venku na pochve takovy polstarek vycnelek jde natahovat a necitim ho ale bojim se co to je poradite nekdo je to normalni??? ![]()
Objevily se mi výrůstky přímo na sliznici v pochvě. V hloubce i skoro na povrchu u stydkých pysků. Nesvědí, nebolí. Mají úplně normální barvu jako ta sliznice. Docela mě vyděsily, volala jsem na gyndu, tam jim to řekla, ale objednali mě až na konec ledna. Do tý doby asi zešílím. Měla jste některá něco podobnýho?Dík