Spaní dvouleťaka - mám strach

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
194
8.2.23 22:59

spaní dvouleťaka - mám strach

Zdravím,

ráda bych se s Vámi poradila. Už bych chtěla nechat dítě spát samo v pokojíku, doteď jsem tam spala s ní, ona usne - já odejdu, když se vzbudí zas přiběhnu. S tím problém nebude. Ale důvod proč to tak odkládáme je, že mám strach ze zvracení. Pokaždé když měla nějakou zvracící epizodu, začalo to v noci a pokaždé spalo na zádech. Mě to vzbudilo a hned jsem jí otáčela. Přes chůvičku mě todle nevzbudí 😬 já mám hrozný strach, aby se mi neudusila. Dá se s tím něco dělat, jak to máte vy ostatní maminky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5646
8.2.23 23:22

Tak určitě nezvrací denně, ne? Z mé zkušenosti se děti vždy vzbudily. Pokud máš chůvičku, měla bys to slyšet. Asi máš trochu úzkosti..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
194
8.2.23 23:31

Určitě mám úzkost, ještě máme v okolí právě dítě, které se tak udusilo. Většinou se pozvrací, tak jednou za 3 až 4 měsíce, ale vždycky to bylo na těch zádech. A já až jsem jí posazovala. Možná bych ji příště měla trochu sledovat, třeba by to bylo, jak píšete, jen jsem na ní moc rychlá 😁 Hrůza, hysterická matka no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
684
8.2.23 23:37

Co ti to přinese, že ji necháš spát samotnou? Že budeš vystresovaná a stejně musíš přiběhnout?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
194
8.2.23 23:43

@Mariambiska Řeším to kvůli tomu, že už je velká a zvládla by to. Také, že bych chtěla být zpátky se svým manželem. Neudělala jsem to právě kvůli tomu strachu, což je špatně. Chtěla jsem vědět, zda to někdo také řešil, nebo jaké máte zkušenosti vy. Příště zkusím dcerce dát prostor pár vteřin navíc, když se to stane :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14127
9.2.23 00:00
@Katerinkaaa92 píše:
Zdravím,ráda bych se s Vámi poradila. Už bych chtěla nechat dítě spát samo v pokojíku, doteď jsem tam spala s ní, ona usne - já odejdu, když se vzbudí zas přiběhnu. S tím problém nebude. Ale důvod proč to tak odkládáme je, že mám strach ze zvracení. Pokaždé když měla nějakou zvracící epizodu, začalo to v noci a pokaždé spalo na zádech. Mě to vzbudilo a hned jsem jí otáčela. Přes chůvičku mě todle nevzbudí 😬 já mám hrozný strach, aby se mi neudusila. Dá se s tím něco dělat, jak to máte vy ostatní maminky?

Já nevím, moje obě děti ze spaní nezvrací, vždycky, když zvracely, tak byly vzhůru :nevim: co jsou to proboha za zvracecí epizody, že vám brání normálně spát? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
9.2.23 01:30
@Katerinkaaa92 píše:
@Mariambiska Řeším to kvůli tomu, že už je velká a zvládla by to. Také, že bych chtěla být zpátky se svým manželem. Neudělala jsem to právě kvůli tomu strachu, což je špatně. Chtěla jsem vědět, zda to někdo také řešil, nebo jaké máte zkušenosti vy. Příště zkusím dcerce dát prostor pár vteřin navíc, když se to stane :)

Dej si z jedne strany manzela a z druhe dite.
V cem je problem…?

Taky chci mit male deti v dosahu. Kasle, bliti, horecky, to vsechno se daleko lip ohlida.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Eva2610
9.2.23 06:02
@Katerinkaaa92 píše:
Určitě mám úzkost, ještě máme v okolí právě dítě, které se tak udusilo. Většinou se pozvrací, tak jednou za 3 až 4 měsíce, ale vždycky to bylo na těch zádech. A já až jsem jí posazovala. Možná bych ji příště měla trochu sledovat, třeba by to bylo, jak píšete, jen jsem na ní moc rychlá 😁 Hrůza, hysterická matka no.

Kolik bylo dítěti, které se udusilo? Moje dítko teda hodně zvracelo jako Mimi, i v noci, a vždycky si nějak dalo hlavu na stranu, nikdy ani nezakuckalo. Navíc myslím, že bys to chůvickou slyšela. Moje dvouletá spí ve vedlejším pokoji a všechno slyším!

• Citovat
  • Upravit
85251
9.2.23 06:19

Stejne, tve plany jsou jedna vec a plany ditete vec druha. Nemusi tam chtit vubec spat sama, uvidis. Uz je velka a na bok se prekulit umi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tosidelassrandu
9.2.23 06:30

Jsi fakt hodne hysterická. To si myslíš, že dvouletý dítě bude zvracet a bude u toho ležet na zádech jako prkno? Jsou jí dva roky, píšeš, že se to děje tak jednou za 3-4 měsíce, takže se to tak často neděje, abys z toho dělala takové drama. Nebylo by spíš lepší řešit, proč ti zvrací? To zvrací i přes den?

• Citovat
  • Upravit
14568
9.2.23 07:22

Tak si to dite nechej u sebe a spete v posteli tři i s manželem, kde je problém? My máme v posteli dvě děti a spime tam čtyři, jsme tak hotovi, ze by se nám nechtělo vstavat a někam chodit :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
194
9.2.23 08:25

Děkuji za příspěvky, že se bojím (jsem hysterická) to vím. Jinak odpovědi na otázky.

Dítěti, kterému se to udušení stalo bylo taky dva roky (já to chápu na světě už není nic, co by se nestalo, člověk by pak nemohl dělat nic)

Právě, že dcera, jak prkno ležela a nablila si za krk, ale je pravda, že pak jsem jí moc prostoru nedala. Třeba by si sedla ještě.

Jinak je to malé dítě, chodíme všude po hernách, bazénech, posledně se v bazénu nalokala, tak to v noci vyhodila. Nepřijde mi, že by to bylo až tak často, aby to bylo k řešení:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.2.23 08:36
@Katerinkaaa92 píše:
Děkuji za příspěvky, že se bojím (jsem hysterická) to vím. Jinak odpovědi na otázky.

Dítěti, kterému se to udušení stalo bylo taky dva roky (já to chápu na světě už není nic, co by se nestalo, člověk by pak nemohl dělat nic)

Právě, že dcera, jak prkno ležela a nablila si za krk, ale je pravda, že pak jsem jí moc prostoru nedala. Třeba by si sedla ještě.

Jinak je to malé dítě, chodíme všude po hernách, bazénech, posledně se v bazénu nalokala, tak to v noci vyhodila. Nepřijde mi, že by to bylo až tak často, aby to bylo k řešení:)

Hele jestli se dite udusilo tak tam musel být ještě nějaký jiný problém ne? Moje petitydenni mimino když zvrací tak to i na zádech vyplivne, umí zakaslat a otočit hlavu, ještě se mi dusit nezačalo, a to jsem samozřejmě u něj. Ale stihnu vždycky tak akorát uklízet následky, a to ho mám v posteli (problémy se spaním, naprosto nemožné neustále se natahovat do postýlky a dávat zpatky, taky z toho nejsem nadsena a spim jak na jehlach kdyz neni na monitoru dechu). Jo, za krk si samozřejmě nablije. Ale nic nevdechne.

• Citovat
  • Upravit
Eva2610
9.2.23 08:44
@Katerinkaaa92 píše:

Jo, za krk si nablijou, ale to je normální. Některý děti maj citlivější žaludek, taky bych četnost neřešila. Tak ještě výdrž do dalšího zvracení a sleduj, co dcera dělá, uvidíš, že to zvládne a budeš klidnější. A k ty hysterii - moje dítě spalo na monitoru do 20 měsíců, protože jsem se bála, že určitě umře jen tak ze spaní. No v rámci zachování duševního zdraví celé rodiny s tím zkouším vědomě pracovat, abych tím neškodila dcerce, a je to lepší.

• Citovat
  • Upravit
1735
9.2.23 08:53

@Katerinkaaa92 naše děti šli do svého pokoje v sedmi měsících, teď jim budou dva. Taky se několikrát stalo, že zvraceli, ale teda vždy než jsme šli spát. Takže jsme to slyšeli v chůvicce, ale ten kašel by nás tak jako tak vzbudil. Chůvičku jsme u nich měli do roka, než jsme si byli jistí že když se vzbudí, tak případně přijdou do ložnice. Spí teda hned ve vedlejším pokoji, teď už buď volají mami, nebo prostě přijdou, že mám jít k nim. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí