Vysadit sama antidepresiva??

Anonymní
4.4.22 13:42

Vysadit sama antidepresiva??

Prosím o radu…
Jsem na antidepresivech už 8 let že začátku jsem brala jen cipralex ale postupně se prášky museli zvyšovat jelikož když se něco zlého událo tak jsem se z toho sesypala a musela dostat další prášky… Nyní beru ráno 2× 75mg Venlafaxin a 1× 10mg Cipralex
Večer zase 2× 75mg Venlafaxin a 1× 10mg cipralex + Olpinat 5 mg
Celou dobu jsem byla léčena na úzkosti nyní přidal právě ještě jednou tolik ty Venlafaxiny proto beru 2× ráno a 2× večer a předtím jsem brala jen po jednom protože jsem teď měla deprese tak to nezvýšil a + ten Olpinat…
No a já šíleně přibírám na váze jsem z toho nešťastná takže to chci zkusit pomalu sama vysazovat jelikož doktor mi to nedovolí… Ale já už takhle nechci být chci to zkusit pomaličku ten Venlafaxin a kdyby se to zhoršilo tak samozřejmě bych to nasadila zpět co si o tom myslíte??

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4155
4.4.22 13:45

Léky rozhodně sama nevysazuj, to je hloupost. Pokud ti na lécích něco nevyhovuje, prober to s lékařem, řekni mu, že přibíráš na váze. Jak ti ta kombinace léků vyhovuje ohledně psychiky, když odhlédneš od toho přibírání? Je to lepší?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Stará známá
4.4.22 13:51

Nevysazovat sama, pouze s dohledem lekare nebo poradit se s lekarem o pripadne zmene leku.

• Citovat
  • Upravit
53190
4.4.22 13:52

Rozhodně nevysazuj. Všechno konzultovat s lékařem, který ti léky píše. Klidně mu i řekni o tom přibírání a že tě to trápí, třeba najdete řešení. Ale pořád je lepší být tlustá, než v depresích nebo v léčebně (ber s nadsázkou, ale fakt si nezahrávej).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19983
4.4.22 14:04

Určitě ne sama

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
137
4.4.22 14:06

Proboha ne!!! Léky sama nevysazuj. Prober to s doktorem!!! VĚŘ MI, i já si hrála na doktorku, ze dne na den vysadila léky a po necelém tydnu šíleně stavy, měla jsem nervy, rozbíjela věci, až jsem se nakonec zhroutila. Nějaké otázky? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
154
4.4.22 14:41
@Anonymní píše:
Prosím o radu…
Jsem na antidepresivech už 8 let že začátku jsem brala jen cipralex ale postupně se prášky museli zvyšovat jelikož když se něco zlého událo tak jsem se z toho sesypala a musela dostat další prášky… Nyní beru ráno 2× 75mg Venlafaxin a 1× 10mg Cipralex
Večer zase 2× 75mg Venlafaxin a 1× 10mg cipralex + Olpinat 5 mg
Celou dobu jsem byla léčena na úzkosti nyní přidal právě ještě jednou tolik ty Venlafaxiny proto beru 2× ráno a 2× večer a předtím jsem brala jen po jednom protože jsem teď měla deprese tak to nezvýšil a + ten Olpinat…
No a já šíleně přibírám na váze jsem z toho nešťastná takže to chci zkusit pomalu sama vysazovat jelikož doktor mi to nedovolí… Ale já už takhle nechci být chci to zkusit pomaličku ten Venlafaxin a kdyby se to zhoršilo tak samozřejmě bych to nasadila zpět co si o tom myslíte??

Rozhodně to sama nedělej a nevysazuj! Nevíš co ti to může udělat. Ty léky máš dost silný takže v žádným případě to bez nej nedělej. Pokud ti doktor nesedí, tak zkus najít jiného. Nicméně doktor asi ví proč zatím nevysazovat. Chápu, že tě pribirani na váze trápí, ale určitě sama víš, že mnohem lepší je být tlustá a psychicky v pořádku než naopak! Držím To palce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10981
4.4.22 14:42

A ty víš, z kterého leku přibývas?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.4.22 14:44

Můžeš si vybrat… buď budeš silnější, ale normální, nebo hubený magor. Nic nevysazuj

• Citovat
  • Upravit
377
4.4.22 14:59

Ani náhodou! Já měla teda jen Trittico na spaní a Cipralex na den a když jsem si třeba zapomněla prášky vzít sebou někde na delší pobyt, tak to bylo fakt maso.
Jen si říkám, proč máš Cipralex i na noc, mně říkala právě doktorka, že je nakopávací a musela jsem brát jen to Trittico, protože jsem nemohla usnout.
Nikde ale nevidím nic o psychoterapii, kterou by se měla léčba medikamenty doplňovat.
Zkus zvážit, jestli by ti aspoň částečně nepomohla, chce to ale velkou trpělivost a nevzdávat ji hned na začátku.
Držím palce, ať je Ti lépe :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
201
4.4.22 15:59

Rozhodně se poradit s lekarem. Pokud k nemu nemas duveru, změnit ho. Doporucuji na FB skupinu,,Cesta ven z uzkosti a paniky''. Zhlednout videa. Snad to neni reklama. Drzim palecky. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.4.22 16:32

@Murka
Je mi skvěle ale začínám mít depky z té váhy… Měla jsem 58 kg je to 3 týdny co je zvýšil a mám 63 kg

• Citovat
  • Upravit
Ou
24138
4.4.22 19:42

Ne - nevysazuj sama antidepresiva, když se ti zjevně zhoršuje psychický stav, natož v kydž se ti zhoršuje tak, že bylo potřeba laborovat s léky v posledních týdnech

Řeš to s psychiatrem a psychoterapeutem - jsi v psychoterapii?

A zvaž stacionář na pár týdný, aby se ti to srovnalo a šlo léky snižovat kontrolovaně.

A za 3 týdny si nepřibrala 5 kg tuku, to je fyzikálně prakticky nemožné, ale spíš zadržuješ vodu. Zkus omezit solení a příliš slané potraviny a pořádně pij - už rostou kopřivy, tak si vař každý den cca 1 l čaje z mladých kopřiv a průběžě ho během dne vypij, klidně to oslaď a přidej třeba trošku citronu, pokud by ti nechutnaly samotné kopřivy. Ideálně k domu přidej delší procházku, při které ty kopřivy budeš sbírat.
Pomůže ti to srovnat zadržování té vody.

Jeslti bereš takhle dlouho, tak by si měla mít nárok na lázeňskou péči pro úzkostně-depresivní poruchy. Poptej se svého lékaře a když to klapne, jeď do Priessnutzu. Kromě velmu slušného terapeutického režimu tam budeš mít i individuální režim za cílem zrehabilitovat případné svalové dysbalance a zlepšit si kondičku. To je fajn jak na psychiku, tak na tvar a držení postavy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
4.4.22 19:45

A ten olpinat má v nežádoucích účincích právě ono zadržování vody. POkud ti nesedí - tipuju že ho máš na spaní, tak volej svému ošetřujícímu lékaři/ce a zvažte společně nějakou změnu.

Ale prostě nevysazuj léky sama - povede to jen k tomu, že se ti duševní stav úplně rozhodí a bude daleko složitější to srovnat zase zpět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2689
4.4.22 19:53
@Anonymní píše:
@Murka
Je mi skvěle ale začínám mít depky z té váhy… Měla jsem 58 kg je to 3 týdny co je zvýšil a mám 63 kg

A proč ti je tedy navyšoval, když se cítíš skvěle?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová