Vysazení Cipralex

Anonymní
15.1.25 18:46

Vysazení Cipralex

Dobrý den, uvažuji nad vysazením AD Cipralex 10 mg, beru je 6 měsíců, můj stav se celkem o dost zlepšil. Má někdo zkušenosti jak dlouho se vysazuje a jak? Měli jste nějaké špatně stavy u toho vysazování? Děkuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11051
15.1.25 19:04
@Anonymní píše: Více

To ti, má říci ten, kdo ti ho předepsal.
Bereš už ho nějakou dobu a pociťuješ zlepšení a v okamžiku, kdy ti tady někdo napíše, mám zkušenosti vysadit za týden, tak to uděláš?
Zahodis půl rok za radu a zkušenost na diskusním fóru?
Jakékoli nežádoucí účinky jsou u každého jiné.
To je tak strašně ošemetné a určitě to víš.
Nejčastější ten, kdo lék předepsal, má informace, které ty potřebuješ.
Samozřejmě každý strůjcem svého štěstí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.1.25 19:29

A vyřešila jsi v mezičase problém, kvůli kterému AD bereš? Pokud ne, tak až AD vysadis, vrátíš se tam, kde jsi byla.
Já třeba AD brala 1,5 roku a vysazovala jsem pod vedením psychiatricky rok poté, co jsem byla v pohodě, kdy bylo jasne, ze se mi podařilo implementovat strategie, které mi umožnily zbavovat se stresu a cítit se dobře.
Léčila jsem se s panickou poruchou.

• Citovat
  • Upravit
3072
15.1.25 19:39

Domluv se s lékařem, který ti to předepsal, já šla nějak postupně, snižováním dávek, tu dobu si už úplně nepamatuji, ale určitě několik měsíců…brala jsem asi rok a půl. Vedlejší účinky žádné. Ale jak píše Anonym přede mnou - odstranila jsem že života dost faktorů, které mě na ty AD dostaly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7978
15.1.25 21:07

Vysazuj až po poradě se svým lékařem. Ale hodně záleží na diagnose pro kterou se léčíš. Ale obecně se většinou doporučuje delší doba než 6 měsíců užívání. U úzkostných poruch cca rok a půl až dva u depresí lze dle stavu zkusit i dříve. Oboje od remise, tedy ne od začátku užívání, ale od doby kdy začne být dobře. Taky záleží jestli byla antidepresiva nasazena poprvé, nebo jde o opakovanou léčbu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Hra JAUVAJS!

• (3.8) + 10 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová