Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše: Více
To ti, má říci ten, kdo ti ho předepsal.
Bereš už ho nějakou dobu a pociťuješ zlepšení a v okamžiku, kdy ti tady někdo napíše, mám zkušenosti vysadit za týden, tak to uděláš?
Zahodis půl rok za radu a zkušenost na diskusním fóru?
Jakékoli nežádoucí účinky jsou u každého jiné.
To je tak strašně ošemetné a určitě to víš.
Nejčastější ten, kdo lék předepsal, má informace, které ty potřebuješ.
Samozřejmě každý strůjcem svého štěstí…
A vyřešila jsi v mezičase problém, kvůli kterému AD bereš? Pokud ne, tak až AD vysadis, vrátíš se tam, kde jsi byla.
Já třeba AD brala 1,5 roku a vysazovala jsem pod vedením psychiatricky rok poté, co jsem byla v pohodě, kdy bylo jasne, ze se mi podařilo implementovat strategie, které mi umožnily zbavovat se stresu a cítit se dobře.
Léčila jsem se s panickou poruchou.
Domluv se s lékařem, který ti to předepsal, já šla nějak postupně, snižováním dávek, tu dobu si už úplně nepamatuji, ale určitě několik měsíců…brala jsem asi rok a půl. Vedlejší účinky žádné. Ale jak píše Anonym přede mnou - odstranila jsem že života dost faktorů, které mě na ty AD dostaly.
Vysazuj až po poradě se svým lékařem. Ale hodně záleží na diagnose pro kterou se léčíš. Ale obecně se většinou doporučuje delší doba než 6 měsíců užívání. U úzkostných poruch cca rok a půl až dva u depresí lze dle stavu zkusit i dříve. Oboje od remise, tedy ne od začátku užívání, ale od doby kdy začne být dobře. Taky záleží jestli byla antidepresiva nasazena poprvé, nebo jde o opakovanou léčbu.
Dobrý den, uvažuji nad vysazením AD Cipralex 10 mg, beru je 6 měsíců, můj stav se celkem o dost zlepšil. Má někdo zkušenosti jak dlouho se vysazuje a jak? Měli jste nějaké špatně stavy u toho vysazování? Děkuji