Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky těhulinky,
tak dneska ve 2 hod mě čeká ten genetický ultrazvuk. Pořád doufám, že amnio nebude potřeba a že mi ho ani nebude nabízet. Beztak už jsme rozhodnutí ho nepodstoupit. Mimi chceme a taky je dost pozdě, jestli výsledky amnia trvají 3 týdny tak by to pro nás bylo jen informativní zjištění. Jsem ve 22tt a navíc bysme tím mohli mímíska ohrozit.
Pořád si říkám, že nás ten dr. zkoukne, řekne nám že je vše OK, že už nemusíme nic podstupovat a taky nám oznámí jestli čekáme holku nebo kluka.
Už se těším až toho prďolu zas uvidíme na obrazovce.
Ahojky.
Ahoj Leni,
tak moc a moc držím pěstičky. My jsme byli ve čtvrtek na velkém UTZ a mimísková je v pořádku. Taky mi pan doktor potvrdil že to XX v průkazce znamená, že to bude holčička.
Manžel je z toho strašně nadšený, protože po další holčičce moc touží.
Leni, kdy máš termín. Já okolo 21.-23.1.
Myslím, že jsme na tom stejně.
Dej mi vědět, hned jak přijdeš od Dr., budu netrpělivě čekat, ale VÍM, že to budeš mít všechno dobré, tak jako já.
Zatím pa
Haňula
Ahóóój Haňulo a všechny těhulky,
tak máme ten gen. ultrazvuk zasebou. Řeknu ti byly to pěkné nervičky. Vše je OK, Dr. byl naprosto skvělý. Jak tu někdo psal podrobně mrňousovi spočítal prstíky, změřil si ho od hlavy k patě, prohlédl ledviny, mozek a další orgány.Všechno to krásně odpovídalo délce mého těhotenství, která je dneska přesně 23tt. Když uviděl, že už jsme v takovém týdnu těhotenství tak si myslel, že se někdo při dělání toho triplltestu mohl splést právě v délce těhotenství, ale nespletl - vypočítané to bylo dobře.(Tak pozdě jsme tam byli proto, že nás sestra u mého dr. ubezpečovala přes telefon, že výsledky jsou negativní a asi se přehlédla nebo co).
Nicméně nám nabídl amnio, které jsme ale odmítli. Evidentně nám nic nevnucoval a šlo vidět, že si myslel, že to odmítnem a taky nám řekl, že v případě, že výsledky gen. ultrazvuku jsou dobré a nejsou viditelné žádné vady nebo abnormálie tak riziko, které nám na Down. syndrom vypočetli z krve se 2× snižuje. V našem případě to je z 1:200 na 1:400. A kdyby nám 1:400 vyšlo zrovna z krve tak by jsme na papíře neměli poziitivní výsledek ale negativní a nikde by nás nehonily. Tímto mě uklidnil snad nejvíc - nikde jsem to totiž nevyčetla, že se tím riziko sníží. Máme to napsané i v lékařské zprávě.
Mimísek se mu tam ale točil jak na kolotoči a když mu chtěl změřit srdíčko tak se nenechal. Honil ho jak myš a když to pořád nešlo tak nás objednal ještě za 3 týdny. Celkem jsem ráda, aspoň nás zas shlédne a zas budem klidnější.
Samozřejmě se nás zeptal jestli chceme vědět pohlaví. Manžel nadskočil samou radostí, protože se mnou chodí snad od 12tt na všechna vyšetření aby mu neuniklo co to bude. Nikde nám to dosud nebyli schopni říct a tak jsme byli plni očekávání.A je to kluk jako buk. Manžel je přešťastný - už od začátku všem tvrdil, dokonce i Dr. že to bude klučina. Samozřejně i nad holčičkou by plakal radostí, ale prvorozený kluk je prostě kluk, obzvlášť u nás v rodině plné dětí, kde všechny tetičky, strýci,bratranci a sestřenice měli vždycky prvorozenou holku (tak jsme si malinko mysleli, že na tom budem stejně).
Jé, já jsem se nějak rozepsala. Jo ještě k tomu termínu - máme ho podle PM 17.1.2006, ale podle posledních ultrazvuků nám dr. napsal do průkazky dokonce 11.1.2006. Tak uvidíme.
Zatím se měj a určitě se někde ještě splknem.
Lenka