Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, pročítala jsem diskuse, ale ohledně sondáže a dilatace děložního hrdla jsem zde moc nenašla, proto zakládám novou diskusi. Chci se zeptat, zda některá z Vás nemá zkušenosti. V pátek mi dělali sondáž a dilataci děložního hrdla. Na konci října jsem podsoupila revizi dělohy (potrat)a bohužel jsem nedostala po 6 týdnech menstruaci. Na kontrole u své gynekoložky mi zjistila sraženinu v dutině, prý jsem menstruovala, ale krev zůstávala vevnitř. Měla jsem slepené děložní hrdlo, prý se to po revizi občas stává. Budu ráda za každou odpověď.
Mně dělal týden po revizi na kontrole dilataci - uzavřelo se to a neodtékalo. Ale nevím, co k tomu potřebuješ vědět a jestli to bylo teda to samé, co dělali tobě? U mě vzal vatičku, jak když do ucha, pošťoural se tam a postupně všecko odteklo. Plus jsem dostala ještě injekci na zavinutí dělohy nebo co. Pak mě po zbytek dne pobolíval ten čípek, večer (po koncertě, kde jsem si 2 hodiny ve stoje podupávala
) odešel velký kus sraženiny a pak to dokrvácelo. Za týden už bylo všecko pryč, děloha zavinutá a za asi 4,5 týdne od revize jsem normálně dostala menstruaci ![]()
Dík za odpověď. Původně mi to měli dělat pod narkózou, ale primář rozhodl, že to zkusí bez ní. Je to něco podobného, ale vatičkou mi to nedělali, měli normálně nástroje. Bolelo to jako čert.
Podle tvé odpovědi, ty jsi normálně fungovala. Já musím ležet a být v klidu, dostala jsem antibiotika a nesmím hlavně prostydnout.
Zeptám se, podařilo se Ti hned otěhotnět po revizi nebo se snažíte.
Aha, aha, tak to bylo asi něco ještě trošku jiného…
Mě to nebolelo, jak tam rýpal, i když se ptal, jestli se to dá vydržet, necítila jsem nic. Až pak při pohybu a hlavně při dlouhém stání ![]()
Byla jsem na revizi 3.11., zatím jsem po první MS, chceme se snažit po druhé, tak ještě nevím, ale doufám, že se podaří. Hodně čtu, že to pak šlo v pohodě a dobře to dopadlo, tak snad
Držím palce i tobě ![]()
Ahoj,
taky doufám, že se vše srovná, nic jiného nám ani nezbývá že? Žena vydrží hodně, potvrdila mi to i sestřička v nemocnici.
Držím taky palečky ať Vám to brzy vyjde. Koukám na profil a ty už máš dítě? My jsme se snažili 18 měsíců, když se nám zadařilo. Bylo to velké překvapení, že to vyšlo. Ale pak bohužel …
Jsme oba zdraví, já tedy máž až teď po potratu problémy. Byli jsme rozhodnuti, že přiští rok zkusíme umělé oplodění, roky přibývají a já jsem chtěla 1. dítě okolo 30. Na konci října jsem měla podstoupit laparoskopii a týden předtím, jsme se dozvěděli, že jsem těhotná. Do toho jsem byla ještě měsíc v lázních a ty určitě také pomohly, bylo tam moc fajn.
Zdravím a budu se těšit na další zprávu od Tebe. Iva
Jj, už jednoho ďáblíka mám, povedl se po půl roce a těhotenství naprosto bez problémů. Teď se nám zadailo náhodou - „nechtě“
A dopadlo to takto ![]()
Třeba vám to půjde teďka po revizi samo, hodně to čtu.
Taky doufám, že nám to hned půjde.
Závidím, že máš doma malého rošťáka, člověk tak nějak na to tolika nemyslí. My jsme si letos pořídili pejska, je to mazlík, i když je venku. Musím říct, že ten mi teď pomáhá. Je to štěně a hodně se mazlí.
Jinak přeji hezké svátky a malému bohatého Ježíška. ![]()
Jj, díky němu je to všecko o dost lehčí, je to zlatíčko… Ale určitě budeš mít to svoje taky brzo doma ![]()
Jakého máte psíka?
Ahoj,
taky doufám, že se nám zadaří. Dnes jsem byla na kontrole a už to vypadá lépe, tak mám radost.
Snažit se můžem tak za 2 měsíce.
Máme hnědého labradora, pošlu Ti foto. Je to můj miláček.
Ahoj
@Ivana10 Ahojky, zkusim stesti, ackoliv uz je to dlouha doba, co jsi pokladala tento dotaz. Po konizaci mi zjistili, ze mam srostle delozni hrdlo a bude potreba narkoza a diletace. Mohu se zeptat jak to u tebe nakonec vse bylo? Moc dekuji!! ![]()