Výsledky glykémie

Napsat příspěvek
Velikost písma:
TRG
5483
1.3.19 20:46

@ugluk Ahoj. :mavam: To mě zajímá, co po porodu. Miminko mělo hypoglykémii? Hyper asi nebývá, že? Taky mám ukázkové miminko, průtoky, placentu, GDM jen na dietě, hodnoty v pořádku (tyjo, to je doba, co jsi mi na tohle téma radila)… Tak si říkám, ještě to ohlídat po porodu a co můžu čekat. Nějak se nestresuju, zapomněla jsem se zeptat v porodnici, ale jsou to spíš otázky na novorozenecké.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69023
1.3.19 20:54

@TRG jo, můžou mít hypo (moje mělo pod 2), ale tím, jak na to byli připraveni, tak prostě změřili a řešili to, byli v klidu a srovnalo se to rychle. Ale já byla na inzulínu, při prvním jsem měla těhotenskou na dietě a bylo to OK. Ale zas mělo dítě ta 4 kla :) Prostě - všude připomínat, že máš cukrovku, ale zas pokud jenom s dietou, tak odchodem placenty rychle mizí a už se to neřeší. Pokud by byl i Metformin, tak ten se při kojení nesmí, ale prostě ta těhotenská až na naprosté výjimky nepřetrvá. Takže s prvním jsem měla v porodnici jen pár dní diadietu (o hromadě bílého pečiva, rýže a tak vůbec) a pak po půl roce zopakovat OGTT a jednou za delší dobu si nechat nabrat lačnou glykémii, popř. glykovaný hemoglobin, ale už je to v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TRG
5483
1.3.19 21:08

@ugluk Díky moc! Nejsem tvůj stalker, ale jak jsem tu pročítala diskuse o GDM, často jsem na tebe narazila, tak i vím, že se ti „cukrovka vrátila“ a tak… Myslím, že „u nás v kraji“ k tomu celkově přistupujou správně. Od správného testu, přes správný přístup v diaporadně a teď v porodnici taky - dělají častější monitory, ale vzhledem k tomu, že dieta udržela hodnoty celé těhotenství v limitech, nemám léky a pokud se nic nezmění, nebudou mi vyvolávat ani před termínem, ani kolem termínu (jak se to doporučuje na webu tehotenskecukrovky, s ničím jiným jsem tedy nesrovnávala), nejspíš by mě nechali do cca 41+3, ale to, doufám, nebude vůbec třeba řešit. :mrgreen: Co jsem slyšela, tak diadieta je v porodnicích žádná nebo vtipná, tak jsem zvědavá. Určitě se budu na 6N ptát, jak dopadly výsledky miminka, tak se na to snad „nezapomene“. Žádanku na OGTT mám už u sebe a s obvoďákem jsem to taky řešila, že se to bude hlídat. No a do budoucna se uvidí, že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69023
1.3.19 21:28

@TRG držím palce jak na bezproblémový porod, tak ať už tě to dále nikdy netrápí :kytka:
Mě první taky nechali přenášet (no jak by ne, rodila jsem v porodnici, která provozuje web tehotenskacukrovka.cz :mrgreen: ), na druhý už jsem měla s inzulínem termín na vyvolání, ale dítko se rozhodlo vykouknout dřív :) Možná i proto nakonec nemělo ta 4 kila :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TRG
5483
1.3.19 21:30

@ugluk Až na tu porodní váhu prvního máš hodné dětičky. :mrgreen: :kytka: Každopádně díky moc. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí