výsledky tripl testu

130
13.9.05 06:32

výsledky tripl testu

Ahojky těhulinky,
mám na vás takový dotaz. Včera mi Dr. oznámil výsledky krevních testů a vyšlo mi riziko Down 1:200. V poznámce mám ale s vykřičníkem apsáno, že toto riziko je zvýšené poute vzhlem k věku matky.V době porodu mi bude 25 let. Tak nevím jestli už jsem pro ty jejich statistiky stará nebo co? Nicméně mě poslal na genetický ultrazvuk.

Mám ze všeho dost divný pocit a to hlavně proto, že výsledky krevních testů jsem se dozvěděla skoro až za měsíc a to proto, že když jsem si pro ně byla poprvé tak ještě vzhledem k času dovolených nebyly a tak jsem si měla zavolat - po zavolání mi sestra zdělila, že je vše OK, že mám přijít až na další plánovanou kontrolu, která byla až za 2 týdny. Tam už mi Dr. řekl, že vše OK není. Mají v tom zmatek, tak už jsme mohli mít vše za sebou, takhle musíme ještě týden na ten ultrazvuk čekat - mají tam nával. A týdny běží.

Znám spostu holek z okolí, kterým to vyšlo obdobně a dokonce i ty gen. ultrazvuky měli špatné a teď mají zdravá dítka.

Ipřesto mě zajímá váš názor, zkušenost, nebo jestli jen znáte někoho kdo ty výsledky měl špatné vzhledem k věku a přitom byl skoro mladice :).

Dík Lenka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
377
13.9.05 10:11

Ahoj Leni.

Mě taky vyšla zvýšená hladina a byla jsem na odběru plodové vody.Tam se dělal i genetický ultrazvuk a já byla pak klidnější,když mi doktor řekl,že vše vypadá v pořádku,jen si musím ještě 3 týdny počkat na výsledky plodovky.Můžu Ti říct,že to byly nejdelší 3 týdny v životě a já se tak klepala.když jsem otevírala obálku.Máme zdravou a krásnou holčičku.
Neboj,vše bude v pořádku a přeju Vám oběma moooc zdravíčka.
Ahoj Naďa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
980
13.9.05 10:41

Holky, mě teda výsledky vyšly v pořádku, jestli se nepletu tak 1:cca 1800 s poznamkou: vzhledem k veku matky…bla bla bla 1:500
ale na plodovku me neposlali.
A co jsem si vycetla tak ruzne po netu,tak jsem zjistila, ze tyto testy jsou jednak dost nespolehlive - i kdyz to je takovy blby napsat - ale můj doktor mi řekl:že dělí zrno od plev a z těch plev je 95% testů chybných,takže si nemám lámat hlavu.

Moc moc držíme palečky !!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
684
13.9.05 11:38

Ty testy jsou stejně jen pravděpodobnost podle zadaných údajů. A na další testy posílají, pokud je riziko 1:260 a méně. Jak ale už někdo psal, v drtivé většině, je vše v pořádku.

Gejby

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
687
13.9.05 11:42

Ahoj!
Já bych řekla, že to není myšlené tak, že už jsi stará, ale naopak, že riziko odpovídá zhruba tomu, jaké je průměrně u žen o deset let starších. Tedy, že vzhledem k tvému věku jde o riziko poměrně vysoké.

Budu držet palce, ať je všechno v pořádku,

Jindra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
375
13.9.05 11:46

Ahoj Lenko, a máš tam opravdu napsáno: riziko zvýšené pouzevzhledem k věku matky??? Není tam riziko pouze vzhledem k věku matky??? Jde mi o to slovo zvýšené. Já to tam taky měla a vysvětleno mi to bylo tak, že riziko z krve není a jedině tedy pouze vzhledem k věku. Bylo mi 27, takže to věkové tam nebylo. Oni tam tuhle větu uvádějí podle mě standardně.

Testy jsou opravdu jen přibližné a hodně záleží, aby bylo správně určené stáří těhotenství. Mě v triple testu u 2. těhu vyšlo ririko NTD 1:19 a bylo to nakonec v pohodě.

držím palce
Martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3076
13.9.05 12:31

Lenko,
jak už psaly holky, ty testy jsou dost nespolehlivé. A vzhledem k věku to určitě není. Mně napsaly výsledek riziko DS 1:100 a vzhledem k věku 1:1100 a to je mi 28. Takže jsem šla na genetický utz a amniocentézu a vše dopadlo dobře. Opravdu to čekání na výsledky je strašlivý, ale když ti řeknou, že je miminko zdravé… Nepopsatelný pocit. Jo a předběžný výsledek amniocentézy jsem měla do druhého dne a do 14 dnů komplet výsledky. Stačilo si tam jen zavolat.

držím palečky ať všechno dobře dopadne.
Adka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56
13.9.05 15:23

Ahoj Leni,
tak jak vidím, jsme na tom podobně. Já měla riziko 1:250 a taky to bylo, vzhledem k věku matky, je mi 27 a čekáme teď třetí dítko. Na amnio jsem byla před dvěma týdny a zítra si jdu pro výsledky, tak jsem zvědavá a moc a moc doufám, že to bude vše OK!!!!!
Celých 14 dní jsem z toho hodně špatná. Absolvovala jsem amnio poprvé a dost mě vyplašilo, že všechno není, tak jak by mělo.
Já měla prvního syna v 19 a druhou dcerku v 25 a vždycky mi ty testy vyšly dobře.
Ve kterém si vůbec týdnu?
Jinak ještě pro informaci. Paní primářka mi to vysvětlila tak, že kdyby mi vyšly výsledky
1:300, tak bych jít nemusela
1:280, to bych měla hodně na rozmyšlenou
1:250, tak to mi hodně doporučuje
1:50, vůbec o ničem by se se mnou nebavila a jít bych musela.
Podle tvých výsledků si taky myslím, že není důvod nějak zvlášť panikařit, ale já panikařím taky. To by ale dělal každý, koho se to týká osobně.
Zítra ti dám určitě vědět, jak jsem dopadla.
Držím ti pěstičky a zítra si na mě třeba vzpomeň, k Dr. jdu pro výsledky ve 13,00.
Zatím ahojky
 Haňula

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
13.9.05 18:03

Ahoj Leni,jukni i na diskusi screeening a amniocentéza.Je to taky v záložce těhotenství.Volba je na Tobě.Jana

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
13.9.05 22:52

Ahoj Lenko a ostatní maminy,
V 12 týdnu jsem byla přijata do porodnice kvůli krvácení a před propuštěním z porodnice mi dělali kontrolní ultrazvuk a byla zjištěna větší kožní řasa. Musela jsem hned jet do Prahy do Gennetu tam to na ultrazvuku potvrdili a riziko Down. znělo 1:75 a musela jsem čekat do 16 týdne na odběr plodové vody. Ten měsíc byl příšerný ta hrozná nejistota jestli bude zdravý nebo ne. Pak přišel konečně odběr a za dva dny jsme věděli předběžné výsledky, že je vše v pořádku a že čekáme kluka. Další výsledky přišli za čtrnáct dní a měsíců a byli taky v pořádku. Nyní je malému 7 měsíců a je zdravý, krásný a silný chlapík. Ještě teď si vzpomenu na ty chvíle beznaděje a čekání jak to vše dopadne.

Držím palečky ať to vše dobře dopadne a hlavně ty věř, že to malinký v bříšku je zdravý.

Haňulo taky moc, moc držím palečky ať výsledky jsou OK

Vendy

• Citovat
  • Upravit
1180
13.9.05 23:28

Ahojky, já jsem na amniocentézu nemusela, ale i tak bylo pro mě čekání na výsledek tripple testu krušné. Ale doufala jsem, ve 12 tt měřil doktor miminku šíji a výsledek byl OK, tak jsem doufala, že tripple test nepotvrdí VVV. Doktor mi vysvětloval, že i kdyby vyšel test pozitivní, tak pravděpodobnost že se jedná o VVV je velmi malá, většinou je výsledek falešný. Pamatuji si, jak jsem čekala 2 týdny, jestli mi nezavolá doktor, že mě objedná na amniocentézu, jak jsme se domluvili. Každé zazvonění telefonu mě znervózňovalo. Tripple test byl OK, takže jsem se tím dál nezabývala a oddechla si. Znám však několik maminek, které musely na amniocentézu a bylo to v pořádku a ještě se dozvěděly pohlaví. Na to já musela čekat až do 23 tt, protože na UTZ ve 20 tt naše holčička cudně schovávala rozkrok :D a pohlaví mi sdělil až doktor - kardiolog, u kterého jsem byla právě ve 23 tt na kontrole srdce miminka, protože na UTZ ve 20 tt nebyla zřetelně vidět plícnice. To bylo taky naštěstí v pořádku. Tam jsem ovšem potkala maminku, která čekala na vyšetření - byla pečlivě sledována, protože sice už měla jednoho zdravého klučinu, ale v dalších 3 těhotenstvích ! mělo dětátko Downův syndrom, takže její miminko, které čekala, od prvních týdnů bědlivě sledovali - pokud vím, bylo zdravé. Nechci ani zažít, to co si prožívala ona :(

Držím palce, ať je vše v pořádku :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
130
14.9.05 06:07

Holky děkukuju za odpovědi,

ale trošku jste mě postrašily. Jak už jsem psala tak mi výsledky Down vyšly 1:200, pouze vzhledm k věku matky (1:1400). Dr. mi řekl, že se mám pro jistotu objednat na genetický ultrazvuk . A vy všechny píšete, že jste po výsledcích tripltestu byly objednány na amniocintézu. Mě Dr. o amniocintéze vůbec nic neříkal? Myslela jsem si, že podstoupím jen nějaký mnohem podrobnější ultrazvuk, na základě něhož by se teprve dělalo omnio.
Obdobně to měla i má švagrová a pár známých - všem většinou řekli, že dle gen. ultrazvuku to na žádnou vadu nevypadá ikdyž mnohé měli mnohem horší výsledky než já, ale že jim doporučují podstoupit amnio. Odmítli a dítka mají vpořádku.

V těh. průkazce mám napsaný 22tt, ale dr. mi řekl, že při objednávání mám nahlásit 20tt. Objednali mě až příští týden, takže budem zas ocosi starší. Takže mi přijde, že když ani Dr. mě nechtěl protlačit na nějaký dřívější termín, tak zas asi taková hrůza nebude. Jinak by to snad chtěl popohnat - jak už jsem psala tak výsledky toho tripl testu jsem obdržela asi s 2-3týdenním zpožděním.

Když jsem se o výsledcích bavila ze sestrou, kteroá se tím zabývá, tak mi řekl, že mám být vklidu, že mám hraniční hodnoty a že dnes tyto testy vycházejí špatně každé druhé těhotné a ty mé výsledky jsou oproti jiným zlaté.

Všem Vám moc děkuju a na vás co čekáte na nějaké výsledky budu myslet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56
14.9.05 06:59

Ahoj Leni,
TAK DNESKA MĚ TO ČEKÁ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Co se týče toho, že nejdeš na amnio, tak nevím, ale možná je to i proto, že amnio se dělá jen do určitého týdne a ať nekecám, ale 23tt je už myslím dost a nedá se to udělat.
Jinak pokud vím, tak na tom ultrazvuku to Down odhalí taky.
MYSLI NA MĚ DNESKA, hned, jak přijdu od Dr., tak dám vědět, jak jsme dopadli.
Zatím čauky
 Haňula

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56
14.9.05 20:25

Ahoj Leni,
TAK TO MÁME ZA SEBOU A JE TO OK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Byla jsem tak vystresovaná, že jsem měla až vysoký tlak a taky navíc cukr v moči, ale snad to bylo jen momentální.
Jinak jsem trochu naštvaná, jelikož jsem nechtěla vědět co to je, ale do průkazky mi Dr. napsal XX, takže si myslím, že to má být pohlaví a tedy to bude holčička, ale to už jsou malé věci, důležité je, že je mimísek v pořádku.
Zítra mě ještě čeká velký ultrazvuk, tak se na to schválně zeptám.
Zatím se loučím a budu na tebe myslet, Leni, aby to i u tebe dopadlo všechno dobře, ale to tak určitě bude, jelikož tvoje riziko, je vlastně taky minimální.
Budu tuhle diskusi sledovat, tak dej určitě vědět co a jak.
Páčko
 Haňula

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
14.9.05 22:27

Ahojky vůbec ničeho se neboj i když vím ,že dokud tě neuklidní lékař tak to nebude ono.Mám s tímto dvojtou zkušenost takže vím o čem mluvím.U prvního těhotenství mi vyšlo riziko Dow.sy.a lékařka mě poslala na podrobný ultrazvuk do Gennetu jsou tam opravdu skvělí spočítali jí i palečky na nohou všechno podrobně vysvětlili.Mám zdravou krásnou dceru a při druhém to bylo obdobné jenže riziko mnohem větší a tak jsem podstoupila i amnio.vůbec nic to nebylo.Výsledky vyšli OK ani doktorka na genetiku si ty hodnity nedokázala vysvětlit ale prostě se to stává a dost často. Narodila se mi druhá zdravá dcera .Kdyby tě tam doktor neposlal myslí že se tam můžeš objednat i bez doporučení-myslím na ten podrobný ultrzvuk protože beztak se to platí před dvěma roky to bylo něco kolem 1000 korun ´myslí že je to zanedbatelná částka budeš mít klid v duši a pořádně si to těhotenství užiješ.držím palečky Andrea :wink:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky