Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý den
napište mi sem prosím Vás někdo znalý kolik % z hrubé/čisté mzdy je nyní OČR.
Moc děkuji.
60 % jako vždycky. Těch mimořádných 80 % bylo jenom během uzavření škol kvůli koronavirusu ![]()
@Cenarius píše:
60% z denniho vymerovaciho zakladu.
Ano, tohle je spravna odpověď. Jinak to je u vyssich platu sakra mene jak 60%
Jeste dost zavisi, jak se to sejde. Byla jsem na ocr od ct do ut vcetne, navic po dovolene, a brala jsem stejne, jako obvykle.
@j.a.n.i1 píše:
Ano, tohle je spravna odpověď. Jinak to je u vyssich platu sakra mene jak 60%
Este by som to upravila: z redukovaneho DVZ
@sandrusa Tak jasně, nicméně já už beru za DVZ ten redukovaný, protože on je na tom výpisu od OSSZ označený jen jako DVZ, nicméně striktně vzato máš pravdu ![]()
@j.a.n.i1 on sa tusim este inak pocita pre ppm, inak pre pn/ocr, inak pre rp. Na vyplatnici je iny. Takze celkom chaos.
@sandrusa Ano, přesně tak, počítá se pokaždé jinak, takže ho spousta zaměstnavatelů na výplatnici ani neuvádí.
A je to kalendářní den. Tak například za týden doma vyplaceno jako za 9 dní a z těch 60 procent, záleží, co jak přesně zkoumas ![]()
@Bubla Bůčková No, nic nemusím zkoumat, abych věděla, že 60% to není ani omylem u nikoho, nejvíce cca 54% průměrné hrubé mzdy. A tedy většinou nikdo nedostane za týden zaplaceno 9 dnů, neb to by musel vždy být na OČR od soboty, což nebývá zrovna běžné.
@j.a.n.i1 já to myslela na zakladatelku, ptá se dnes v pátek, to má ideální ![]()
@j.a.n.i1 píše:
@sandrusa Ano, přesně tak, počítá se pokaždé jinak, takže ho spousta zaměstnavatelů na výplatnici ani neuvádí.
Tak oni ho snad socialke poskytuju ako ten zaklad, nie? A potom to socialka prezenie tymi redukcnymi hranicami, vypocita dane percenta a dospeje k vysledku.
@sandrusa Ne, oni ossz poskytuji hrube platy a vyloucene doby, cele to pocita ossz.