Výška sliznice a Estrofem

9868
29.3.08 22:59

Výška sliznice a Estrofem

HA jsem brala asi 10 let, vy:,–(ila jsem ji před 7 měsíci, po druhé menstruaci mi byl nasazen Duphaston (z důvodu luteální insuficience)…
Ale nějak jsem neotěhotňovala, ovulační testy mi nebyly doporučeny jako spolehlivé, přesto jsem je jeden cyklus zkoušela (s mikroskopickým úspěchem, takže vlastně nevím)..
Mimo jiné jsem začala chodit před 1,5 měsícem každý týden na akupunkturu, cvičím (občas) podle Mojžíšové, na rhb mi 2× reponovali luxovanou kostrč a dobírám už druhé lahvičky s extraktem z pupenů měsíčku a z maliníku…
A v pátek jsem byla na gyndě a na UZ - 21.den cyklu sliznice pouhé 4 mm.. :(
Od vysazení HA strašně slabě krvácím…
Mé tělo se ještě nedalo do kupy z tý HA asi.. :(
Lékařka mi předepsala Estrofem 1.-26.den v kombinaci s Utrogestanem 16.-25.den… ..Ale hledám teď o Estrofemu různé info (má mi „nabudit“ růst sliznice) a vcelku mě spíš vyděsil…
Nemáte někdo zkušenosti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3
7.4.08 17:02

estrofem

ahojky, já estrofem brala před KETem (transfer rozmražených embryí - tzn. v rámci IVF) a velice mi pomohl. Sliznici jsem mívala kolem 3 mm, po Estrofemu (brala jsem 1-1-1, žádné jiné hormony jsem nebrala) byla 14. DC 8,5 mm :).
Ještě lepší zkušenost mám ale s náplastmi - jmenují se ESTRADERM - lepí se na bříško, hýždě či stehna, mění každé 3 dny. A po nich (2 náplasti na každé tři dny) byla 12. DC sliznice 8,5 mm :-).
Příbalového letáku se neděs :).
A utrogestan na druhou fázi cyklu je také fajn - pokud máš problémy s menstruací, tak mě skvěle srovnal cyklus (brala jsem ho 10 dní od 17. DC jednu kapsli).
Důležité je ještě zjistit, zda u Tebe dochází k ovulce.
Přeji hodně štěstíčka při snažení :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9868
7.4.08 20:01

Ahojky Imco, dekuju moc za povzbuzeni, je to takova nadeje, ze by se to fakt mohlo zlepsit :))
Jen me zneklidnily rozdily mezi davkovanim u tebe a u me - ty pises, ze jsi Estrofem brala 3× denne 1 tbl? Me doktorka napsala 1× 1tbl, s tim, ze je to Estrofem 2mg, a to od 1.dne do 26.dne (tak jestli toho nemam malo)..?
A Utrogestan mam 2× 1 tbl od 16.dne do 25.dne…
A tak nejak predbezne pocita s tim, ze to budu brat 3. mesice…

S ovulkou ted nevim, ale toho pul roku ji citim kazdy mesic mezi 16-18dnem… (mam ji potvrzenou UZ, tedy alespon to, ze jsem v te dobe, kdy me bolelo v podbrisku, mela folikul kolem 25mm)…

Dekuju za drzeni palecku, jsem za to moc rada… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
9.4.08 10:55

Tak to je prima, že máš ovulku - poznáš ji sama a máš ji i potvrzenou ultrazvukem :-). Věřím, že Ti ten Estrofem pomůže. A to, že máš nižší dávku, toho se neboj - jak jsem napsala, já jsem složitý případ, kterému nefungují vůbec hormony, což Tvůj případ nebude, když máš i ovulku. Určitě to pomůže :) Měj se hezky .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9868
12.4.08 11:03

ahojky Imco,
tak jsem se po setkani s jednou znamou moji tchyne rozhodla, ze se prozatim vykaslu na estrogeny a progesterony, ktere mi napsala dr. na gynde… Docela obrat, vid? :) Ale treba Duphaston uz jsem brala pul roku a nic z toho…

Ta znama se venuje celostni medicine dr. Jonase - a kdyz i kdyz jsem si ze zacatku rikala, ze nevim, jestlli tomu mam verit, tak jsem musela uznat, ze neco na tom bude…
Ani se me neptala, jestli a jake mam potize, a v podstate mi vysetrovala komplet skoro vsechno, a vyslo to, co asi fakt bude pravda…

Co se tyka meho gynekologickeho systemu, tak je pry ok az na hypofyzu - ze neni v poradku… Coz by teda souhlasilo :) A ze kdyz ji ted budu davat synteticky hormony, tak ze ji budu porad sidit jako kdyz jsem brala HA, takze se problem nevyresi. Ze se nastartuje tak, ze se detoxikuje. No nevim, ale zkusim to.

Zkratka dostala jsem nake kapicky Joalis na detoxikaci myho zaneradenyho organismu, budu je poctive brat a uvidime… Rikam si, ze v kombinaci s tou akupunkturou je to asi lepsi volba - Estrofem a Utrogestan prozatim povesim na hrebik… Vratit se k tomu muzu potom vzdycky :)

http://www.joalis.cz/…edicina.html

Tak papapa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3901
12.5.08 12:42

tAK taky napíšu svou zkušenost s Estrofemem. Mám nízkou sliznici proto mi ke Clomhexalu byl přidán Estrofem…sliznice sice vzrostla,ale pravěpodobně vůbec nebyla OVU…moje BT jsou pořád kolem 36,7..... Jsem 17DC (normálně jsem OVU mívala ta 13-14 DC…teď jsem měla všechny příznaky…bolesti, hlen, otevřený čípek…ale BT u ledu..). Volala jsem Dr. a řekl, že se to stává…že mám čekat..(nevím na co… :twisted: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
29.8.08 21:55

Já jsem měla s Estrofemem špatné zkušenosti. Špinila jsem po něm. Lépe mi udělal Estrimax. Navíc je i levnější.

• Citovat
  • Upravit
221
30.8.08 15:57

já Estrofem beru také, ale při IVF. Podle lékaře je Estrofem dá se říci antikoncepcí, kdy by byla velká náhoda spontánně otěhotnět. Estrofem se používá pro zvýšení sliznice - mě pomáhá velmi dobře Ale používá se např. při ET a nebo KET, kdy jsou již vajíčka pro IVF odebrána a ty se stimuluješ pro příjem embrya a nebo při dárcovství vajíček - kdy jako příjemkyně ovulaci nemáš a připravuješ se zase na příjem embrya.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1175
1.2.11 15:24

:palec: dekuji za tuto diskusi. Taky jsem byla po přečtení příbalového letáku vyděšená. Teď už jsem o něco klidnější, když to má připravit „pelíšek“ pro mimi, tak jdu do Estrofemu :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Danice
1.2.11 15:28
Vesna006 píše: :palec: dekuji za tuto diskusi. Taky jsem byla po přečtení příbalového letáku vyděšená. Teď už jsem o něco klidnější, když to má připravit „pelíšek“ pro mimi, tak jdu do Estrofemu :dance:

Ahoj,zkus i čaj z Kontryhelu,nevěřila jsem,ale nárůst sliznice z mých obvyklých 5mm na 11mm mne o tom přesvědčil.

• Citovat
  • Upravit
1175
1.2.11 15:37

A fungovaly by i kapky? Kontryhel na půdě nemáme (a to je plná bylinek). A bydlím na vesnici - jedině že bych šla jako Maruška do lesa ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Danice
1.2.11 19:05
Vesna006 píše:
A fungovaly by i kapky? Kontryhel na půdě nemáme (a to je plná bylinek). A bydlím na vesnici - jedině že bych šla jako Maruška do lesa ;)

Já myslím,že fungovaly. A čaj koupíš normálně v lékárně.

• Citovat
  • Upravit
1175
14.2.11 12:19

ženy, máte s Estrofemem podobnou zkušenost jako já? 1. když nesním s práškem alespoň kousek rohlíku, tak mě pálí žáha.
2. jsem po něm hrozně unavená a jsem schopná usnout i přes den
3. mám žravou - pořád bych něco jedla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
396
12.5.13 14:23

estrofem a provera

Prosím o reakci někoho kdo má zkušenosti s estrofenem v kombinaci s proverou. estrofem beru celý cyklus 1×2mg a po 15-ti dnech přidávám na 10 dnů 10mg provera.. doktorka mi tvrdí že při této kombinaci můžu normálně otěhotnět, ale podle toho co čtu všude na internetu, tak to tak vůbec není. jsem už zoufalá snažíme se rok, během té doby jsem menstruovala asi 2-3 x, od ledna užívám tyto hormony.. nebyly mi dělány žádné testy, jen doktorka vždy dělá utz.. jediné co mi minule řekla, že to ještě není uplně ztracené (to fakt povzbudí :? )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.10.18 08:05

estrofem a provera

@Lenja17 píše:
Prosím o reakci někoho kdo má zkušenosti s estrofenem v kombinaci s proverou. estrofem beru celý cyklus 1×2mg a po 15-ti dnech přidávám na 10 dnů 10mg provera.. doktorka mi tvrdí že při této kombinaci můžu normálně otěhotnět, ale podle toho co čtu všude na internetu, tak to tak vůbec není. jsem už zoufalá snažíme se rok, během té doby jsem menstruovala asi 2-3 x, od ledna užívám tyto hormony.. nebyly mi dělány žádné testy, jen doktorka vždy dělá utz.. jediné co mi minule řekla, že to ještě není uplně ztracené (to fakt povzbudí :? )

Dobrý den,
také hledám někoho, kdo má zkušenost s estrofemem a proverou. 7 měsíců od vysazení HA, ovulace u mě zatím vůbec neprobíhá :-( Už dvakrát jsem měla norethisteron na vyvolání menstruace. Samotná provera na růst sliznice nestačila. Mám ji nižší než 4 mm. Teď beru nově 5 - 26. den cyklu estrofem a 17. den cyklu mám přidat proveru. Mám to tak brát 3 měsíce a pak jít znovu na ultrazvuk, zda se podařilo ovulaci nastartovat. Po přečtení příbalových letáků jsem trochu vyděšená a nevím, zda by nebylo dobré zajít ještě k jinému gynekologovi, zda je postup správný. HA jsem brala 12 let, problém ale prý byl už před nasazením HA, že nejspíš ovulka nebyla ani předtím. Doufám, že se podaří tělo nastartovat. Uvítám každou radu. Prý na těhotenství nesmím vůbec myslet, ale to nejde :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí