Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
U naší dcery to v pohodě stačí, syn z něčeho podobnýho sletěl, ale on hodně cestuje a navíc ta postel je nízká takže i kdyby, tak se nic nestane. Dítě o tom stejně většinou pak ráno ani neví.
Dceři na to manžel udělal přídavnou zábranu. Měla vysokou postel s domečkem pod ní. Jdou i koupit.
Hlavně klid. I kdyby náááhodou spadla - nahoru nepoletí a dole ji najdeš. Řešila bych to u patrové postele, tam to má smysl. U normální postele ta výška není taková, aby se dítěti něco stalo.
Moje děti třeba nikdy zábranu na posteli neměly
pokud nemáš nějakou extra cestovatelku, je to vcelku zbytečné. Dítě si velmi rychle zvykne, kde jeho prostor končí ![]()
Děkuji za uklidnění. A máte pravdu, od roštu je to 26 cm, hlavně že jsem se na to koukala několikrát
![]()
Máme podobnou postýlku. Dceři je 18m, spí v ní cca měsíc..cestuje hodně, během noci teď poslední dobou i z postýlky vyleze a jde si lehnout k nám ale zatím nikdy nespadla a to v posteli dělá fakt psí kusy…jinak teda máme plovoucku takže u postele má pěnové puzzle kdyby náhodou ![]()
Ahoj, kupujeme dceři (20 měsíců) velkou postel. Včera jsem ji teda už i s matraci objednala, ale teď trochu váhám kvůli jedné věci.
Výška od roštu po vrch zábrany má 21 cm. Matrace má výšku 12 cm. Takže od matrace po vrch zábrany zbývá 9 cm. Na fotkách vypadá dost vysoká, ale nejspíš tam mají nižší matraci. Dcera zas tak moc po posteli necestuje a většinou ji stačí obskládat dekama a ještě nikdy nespadla.
Bude těch 9 cm dost? Máte někdo podobné vysokou zábranu a stačí to dítěti?
Děkuji.