Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Hlavně ne sama, nejhorší je rozhozenej pacient, kterej se bojí přiznat doktorovi, že léky nebere pořádně. Když ty léky fakt nechceš, zajdi za ním a řekni, že to brát nebudeš, ať to ví a nezkouší ti je ještě nějak třeba ještě navyšovat, kdyby ses zhoršila. začarovaný kruh lží.
nebo si v nejhorším vymysli, že na ně máš alergii, ale aï to je blbé, protože ti je už v budoucnu kvůli tomu nenapíše a přitom mohou být skvělé.
ale prober s ním své důvody, on na to nějak zareaguje. antidepresiv je sice hodně, ale ne nekonečně.
@Anonymní píše:
Prosím o radu…
Jsem na antidepresivech už 8 let že začátku jsem brala jen cipralex ale postupně se prášky museli zvyšovat jelikož když se něco zlého událo tak jsem se z toho sesypala a musela dostat další prášky… Nyní beru ráno 2× 75mg Venlafaxin a 1× 10mg Cipralex
Večer zase 2× 75mg Venlafaxin a 1× 10mg cipralex + Olpinat 5 mg
Celou dobu jsem byla léčena na úzkosti nyní přidal právě ještě jednou tolik ty Venlafaxiny proto beru 2× ráno a 2× večer a předtím jsem brala jen po jednom protože jsem teď měla deprese tak to nezvýšil a + ten Olpinat…
No a já šíleně přibírám na váze jsem z toho nešťastná takže to chci zkusit pomalu sama vysazovat jelikož doktor mi to nedovolí… Ale já už takhle nechci být chci to zkusit pomaličku ten Venlafaxin a kdyby se to zhoršilo tak samozřejmě bych to nasadila zpět co si o tom myslíte??
Ahoj, určitě sama nic nevysazuj, jen po poradě s lékařem… Jinak má zkušenost je taková, že na Venlafaxinu i Cipralexu jsem spíše hubla, za to po Olpinatu jsem přibrala 5 kg za 14 dní. Tak jsem ho pak (ale samozřejmě po dohodě s psychiatričkou) vyměnila. Jinak když jsem kdysi dávno vysadila léky sama od sebe, tak jsem za 4 dny skončila v nemocnici, takže opravdu vše konzultovat s Dr. Držím palce.