Výsledky glykémie

1101
1.3.19 19:20

Ano hranice je 5.1 také mi v 9tt řekli že ji mám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1993
1.3.19 19:23

Ano, hranice se zprisnuji. Ve druhém tehu jsem také narazila. No zvládli jsme to dietou, jen každý měsíc jsem se chodila ukázat na dia

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
1.3.19 19:25

U tehotnych jsou hranice opravdu posunuty. Normalni glykemie na lacno je do 5,1,pri odberu ze zily. Pokud je vice,mel by se odber opakova.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21602
1.3.19 19:26

Hranice na lačno je 5,1. Proto tě posílají do poradny. Pokud ti to takto skáče již v 10tt, je dobře, že si budeš glykémie hlídat. U druhého těhotenství jsem měla v tomto týdnu také zátěžový test (na moji žádost, gynekolog to nepovažoval za nutné) a cukrovka mi byla potvrzena. Na diabetologii mě doktorka trochu strašila, že si možná budu muset píchat inzulín, ale nakonec jsem to zvládla jen s dietou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
73
1.3.19 19:29

A proč to neustále snižují? Není to trochu přehnané? Mně to prostě s těmahle hodnotama přijde jako úlet…ale samozřejmě se budu hlídat a do poradny docházet. Jen mám pocit, že mě to bude zbytečně stresovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1101
1.3.19 19:39

@Equus souhlasím s tebou jelikož mě pak cukr lítal týden pouze ze strachu, nervů až k 9. Po týdnu na dietě kterou dodržuji jsem se konečně uklidnila a mám to v pohodě. Po jídle mi vždy vyjde max 6.5 ale lačná mě trápí ještě pořád

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1695
1.3.19 19:40

Mně by zase zajímalo proč je to u těhotných sníženo na 5.1 přece tělo se pro svoji normální funkci snaží udržet určitou hladinu cukru v krvi aby mohlo fungovat která je u netěhotných do 5.5 na lačno tuším proč má mít těhotná tuto hladinu nižší notabene když má telo zátěž v podobě plodu. Může mi to někdo osvětlit. Mně se to zdá nelogické

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21602
1.3.19 19:41

@Equus no, možná proto, že nehlídaná cukrovka má poměrně fatální dopad na zdraví dítěte. A radši být přísnější a držet si dietu, která mimochodem není nijak příšerná (držela jsem ji v obou těhotenstvích), než porodit nemocné dítě. A vem si, že OGTT se dělá běžně kolem 24tt. Pokud ti gylekmické hodnoty vyskakují lehce zvýšené již v 10tt, bude se to s postupujícím těhotenstvím jen a jen zhoršovat. Fakt buď ráda za pečlivého doktora, který to řeší včas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68971
1.3.19 19:41

Ono se v těhotenství tělo chová jinak, placenta a plod pomáhají cukr odbourávat, takže zdravá těhotná má hodnoty níž než zdravá netěhotná. Dalším důvodem je to, že se při dlouhodobém sledování zjistilo, že už při těchhle nižších hodnotách, není-li to kompenzováno, ůže dojít k negativímu vlivu na plod. A za třetí - s postupujícím těhotenstvím se to zhoršuje. Takže pokud jsi takhle na hraně už na začátku, bude o dost hůř a je nutné to hlídat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
1.3.19 19:46

Bud v klidu. Dieta neni nic strasneho. Budes si jen hlidat sacharidy a hlidat glykemie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1695
1.3.19 19:52

No dobrá já si myslela že pokud plod „sežere“cukr tj. hladina v krvi matky bude nižší slinivka se postara o to aby jeho hladina v krvi matky byla normální a nedělalo jí to zle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
73
1.3.19 19:52

Děkuji za odpovědi. Musím se s tím psychicky srovnat. Aspoň tak neztloustnu no. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1480
1.3.19 19:56
@Equus píše:
Zdravím ve spolek, přidám vám sem výsledky mé ranní glykémie a následného ogtt. Mně se zdá, že mám hladiny dobré, ale bylo mi řečeno, že s těmito hodnotami mám těhotenskou cukrovku a jsem odeslána do dia poradny. Jsem v 10.tt a kvůli prvním dvěma odběrům na lačno (5,5 a 4,8) jsem byla již takto brzy odeslána na ogtt. Byla bych ráda, kdyby se mi k tomu někdo zkušený vyjádřil. Prý se hranice hodnot stále posouvají… děkuji

Ahoj, mě naměřili 5,3 nalačno a test mi už ani neudělali. Rovnou mi řekli že mám tehotenskou cukrovku. Moje gynekolozka to ale neviděla nijak černě, dokonce mě neposlala ani do poradny. Jen že nemám jist sladké. Tak jsem ho moc nejedla, lehce jsem upravila jidelnicek, ale žádné drama. Miminko vůbec nebylo veliké, spíš naopak, byl maličký, nechali mě 11dni přenášet a i tak měl malý porodní váhu 3410g.
Myslim že u mě se o cukrovku nejednalo....... Mimochodem ještě tuším 3roky zpět byla norma do 5,6.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68971
1.3.19 20:10

Ta zvýšená nalačno musí být opakovaně…
Jinak všichni mluví o váze, já měla váhově ukázkové miminko, ale protože jsem měla sledovanou cukrovku, nabrali glykémii i miminku a mělo cukr na hodnotě, při který já už bych stokrát umřela. Přišlo se na to včas a po půl dni v inkubátoru to bylo OK, ale jsou i horší strašáci, než jenom rodit 4 kila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TRG
5446
1.3.19 20:46

@ugluk Ahoj. :mavam: To mě zajímá, co po porodu. Miminko mělo hypoglykémii? Hyper asi nebývá, že? Taky mám ukázkové miminko, průtoky, placentu, GDM jen na dietě, hodnoty v pořádku (tyjo, to je doba, co jsi mi na tohle téma radila)… Tak si říkám, ještě to ohlídat po porodu a co můžu čekat. Nějak se nestresuju, zapomněla jsem se zeptat v porodnici, ale jsou to spíš otázky na novorozenecké.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí